Страхотни плажни игри за цялото семейство

ПЛАЖНИТЕ ИГРИ ПОМАГАТ НА ДЕЦАТА ДА НАУЧАВАТ НОВИ НЕЩА

Плажните игри помагат на децата да се учат заедно с родителите си. Спомените от семейните ваканции траят цял живот – независимо дали са свързани с пясъчни замъци с татко или плуване с мама. Открийте забавни плажни игри, подходящи за малки и големи.

Защо са толкова важни игрите на плажа?

Семейните почивки са уникална възможност за прекарване на време с обичаните хора и създаване на незабравими моменти с децата.

Ползите от игрите на плажа

Децата могат да научат толкова много чрез игра. Хубавото е, че не винаги осъзнават образователния ефект на това занимание – то просто им се струва забавно.

Игрите на плажа позволяват на децата да изградят връзка с природата, да създават и разбират отношения с другите. Те овладяват умения за комуникация и решаване на проблеми чрез игри като дърпане на въже, където трябва да са част от отбор, за да спечелят. 

Изпращането на дребосъците в търсене на съкровище им дава чувство на независимост и постижение. Тази игра не само подобрява двигателните умения на децата, но и ги насърчава да бъдат изследователи. За много деца това може да е първата среща с някои растения и животни – която да направи деня паметен. 

Специално време за сплотяване

Плажните ваканции сплотяват семействата. Децата имат щастлив спомен за това как баща им е помогнал за пръв път да пускат хвърчило или как са плували с мама. Няма ги обичайните отговорности, свързани с работа и училище – само много време и енергия за тези, които обичаме. 

5 плажни игри за деца, които да опитате това лято

Пясъчни замъци

Понякога традиционните игри за деца са най-добрите. Всички деца обичат да правят пясъчни замъци и да усещат мокрия пясък в ръцете си. Могат да създават каквото си поискат. Всичко, от което се нуждаят, са кофичка и лопатка, а понякога и малко помощ от мама или татко.

5 плажни игри за деца, които да опитате това лято

NIVEA плажни игри с топка

Денят на плажа няма да е същия без игра във водата. Плажната топка на NIVEA е идеална за сплотяване на семейства. Сформирайте екипи за воден волейбол. Не забравяйте да нанесете NIVEA Sun Swim & Play Водоустойчив слънцезащитен лосион, за да защитите нежната детска кожа във водата. 

5 плажни игри за деца, които да опитате това лято

Шпиони

„Шпиони“ е супер игра за деца, в която да се сближите с тях и да им помогнете да опознаят заобикалящата ги среда. Изберете имена на растения и животни и така ги учете на биология. Или поговорете за проблемите на околната среда, като им посочвате боклуци или пластмасови отпадъци на брега.

5 плажни игри за деца, които да опитате това лято

Дърпане на въже

Насърчете екипната работа и дайте на децата възможност да изразходят част от излишната си енергия с дърпане на въже. Ако нямате въже, завържете няколко кърпи една за друга. Дори и някой да падне, пясъчните плажове осигуряват меко падане и безопасна среда за игра.

5 плажни игри за деца, които да опитате това лято

Специално време за сплотяване

Плажните ваканции сплотяват семействата. Децата имат щастлив спомен за това как баща им е помогнал за пръв път да пускат хвърчило или как са плували с мама. Няма ги обичайните отговорности, свързани с работа и училище – само много време и енергия за тези, които обичаме.


Как да сме в безопасност под слънцето,
когато играем плажни игри

Слънцезащитният продукт на NIVEA с допълнителна водоустойчивост има формула за UV защита и хидратация, която осигурява на кожата всичко, от което тя се нуждае.

Защо са толкова важни слънцезащитните продукти за деца

Всички ние обичаме да прекарваме време под слънцето със семейство и приятели, но нежната кожа може да изгаря много бързо.

Слънцето съдържа вредни UV лъчи, които проникват под повърхността на кожата и ѝ отнемат естествената хидратация. UVA лъчите са отговорни за стареенето на кожата и слънчевите алергии, докато UVB лъчите причиняват изгаряне. В допълнение, UV лъчите могат да причинят рак на кожата.

Нанасянето на слънцезащитен продукт с допълнителна водоустойчивост за деца поддържа кожата им млада и мека. Нелепкавата формула на *NIVEA Sun Kids Protection Roll-On* осигурява допълнителна водоустойчива UVA и UVB защита, а апликаторът рол-он осигурява правилното количество от продукта равномерно и точно.

Рол-он форматът е забавен и лесен за нанасяне за децата, като ги обучава за важността на защитата от слънце от ранна възраст.

Колко често трябва да нанасяте слънцезащитен продукт?

При водоустойчивите слънцезащитни продукти поне 50% от първоначалната защита остава и след два 20-минутни престоя във водата. Допълнителната водоустойчивост удвоява времето (4 престоя по 20 минути). Разберете от видеото защо е важно да се нанася слънцезащита на всеки 2 часа и след плуване.

Какво кара слънцезащитният продукт да се отмива?

NIVEA предлага изключително водоустойчиви слънцезащитни продукти за дребосъците, които играят във водата. Спокойствие за вас и водни забавления за тях! Важно е обаче да нанасяте повторно на всеки 2 часа, тъй като потенето, подсушаването и плуването отнемат от нанесения продукт.

Запазете дребосъците в безопасност със слънцезащитни продукти NIVEA

Интересни съвети за теб