ГРИЖА ЗА БЕБЕШКАТА КОЖА

С използването на правилните бебешки продукти и техники можеш да запазиш кожата на бебето си мека и подхранена. Правилната грижа за бебешката кожа е много важна, за да бъде бебето ти защитено в периода от своя живот, когато е най-уязвимо.

КАК ДА ЗАЩИТИШ ЧУВСТВИТЕЛНАТА БЕБЕШКА КОЖА

Грижата за бебешката кожа започва с това да разбереш, че структурата на бебешката кожа е различна от тази на възрастните. Ето затова тя се нуждае от специални продукти, разработени за нейните нужди. Открий тук всичко за правилната грижа за бебешката кожа, за да направиш своето бебче щастливо всеки ден.

КАКВО ДА ПРАВИШ И КАКВО НЕ ПРИ ГРИЖАТА ЗА КОЖАТА НА БЕБЕ

ТОВА ДА
 • Почиствай устата и ръцете редовно. Избърсвай остатъците от храна добре. Бебетата обичат да си слагат ръцете в устата, затова се увери, че са чисти.
 • Цялостно почиствай зоната на седалището на редовни интервали. Запазването на кожата чиста и свежа е жизнено важно за предотвратяване на обриви или инфекции в тази зона.  
ТОВА НЕ
 •  Не къпи бебето си всеки ден. До три пъти седмично е достатъчно, за да запазиш бебешката кожа чиста. 
 •  Не търкай бебето с груба хавлиена кърпа след баня. Бебешката кожа може да се раздразни от груби движения, така че след баня нежно попий с мека кърпа.
 •  Не използвай прекалено много продукти за грижа за кожата. Използването на прекалено много различни кремове и лосиони може да бъде прекалено за бебето и кожата му няма къде да складира остатъците от продукта. 
 • Не използвай продукти, разработени за кожата на възрастните. Тъй като бебешката кожа е по-деликатна от тази на възрастните, трябва да бъде третирана с продукти, създадени специално за бебета. 
 
 
връзка с бебето по време на къпане

ГРИЖА ЗА БЕБЕШКАТА КОЖА И ВРЪЗКА ПО ВРЕМЕ НА КЪПАНЕ

Бебетата обичат къпането. С бебешки продукти за баня като NIVEA Baby: Нежен шампоан за коса и тяло запазваш кожата му чиста и се радваш на много мехурчета.

Докосването е успокояващо за чувствителната кожа на бебето, а това означава, че къпането е идеално време за изграждане на връзка между вас.

защита за меката бебешка кожа

Защита за меката бебешка кожа

Бебешката кожа е по-слабо развита от тази на възрастните и затова е по-чувствителна. Използването на продукти, специално създадени за бебета, ще осигури най-добрата грижа за кожата на твоето бебе.

Защо бебешката кожа е толкова чувствителна?

Нежната и красива кожа на бебето е изключително чувствителна. Тъй като е пет пъти по-тънка от кожата на възрастните, всяко движение и всяко докосване са с много по-голяма интензивност и степен на усещане.

Това, че има тънка кожа означава, че тялото на бебето трябва да работи усилено, за да запази точното количество хранителни вещества, които да достигнат зоните на тялото, когато това е нужно. Използването на бебешки крем като NIVEA Baby Нежен крем, помага на бебето да запази кожата нежна и мека. 

Чувствителността на бебешката кожа, дължаща се на тънкия слой и допълнителната нужда от поддържане на оптимална хидратация, са причината, поради която трябва да използваш бебешки продукти със специални формули, за да се грижиш за своето бебе.

Въпреки, че новородените първоначално имат защитен слой, който да им помага, той постепенно се излющва и имат нужда от допълнителна защита за чувствителната си кожа.

защо бебешката кожа е чувствителна, грижа за бебешката кожа
БЕБЕШКИ ПРОДУКТИ ЗА МЕКА И ЗДРАВА КОЖА

ЗАПАЗИ БЕБЕТО СИ В БЕЗОПАСНОСТ ПОД СЛЪНЦЕТО

Използвай редовно бебешки слънцезащитен лосион като например NIVEA SUN Swim & Play Детски слънцезащитен лосион.
Тънката кожа е по-податлива на слънчеви изгаряния, така че покрий бебето добре със свободни дрехи и го дръж на сянка през целия ден. 
 
