правилната грижа за боядисана коса

ПРАВИЛНАТА ГРИЖА ЗА БОЯДИСАНА КОСА

ОТКРИЙ КАК БОЯДИСАНАТА ТИ КОСА ДА ИЗГЛЕЖДА КРАСИВА ЗА ПО-ДЪЛГО ВРЕМЕ

Независимо дали косата ти е руса, тъмна или червена, боядисаната коса трябва винаги да бъде поддържана, за да бъде красива за по-дълго време до следващото боядисване. С правилните съвети за грижа косата ти ще изглежда сякаш току-що си се върнала от фризьор – ден след ден. дали косата ви е руса, тъмна или червена: боядисаната коса трябва винаги да блести достойно. С правилните съвети за грижа косата ви ще изглежда сякаш току-що сте се върнали от фризьор – ден след ден.

ДЪЛГОТРАЕН ЦВЯТ ЗА БОЯДИСАНА КОСА

БОЯДИСАНА КОСА: БЛЕСТЯЩА И ЗДРАВА

Боядисана коса: блестяща и здрава

Обичаш ли, когато косата е току-що боядисана? Само правилната грижа за коса може да поддържа блестящия цвят и страхотното усещане за по-дълго време.


Структурата на косъма се изсветлява и окислява от водороден пероксид, който се използва във всички бои за коса.  

Ето как се случва това:

В началото на процеса на боядисване, структурата на косъма се отваря, с помощта на амоняк. 

След това окислителят прониква във вътрешността на косъма, отстранява естествените цветни пигменти и изсветлява косата. Боята е съставена от малки молекули, които проникват във вътрешността на косъма. Когато стигнат там, те предизвикват химическа реакция с окислителя, като по този начин предизвикват създаването на нов цвят.  

Едва тогава частите на косъма, и следователно косъмът, придобиват желания цвят.


Зашеметяваща гледка

Изборът на правилната грижа е най-добрият начин да поддържаш косата здрава. Затова жените с боядисана коса трябва да използват продукти за грижа, които са специално съобразени с типа на косата им, за да си гарантират дълготраен цвят и копринен блясък.

Специална защита за боядисана коса

Всички бои са коса първо атакуват липидния слой, който обгръща и защитава косъма. 

Честото миене, UV лъчението и топлината при сушене и стилизиране стресират косата и допринасят за увреждането на структурата на косъма. 
Резултатът е, че отслабеният косъм не може да улови много добре цветните пигменти и цветът избледнява по-бързо. Поради тази причина боядисаната коса се нуждае от особено голяма грижа. 

Богатите съставки помагат за заглаждане на външния защитен слой на косъма; така косата става по-силна и може по-добре да улови цветните пигменти. Шампоанът и балсамът от серия NIVEA Color Protect за боядисана коса правят точно това, като гарантират дълготраен, блестящ цвят.

 
здрава боядисана коса

Какво поддържа боядисаната коса здрава?

Боядисаната коса се нуждае от защита, за да се поддържа блясъка ѝ. Затова новата формула с NIVEA серум за блясък заздравява всеки тип косъм и осигурява естествен блясък. Тези продукти правят цвета по-дълготраен, а косата изглежда все по-здрава с всяко следващо измиване.

ЗАЩИТИ КОСАТА СИ ОТ СЛЪНЦЕТО

Обикновено естественият липиден слой в здравата коса кара водата просто да се стича върху косъма.

Хлорът в плувните басейни и солта в морето обаче омекотяват този слой и позволяват на водата да увреди косъма през отворените кутикули. Свободните радикали, които се формират в косъма от UVA лъчите например, действат и цветните пигменти се отмиват.

Е, как най-добре да защитиш косата си на плажа. Или нанеси водоустойчив спрей с UV филтри предварително, или масажирай с маска за коса и прибери косата в сладък кок или я разреши назад. Това гарантира шик визия за деня под слънцето, а всичко, което трябва да направиш, е да изплакнеш косата си вечерта и набързо да я измиеш с шампоан, за да изглежда отново красива.

Най-простата алтернатива е да носиш модерна лятна шапка. Това е стилна защита за боядисаната ти коса!

Открий повече за слънцезащитната грижа и идеалната защита от слънце тук.

две жени на плажа
Особено през лятото, боядисаната коса се нуждае от защита от слънцето, тъй като UV лъчите и солената вода могат да я увредят. Затова е добре да се поглезиш с Мицеларен шампоан за боядисана коса NIVEA Pure Color и Мицеларен балсам и маска 2в1 NIVEA Pure Color след ден, прекаран на плажа.
 

Домашна терапия за коса за 1 минута

Направи си сама грижовна домашна маска за жизнена и блестяща коса

Интересни съвети за теб