Боядисване на косата – Направи го правилно

ИЗБЕРИ ПРАВИЛНИЯ ЦВЯТ НА КОСАТА И ГО ЗАДРЪЖ ПО-ДЪЛГО

Независимо дали боядисваш цялата си коса или само части от нея, искаш боята за коса да е подходяща за тена на лицето ти. Открий идеи за цвят на косата и съвети за грижа за боядисана коса.

Потопи се в цветовете на косата

Така - значи се решила да промениш цвета на косата си, но имаш нужда от съвет. Имаме идеи и предложения за цвят на косата, от които да се вдъхновиш и да избереш най-подходящия за теб нов нюанс на косата.

Топ 3 неща, които трябва да имаш предвид, преди да боядисаш косата си

1. Колко здрава е косата ти? 

Ако косата ти е тъмна и искаш пастелни цветове, първо трябва да я боядисаш с основен цвят. 

Грижата за косата с NIVEA Шампоан за коса Repair & Tarargeted Care и NIVEA Балсам за коса Repair & Targeted Care помага за укрепване на косата, така че тя да е в отлично състояние, преди да я боядисаш.  

2. Колко често си готова да боядисваш косата си? 

Боядисването на цялата коса ще трябва да се извършва на всеки четири седмици, но с акценти можеш да почакаш и до осем седмици.  

3. Какъв тип коса имаш? 
Използването на боя за коса върху чуплива коса не е толкова лесно, колкото при някои други видове коса. За постигане на оптимални резултати при чуплива коса, посети фризьорския салон.

Красиви думи

Идеи за цвят на косата, подходящи за цвета на кожата ти

Блондинка

Блондинките изглеждат зашеметяващо със сини очи и свеж розов тен. Ако не се чувстваш уверена, че ще се превърнеш напълно в блондинка, по-добре избери по-медени, меки оттенъци на русото.

Идеи за цвят на косата, подходящи за цвета на кожата ти

Брюнетка

По-драматична идея за цвят на косата би бил кестенявия цвят с блед светъл тен на кожата - особено когато е в съчетание с червено червило. Кестенявата коса е изключително привлекателна за окото, когато е в рамка от румени бузи, целунати от слънцето.

Идеи за цвят на косата, подходящи за цвета на кожата ти

Чернокоса

Черната коса е една от най-разнообразните възможности за цвят на косата. За да изглеждаш по-игриво, можеш да смесиш цветове от червените, кестеняваните или други нюанси по твой избор. Черната коса изглежда страхотно на бледа кожа и на по-тъмни тонове на кожата.

Идеи за цвят на косата, подходящи за цвета на кожата ти

Червенокоса

Червената коса създава перфектния "блед и интересен" външен вид, когато се съчетае с блед тен с лунички. Розовите тонове на кожата или почернялата кожа може да не са подходящо съчетание за този цвят, тъй като няма да има  достатъчно контраст между кожата и косата.


Грижа за цвета на косата

След като имаш цвета на косата на твоите мечти, е време да го покажеш. Открий съвети за грижа за боядисана коса, която кара хората да се обръщат след теб.

Как да запазиш боядисаната коса и да предотвратиш избледняването на цвета?

Двете основни неща, които трябва да се запомнят, когато става въпрос за запазване на цвета на косата красив и блестящ, са качеството на продукта и ежедневната грижа за косата. 

Професионалното боядисване на косата, с продукти от фризьора ти, вероятно ще издържи по-дълго от това, което нанасяш сама с продукти от супермаркета. 

Има обаче някои неща, които можеш да предприемеш, за да извлечеш максимума от всяка боя за коса. 

Боядисването може да увреди косата ти, затова не забравяй да я поддържаш в добро състояние с NIVEA Шампоан за коса Repair & Targeted Care

След това, използването на балсам, специално разработен за боядисана коса, помага да защитиш новия си цвят. Не забравяй да нанасяш балсама добре върху краищата на кичурите и да го оставиш да подейства, за да предотвратиш изсушаването на косата.

Плуване с боядисана коса

Независимо дали става дума за потапяне в морето или за няколко дължини в басейна, важно е да защитиш косата си от солта или хлора. Изпилзването на балсам за коса NIVEA Color Care & Protect ти помага да предпазиш цвета на косата от избледняване и да се грижиш за красивите си кичури. 

Най-добрите съвети за грижа за боядисана коса

  • Вържи косата си в модерен кок по време на плуване  
  • При стилизиране използвай специален лак за боядисана коса. 
  • Нанасяй ежеседмично маски за коса и прави процедури за заздравяване на косъма. 
  • Предотврати изгарянето на косата от слънцето, като носиш шапка. 
  • Използвай шампоани и балсами, специално разработени за боядисана коса, за да предотвратиш избледняването на цвета.
 

Открий продуктите за грижа за косата, които съответстват на твоя цвят