Как да се грижите правилно за боядисаната коса

КАК БОЯДИСАНАТА ВИ КОСА ДА ИЗГЛЕЖДА КРАСИВА ПО-ДЪЛГО ВРЕМЕ

Независимо дали косата ви е руса, тъмна или червена: боядисаната коса трябва винаги да блести достойно. С правилните съвети за грижа косата ви ще изглежда сякаш току-що сте се върнали от фризьор – ден след ден.

Дълготрайна свежест за боядисана коса

Боядисана коса: блестяща и здрава

Обичате ли току-що боядисаната коса? Само правилната грижа за коса може да поддържа блестящия цвят и страхотното усещане.


Структурата на косъма се изсветлява и окислява от водороден пероксид, който се използва във всички бои за коса.  

 

В началото на процеса на боядисване, структурата на косъма се отваря, с помощта на амоняк. 

След това окислителят прониква във вътрешността на косъма, отстранява естествените цветни пигменти и изсветлява косата. Боята е съставена от малки молекули, които проникват във вътрешността на косъма. Когато стигнат там, те предизвикват химическа реакция с окислителя, като по този начин предизвикват създаването на нов цвят.  

Едва тогава частите на косъма, и следователно косъмът, придобиват желания цвят.


Зашеметяваща гледка

Изборът на правилната грижа е най-добрият начин да поддържате косата здрава. Затова жените с боядисана коса трябва да използват продукти за грижа, които са специално съобразени с типа на косата им, за да си гарантират дълготраен цвят и копринен блясък.

Специална защита за боядисана коса

Всички бои са коса първо атакуват липидния слой, който обгръща и защитава косъма. 

Честото миене, UV лъчението и топлината при сушене и стилизиране стресират косата и допринасят за увреждането на структурата на косъма. 
Резултатът е, че отслабеният косъм не може да улови много добре цветните пигменти и цветът избледнява по-бързо. Поради тази причина боядисаната коса се нуждае от особено голяма грижа. 

Богатите съставки помагат за заглаждане на външния защитен слой на косъма; така косата става по-силна и може по-добре да улови цветните пигменти. Шампоанът и балсамът NIVEA Color Care & Protect правят точно това, като гарантират дълготраен, блестящ цвят. 

Повече за увредената коса и грижата за нея открийте тук.

Какво поддържа боядисаната коса здрава?

Боядисаната коса се нуждае от защита, за да се поддържа блясъка ѝ. Затова новата формула с комплекс Color Oil комбинира подхранващи съставки като масло от макадамия със защитни елементи като UV филтри. Те правят цвeта по-дълготраен, а косата изглежда все по-здрава с всяко следващо измиване

Защитете косата си от слънцето

Обикновено естественият липиден слой в здравата коса кара водата просто да се стича на косъма. 

Хлорът в плувните басейни и солта в морето обаче омекотяват този слой и позволяват на водата да увреди косъма през отворените кутикули. Свободните радикали, които се формират в косъма от UVA лъчите например, действат и цветните пигменти се отмиват. 
Е, как най-добре да защитите косата си на плажа. Или нанесете водоустойчив спрей с UV филтри предварително, или масажирайте с маска за коса и приберете косата в сладък кок или я разрешете назад. Това гарантира шик визия за деня под слънцето, а всичко, което трябва да направите, е да изплакнете косата си вечерта и набързо да я измиете с шампоан, за да изглежда отново красива. 
Най-простата алтернатива разбира се е да носите модерна лятна шапка. Това е стилна защита за боядисаната ви коса! 

Открийте повече за слънцезащитната грижа и идеалната защита от слънце тук.

Особено през лятото, боядисаната коса се нуждае от защита от слънцето, тъй като UV лъчите и солената вода могат да я увредят. Затова е добре да се поглезите с шампоан и балсам NIVEA Repair&Targeted Care след ден, прекаран на плажа.


Домашна терапия за коса за 1 минута

Направи си сама грижовна домашна маска за жизнена и блестяща коса

Интересни съвети за теб