Страхотни плажни игри за цялото семейство

ПЛАЖНИТЕ ИГРИ ПОМАГАТ НА ДЕЦАТА ДА НАУЧАВАТ НОВИ НЕЩА

Плажните игри помагат на децата да се учат заедно с родителите си. Спомените от семейните ваканции траят цял живот – независимо дали са свързани с пясъчни замъци с татко или плуване с мама. Открийте забавни плажни игри, подходящи за малки и големи.

Защо са толкова важни игрите на плажа?

Семейните почивки са уникална възможност за прекарване на време с обичаните хора и създаване на незабравими моменти с децата.

Ползите от игрите на плажа

Децата могат да научат толкова много чрез игра. Хубавото е, че не винаги осъзнават образователния ефект на това занимание – то просто им се струва забавно.

Игрите на плажа позволяват на децата да изградят връзка с природата, да създават и разбират отношения с другите. Те овладяват умения за комуникация и решаване на проблеми чрез игри като дърпане на въже, където трябва да са част от отбор, за да спечелят. 

Изпращането на дребосъците в търсене на съкровище им дава чувство на независимост и постижение. Тази игра не само подобрява двигателните умения на децата, но и ги насърчава да бъдат изследователи. За много деца това може да е първата среща с някои растения и животни – която да направи деня паметен. 

Специално време за сплотяване

Плажните ваканции сплотяват семействата. Децата имат щастлив спомен за това как баща им е помогнал за пръв път да пускат хвърчило или как са плували с мама. Няма ги обичайните отговорности, свързани с работа и училище – само много време и енергия за тези, които обичаме. 
Строенето-на-замъци-е-страхотна-игра-за-плажа
5 плажни игри за деца, които да опитате това лято

Пясъчни замъци

Понякога традиционните игри за деца са най-добрите. Всички деца обичат да правят пясъчни замъци и да усещат мокрия пясък в ръцете си. Могат да създават каквото си поискат. Всичко, от което се нуждаят, са кофичка и лопатка, а понякога и малко помощ от мама или татко.
NIVEA-плажни-игри-с-топка
5 плажни игри за деца, които да опитате това лято

NIVEA плажни игри с топка

Денят на плажа няма да е същия без игра във водата. Плажната топка на NIVEA е идеална за сплотяване на семейства. Сформирайте екипи за воден волейбол. Не забравяйте да нанесете NIVEA SUN Swim & Play Детски слънцезащитен лосион, за да защитите нежната детска кожа във водата. 
 
Плажни-игри-за-цялото-семейство-Шпиони
5 плажни игри за деца, които да опитате това лято

Шпиони

„Шпиони“ е супер игра за деца, в която да се сближите с тях и да им помогнете да опознаят заобикалящата ги среда. Изберете имена на растения и животни и така ги учете на биология. Или поговорете за проблемите на околната среда, като им посочвате боклуци или пластмасови отпадъци на брега.
Плажна-игра-за-изразходване-на-излишната-енергия-дърпане-на-въже
5 плажни игри за деца, които да опитате това лято

Дърпане на въже

Насърчете екипната работа и дайте на децата възможност да изразходят част от излишната си енергия с дърпане на въже. Ако нямате въже, завържете няколко кърпи една за друга. Дори и някой да падне, пясъчните плажове осигуряват меко падане и безопасна среда за игра.
Плажните-ваканции-са-идеален-момент-за-сплотяване
5 плажни игри за деца, които да опитате това лято

Специално време за сплотяване

Плажните ваканции сплотяват семействата. Децата имат щастлив спомен за това как баща им е помогнал за пръв път да пускат хвърчило или как са плували с мама. Няма ги обичайните отговорности, свързани с работа и училище – само много време и енергия за тези, които обичаме.

Как да сме в безопасност под слънцето,
когато играем плажни игри

Слънцезащитният продукт на NIVEA с допълнителна водоустойчивост има формула за UV защита и хидратация, която осигурява на кожата всичко, от което тя се нуждае.

Защо са толкова важни слънцезащитните продукти за деца

Всички ние обичаме да прекарваме време под слънцето със семейство и приятели, но нежната кожа може да изгаря много бързо.

Слънцето съдържа вредни UV лъчи, които проникват под повърхността на кожата и ѝ отнемат естествената хидратация. UVA лъчите са отговорни за стареенето на кожата и слънчевите алергии, докато UVB лъчите причиняват изгаряне. В допълнение, UV лъчите могат да причинят рак на кожата.

Нанасянето на слънцезащитен продукт с допълнителна водоустойчивост за деца поддържа кожата им млада и мека. Нелепкавата формула на NIVEA SUN Protect & Care Детски слънцезащитен водоустойчив рол-он SPF50+ осигурява допълнителна водоустойчива UVA и UVB защита, а апликаторът рол-он осигурява правилното количество от продукта равномерно и точно.

Рол-он форматът е забавен и лесен за нанасяне за децата, като ги обучава за важността на защитата от слънце от ранна възраст.

 

Колко често трябва да нанасяте слънцезащитен продукт?

При водоустойчивите слънцезащитни продукти поне 50% от първоначалната защита остава и след два 20-минутни престоя във водата. Допълнителната водоустойчивост удвоява времето (4 престоя по 20 минути). Разберете от видеото защо е важно да се нанася слънцезащита на всеки 2 часа и след плуване.
Изключително-водоустойчив-слънцезащитен-продукт-за-деца

Какво кара слънцезащитния продукт да се отмива?

NIVEA предлага изключително водоустойчиви слънцезащитни продукти за дребосъците, които играят във водата. Спокойствие за вас и водни забавления за тях! Важно е обаче да нанасяте повторно на всеки 2 часа, тъй като потенето, подсушаването и плуването отнемат от нанесения продукт.

Наслади се на безгрижно лято

Специално разработени за защита на деликатната кожа на бебетата и децата, продуктите NIVEA SUN KIDS и NIVEA SUN BABIES & KIDS помагат за предотвратяване на слънчеви изгаряния и дълготрайни увреждания с високоефективна и незабавна защита. За безгрижни летни дни и безопасни спомени от лятото!

Бебешката кожа е деликатна и чувствителна, така че се нуждае от най-висока и надеждна слънцезащита, с максимална съвместимост с кожата. За целта създадохме продуктите от серия NIVEA SUN Babies & Kids.

Часове на игра във водата и на слънце изискват допълнителна водоустойчива, но и ефикасна слънцезащита, за да поддържат кожата на децата здрава. Серия NIVEA SUN KIDS е с различни по форма и действие продукти за оптимални резултати.

Открий повече за слънцезащитата за бебета и деца в нашата статия.