слънцезащита за бебета, ефикасна защита от слънцето за бебета
БЕБЕШКИ ПРОДУКТИ ЗА МЕКА И ЗДРАВА КОЖА

ХИДРАТАЦИЯ ЗА ЕББЕШКАТА КОЖА С БЕБЕШКИ ЛОСИОН

Редовното нанасяне на бебешки лосион помага да запазиш кожата на бебето мека и предотвратява изсушаването.
оптимална хидратация за бебешката кожа, хидратиране на кожата на бебето
БЕБЕШКИ ПРОДУКТИ ЗА МЕКА И ЗДРАВА КОЖА

Хидратирай бебешката кожа, за да Я запазиШ ЗДРАВА

Бебешката кожа работи усилено, за да защити бебето от външни влияния, така че можеш да ѝ върнеш услугата, като я хидратираш правилно. Използването на бебешки крем като NIVEA Baby Нежен крем ще помогне за запазване на хидратацията и за това кожата на бебето да остане здрава и сияйна. 
 
масаж за добро кръвообръщение
БЕБЕШКИ ПРОДУКТИ ЗА МЕКА И ЗДРАВА КОЖА

Масажирай бебешката кожа за по-добрА циркулация

Поддържай кожата на бебето във форма, като я масажираш с олио. Масажът стимулира кръвообръщението в тялото и осигурява притока на хранителни вещества към правилните места.
бебешка пудра
БЕБЕШКИ ПРОДУКТИ ЗА МЕКА И ЗДРАВА КОЖА

ПревърнИ хигиената в приоритет с бебешка пудра.

Използването на пудра с талк след къпане ще помогне да запазиш комфорта на бебето си и ще предпази кожата от раздразнение следствие на триене с дрехите.

ОТ КАКВИ ПРОДУКТИ ЗА ГРИЖА ЗА КОЖАТА СЕ НУЖДАЕ БЕБЕТО

Използването на специални бебешки слънцезащитни продукти ще предпази бебетата от UV лъчите.
грижа за бебешката кожа през зимата

СЕЗОННА ГРИЖА ЗА БЕБЕШКАТА КОЖА.

Студеното време означава, че тялото на бебето работи усърдно да го запази топличко и хидратирано. Използвай крем като NIVEA Baby Нежен крем и го масажирай в кожата на бебето, за да ѝ помогнеш да се запази хидратирана и здрава. 
 
слънцезащита за бебета

ОСНОВНА ГРИЖА ЗА КОЖАТА: СЛЪНЦЕЗАЩИТА ЗА БЕБЕТА

Дори за най-краткото излизане навън бебето ти трябва да е защитено от слънцето. Тънката кожа може да изгори много бързо, така че взимането на предпазни мерки ще запази бебетата в безопасност под слънцето.
докосване на бебешката кожа

Бебешката кожа обича нежното докосване

Въпреки, че бебешките продукти помагат да се запази баланса на хидратация в кожата, усещането на родителско докосване също помага за изграждането на връзка. Използвай докосването като метод на общуване – това действа успокояващо за бебето.
Цитат на деня

Красиви Думи

КАКВО ДА ПРАВИШ, АКО БЕБЕТО ИМА СУХА КОЖА

 •  Нанасяй бързопопиващ бебешки крем за хидратация след баня.
 •  Използвай бебешко олио за сухите участъци, особено за лактите и коленете.
 •  Смени продукта, който е неподходящ, защото неподходящите продукти могат да изсушат кожата. 
 •  Нека къпането да е кратко, престой във водата над 5 минути може да има противоположен ефект. 
 •  Увери се, че бебето е достатъчно хидратирано по всяко време, като му даваш да пие достатъчно количество вода.

СЛЪНЦЕЗАЩИТАТА ЗА БЕБЕ – БЕЗ ИЗЛАГАНЕ НА ДИРЕКТНА СЛЪНЧЕВА СВЕТЛИНА

 • Дори в облачен ден е важно да използваш слънцезащитен продукт за бебето си. Използването на NIVEA SUN Pure & Sensitive Детски слънцезащитен спрей SPF50 ще ти помогне да защитиш бебето си от вредите, причинени от UV лъчите.
 • Нанасяй допълнително слънцезащитен лосион на равни интервали от време, за да запазиш бебето си защитено. Винаги използвай продукт с висок слънцезащитен фактор за максимална защита.
 • Обличай бебето си със светли дрехи, за да му е хладно, когато е навън. Когато носи светли дрехи, не се поти толкова много и ще му е много по-удобно. Слагай шапка на бебето, за да защитиш лицето му от слънцето, дори и когато е в басейн. Кожата все още е по-тънка, така че има нужда от допълнителна защита. Удобен продукт като NIVEA SUN Swim & Play Детски слънцезащитен лосион ще ти помогне да поддържаш слънцезащитата през целия ден.
 

ИНТЕРЕСНИ СЪВЕТИ ЗА ТЕБ