Помощ за тъмни кръгове под очите

ПОСТИГНЕТЕ СВЕЖА ВИЗИЯ И БЛЕСТЯЩО КРАСИВИ ОЧИ

Случвало се е на всички ни: след дълга нощ под очите ни се появяват тъмни сенки. Или пък тези неприятни оцветявания са генетично предопределени? Как се появяват тъмните кръгове под очите и как можете да се справите с тях, след като вече са се появили?

Тъмни кръгове: откриване на причините

Тъмните кръгове под очите са различни при различните хора. Често се появяват след лудо парти, защото сте спали прекалено малко или сте пили повече алкохол. Има обаче много други причини за тъмните кръгове, които трябва да знаете.


Какво представляват тъмните кръгове и защо се появяват?

Не е изненадващо, че очите биват засегнати първи: кожата под очите е много тънка и не съдържа обичайния слой мастна тъкан. Вместо това има много малки кръвоносни съдове и лимфни жлези. Кръвоносните съдове са видими през фината, почти прозрачна кожа под очите. В зависимост от типа на кожата ви, сенките под очите са или кафеникави, или синкави. В някои семейства тъмните кръгове са генетично предавани: това означава, че особено фината кожа около очите се предава по гените. 
Augenringe
Причини за тъмните кръгове около очите

Има причина за тъмните сенки

Причини за тъмните кръгове около очите

 • Начинът ни на живот често е отговорен за появата на тъмни кръгове около очите: партита по цяла нощ, прекалени много чаши вино или пушенето могат да доведат до липса на кислород в кръвта. 
 • Ако не се храните балансирано, често ще страдате от липса на витамини и минерали: ако тялото ви има недостиг на витамин С, желязо или цинк, първите признаци за дефицит може да са тъмни кръгове под очите. 
 • Тъмните кръгове понякога се дължат на заболяване. Не се притеснявайте, а споделете с лекаря си при следващото посещение.  
 • Имате сенна хрема и често си търкате очите? Честото търкане дразни чувствителната кожа и може да влоши тъмните сенки под очите. 
 • Прекарването на дълги часове пред компютър много натоварва очите и също може да е причина за образуването на тъмни кръгове. 
 • Психологични причини? Стресът на работа, притесненията за изпити и безпокойството също могат да доведат до появата на тъмни кръгове под очите. 
 • Открийте тук повече за упражнения за релаксация, съвети срещу стрес и идеи за масаж за постигане на вътрешна хармония. 

Допълнително грижа за зоната около очите

Ако тъмните кръгове не се появяват естествено, можете да ги предотвратите с няколко прости метода: наспивайте се добре и пийте достатъчно вода. Домашните лекове и кремовете също помагат.
home remedies

Специални кремове за тъмни кръгове под очите

Най-добрите домашни лекове за тъмни кръгове под очите

 • Танините в черния чай намаляват отока и осигуряват на кожата антиоксиданти:  поставете две охладени торбички чай върху затворените си очи за около 10 минути. 
 • Масаж с бадемово масло за по-добро кръвообращение: нежно масажирайте кожата около очите с няколко капки масло. Винаги движете пръстите в посока отвътре навън. 
 • Краставиците са тестван и доказан метод за спасение от тъмните кръгове, тъй като са пълни с витамини и осигуряват много хидратация: поставете хладни резенчета краставица върху затворените си очи. 
 • Бърза помощ от хладилника: специалните гел-маски за малко по-скъпа версия. Те се съхраняват в хладилника и спомагат за свиване на лимфните и кръвоносни съдове. 
 • Естествената медицина препоръчва Шуслерови соли в борбата с тъмните кръгове под очите, защото те балансират липсата на минерали в тялото. 
Кремове за тъмни кръгове

Специални кремове за тъмни кръгове под очите

Кремове за тъмни кръгове

Околоочните кремове могат да отстранят тъмните кръгове под очите. Те дават на кожата важни съставки и имат положителен ефект върху тънката тъкан под очите. За по-младежки поглед използвайте NIVEA Q10 Power Околоочен крем против бръчки. Тази формула, богата на естествено съдържащи се в кожата активни съставки, облекчава бръчките и тъмните кръгове под очите. Нанасяйте кремовете с леко потупване; не търкайте: използвайки върховете на пръстите си, потупвайте от вътрешността на окото навън. 
 

Бърза реакция: намалете тъмните кръгове с тонирана грижа


Нека тъмните кръгове са вашата тайна


Независимо дали страдате от генетично наследени тъмни кръгове или просто сте недоспали, магическият лек за тъмни кръгове е коректорът. Коректорите се предлагат под формата на стик, както и като тънък крем. Винаги трябва да използвате коректор, който е с един тон по-светъл от кожата и от цвета на грима ви. Обикновено малко количество е достатъчно, за да скрие тъмните кръгове. Нанесете коректора или с фина четка, или с върха на пръста си под окото и разнесете равномерно. Внимателно прелейте, за да не си личат разликите в цветовете. Друго решение е Cellular Radiance Озаряващ околоочен крем с тонирани микропигменти, лумисинол и екстракт от магнолия за ежедневна употреба. Моментално коригира тъмните кръгове, намалява подпухналостта, хидратира и освежава кожата около очите и дори изглажда бръчките, причинени от смях.
secret
product-stage-bg

Интересни съвети за теб