Науката, на която се основават бебешките продукти

Науката, на която се основават бебешките продукти Като майка твоят основен приоритет е безопасността на твоето мъниче и е изключително важно да знаеш, че бебешките продукти, които използваш, са преминали всички необходими тестове за безопасност.

Проучване и развитие в Байерсдорф

Историята за това как Байерсдорф осигурява най-високо качество и стандарт на сигурността за здрава бебешка кожа във всички бебешки продукти на NIVEA.
Основни изследвания

Основни изследвания: Ключът към нашия успех

През последните 130 години Байерсдорф се фокусира върху откритията и иследванията на ефектите на определени вещества върху човешката кожа с цел развитие на нови формули. Това е жизнено важен процес, когато става дума за бебешки продукти за деликатната кожа на твоето мъниче. 

Международна изследователска мрежа

Изследователският екип на Байерсдорф играе важна роля от самото начало на компанията и създава иновации с изключително качеството и отлична съвместимост, които виждаме в продуктите на NIVEA и днес. 

Над 570 души в света работят в сферата на проучване и развитие на нови продукти в Байерсдорф - приблизително 450 от тях са в Международния Изследователски Център в Хамбург. Байерсдорф има и международна изследователска мрежа и над 500 изследователски партньорства с университети, изследователски институции и старт-ъпи. 

Стрикно се придържаме към шестте етапа на лансиране на нови продукти, включително задълбочен предварителен етап на формиране и тристепенна фаза на разработка, като по този начин гарантираме, че бебешките продукти на NIVEA са преминали през всички необходими тестове, за да ти дадат необходимата увереност да ги използваш върху твоето мъниче. 

Да се научим от кожата за кожата

Мотото "Да опознаем кожата чрез самата кожа" обобщава фундаменталния подход на Байерсдорф към изследванията. Това включва декодиране на сложните процеси, които се появяват, за да се разбере как метаболитните процеси протичат в кожата - както като орган в своята цялост, така и до отделните клетки на кожата. 

Това позволява на нашите изследователи да разработват ефикасни активни съставки, като се фокусират върху тези, които съществуват физиологично в кожата и от други естествени източници.

Причината тези съставки в нашите бебешки продукти да са толкова добри е това, че те стимулират или допълват естествените процеси в кожата, така че да остане тя здрава за по-дълго време.

бебе-масаж-олио

Здравословна грижа за кожата от самото начало

Когато имаме съставки, които стимулират естествените процеси на кожата, една здравословна рутинна грижа за кожата още от много ранна възраст е нещо повече от благоприятен фактор - тя също играе важна роля в превантивната грижа за кожата.

Бърз поглед върху различните етапи на лансиране

 • Продуктови идеи 
 • Проверка и подбор 
 • Стабилност на продукта, токсикологична и микробиологична стабилност 
 • Съвместимост с кожата и тест за ефикасност 
 • Клинични проучвания при бебета и малки деца под дерматологичен надзор 
 • Пускане на продукта на пазара

Етапите на развитие преди лансиране

Преди бебешките продукти NIVEA да бъдат пуснати на пазара за масова употреба, те са предмет на многобройни етапи на развитие, за да потвърди тяхната безопасност.
Колко е важно да играем

Предварителен етап на развитие 1. Продуктови идеи.

Новите идеи за продукти се коментират и развиват в пряка връзка с дерматолози, педиатри, акушерки, медицински сестри и опитни майки. Вземат се предвид и най-новите научни изследвания, констатации от конференции и проучванията на пазара.

Предварителен етап на развитие 2. Проверка и подбор на съставките.

След като бъде одобрена и разработена идеята за продукте, се извършват първоначални проверки на суровините и безопасността на всички потенциални и необходими съставки, като се вземат предвид:

 • Токсикологична безопасност
 • Физиологична безопасност
 • Използваемост
 • Поносимост към кожата и лигавиците
 • Ефикасност

Висококачествените съставки и концентрационните граници се ръководят от Борда за оценка на безопасността на Байерсдорф и се основават на 130 години опит в областта на грижата за кожата. 

Етап на развитие 4. Съвместимост с кожата и тестове за ефикасност.

Първо се провеждат in vitro тестове за определяне на дразнещия потенциал на продуктите върху кожата, лигавиците и очите. След като са доказани безопасността и съвместимостта, се правят изследвания за съвместимост върху възрастни - здрави доброволци, под медицинско наблюдение.

След като тези изследвания за съвместимост са се оказали успешни, ефикасността на продукта трябва да бъде доказана. За да се гарантира, че резултатите от това са надеждни и възпроизводими, се използват стандартизирани условия за изследване.

Етап на развитие

Етап на развитие 3. Продуктова стабилност.

Този етап се състои в тестване на продуктите за физическа, химична и микробиологична стабилност, за да се гарантира стабилността им в продължение на 30 месеца при нормални условия на употреба. Освен това се изпитва съвместимостта на крайните продукти с опаковъчните материали. 
baby-face

Етап на развитие 5. Клинични проучвания при употреба.

Проучванията се извършват в сътрудничество с родителите и техните деца под дерматологичен надзор за оценка на индивидуалните състояния на кожата. Продуктът NIVEA Baby се нанася в продължение на четири седмици при нормални условия на употреба и се оценява.

Международното лансиране на продукта - 6. Лансиране на продукта

След като продуктът успешно премине през всички фази на тестване и изследвания, той най-накрая е готов да излезе на пазара и да докаже своята отлична съвместимост, ефикасност и приятно усещане върху кожата на милиони бебета по целия свят.

Всяка обратна връзка, събрана от този момент нататък от здравни специалисти и майки, се записва и разглежда за разработването на нови бебешки продукти.

Многобройните етапи на изследванията доказват, че много време, изследвания и любов се внасят във всеки един продукт NIVEA и благодарение на нашия 130-годишен опит можеш да си сигурна, че твоето бебче е в безопасни ръце.

nivea-baby-logo

Бебешки продукти, на които можеш да се довериш

След като премине всички необходими етапи с тестове, твоят бебешки крем, бебешко олио или бебешки лосион е готов за мястото си в твоята баня и можеш да си сигурна, че бебешките продукти, които използваш, са с най-високо качество и стандарти на сигурност.