Силата на грижата за петната по кожата

СЪВЕТИ ЗА ПРОБЛЕМНА И МАЗНА КОЖА

Лъскавината и петната по лицето правят кожата проблемна. Ако петната изчезнат, те могат да се превърнат в емоционален стрес. Но всичко това е в миналото. Възможно е да имаш безупречен тен, дори ако си с проблемна кожа!

Силата на грижата за петната по кожата

СЪВЕТИ ЗА ПРОБЛЕМНА И МАЗНА КОЖА

Лъскавината и петната по лицето правят кожата проблемна. Ако петната изчезнат, те могат да се превърнат в емоционален стрес. Но всичко това е в миналото. Възможно е да имаш безупречен тен, дори ако си с проблемна кожа!

Какво трябва да знаеш за проблемната кожа

Проблемната кожа има тенденция да произвежда повече себум, отколкото е необходимо. Има различни причини за това: Генетичното предразположение, стреса и хормоналните колебания или нездравословният начин на живот стимулират мастните жлези и причиняват несъвършенства по кожата.

Тези симптоми са признаци на проблемна кожа

  • Лъскава кожа: себумът се вижда като мазен филм върху кожата. 
  • Разширени пори на кожата: ако кожата произвежда твърде много себум, стените на порите се разширяват трайно. 
  • Жълтеникав тен: мазната кожа няма добра циркулация, така че тена често изглежда бледожълт.
  • Петна в Т-зоната: кожата на челото, носа и брадичката са особено засегнати от замърсявания.  

Причина и ефект: как се появяват петната по кожата?

Маслените жлези се намират в дермата и са директно свързани с космените фоликули. Когато мастните жлези произвеждат твърде много мазнини, то космените фоликули се запълват и блокират - и петната стават забележими. Естествената киселинна мантия на кожата губи баланса си поради свръхпроизводството на себум. Бактериите могат да проникнат в порите и така кожата се възпалява. Можеш да научиш повече за черните точки и причините за тях тук. 

Как да се грижиш за проблемната кожа?

Проблемната кожа се нуждае от много внимание и специални грижи. Производството на себум трябва да се държи под контрол, така че кожата да не е толкова лъскава на външен вид и да не се образуват неприятни петна и черни точки. Дори ако имаш проблемна кожа, можеш да имаш сияен тен, ако следваш правилен режим на грижи.

Почисти порите в дълбочина

Прецизното почистване е особено важно за проблемната кожа. Не използвай обаче сапуни, тъй като те изсушават кожата на лицето ненужно и също така стимулират производството на себум по кожата. Измиващ гел за проблемна кожа NIVEA Pore Purifying с екстракт от кора на магнолия почиства интензивно, намалява лъщенето и отваря порите. Това гарантира, че бактериите са ефективно контролирани и външният вид на кожата е подобрен. Нанеси тоник след почистване.

Тониците с малко количество алкохол имат дезинфекционен ефект и са особено подходящи за проблемна кожа. Обърни внимание на Т-зоната: Почистващи лепенки от NIVEA внимателно отстраняват несъвършенствата по кожата и премахват черните точки. За да предприемеш ефективни действия срещу петната и несъвършенствата по лицето, най-доброто, можеш да направиш, е да използваш всички продукти в дадена серия, като например продуктите срещу несъвършенства от NIVEA, тъй като те всички се допълват един друг.

 

Придай блясък на кожата си!

Ако имаш проблемна кожа, винаги трябва да използваш овлажняващ крем, тъй като мазната кожа трябва да бъде защитена от студ, топлина и други влияния на околната среда. Леките продукти са особено подходящи. Увери се, че овлажнителят ти съдържа антибактериални и успокояващи кожата съставки. 

Методи за борба с петната

Съвети за безпроблемна кожа: как да бъдеш една крачка пред петната!

  • Избягвай дразнещите фактори: Избягвай топлината, търкането и агресивното почистване, тъй като проблемната кожа реагира много чувствително на тези действия. 
  • Избави се от излишната лъскавина: матовите прахообразни пудри и прахообразния грим абсорбират излишния себум по лицето.  Ако забележиш, че лицето ти е много блестящо, можеш също така да използваш хартиена салфетка и внимателно да почистиш себума. 
  • Използвай скрабове за лице и маски за петна по кожата: Можеш да отстраниш мъртвите клетки и замърсявания по кожата си 2-3 пъти седмично, като използваш лек скраб, след което нанесеш тонер и овлажняваща маска. 
  • Посещавай салони за красота: Почиствай кожата редовно от професионален терапевт за красота. Това ще има трайно подобрение на външния вид на кожата ти. 
  • Промени храненето и навиците си: Нездравословният начин на живот, като например тютюнопушенето или стреса, могат да имат отрицателно въздействие върху външния вид на кожата ти. Увери се, че се храниш здравословно и пий много течности. 
  • Имаш ли наистина неразрешими проблеми с несъвършенствата по кожата и склонност за развиване на акне? Научи повече за правилното лечение на тези кожни проблеми тук.

Естествени домашни средства за лечение

Можеш да се пребориш с петната и несъвършенствата по лицето с лечебни растения. Например, венчелистчета от невен съдържат противовъзпалителни съставки. Приготви инфузия от венчелистчетата. Сместа може да се постави върху компрес, който да се постави върху кожата за няколко минути.

Една бърза и лесна почистваща парна баня също може да се пребори с петната и черните точки. Постави малко листа от лайка в гореща вода, постави хавлиена кърпа над главата си и задръж лицето си върху парата за около 5 минути. Горещата пара ще отвори порите. След това кожата ще може да абсорбира почистващата маска наистина добре.

face care
Венчелистчета от невен и листенца от лайка или жена с компрес и парна баня.

Домашна маска за лице

Направи си грижовна 1-минутна маска за лице

Интересни съвети за теб