Поръчай любимите си NIVEA продукти директно до твоя дом, с помощта на нашите онлайн партньори!

Твоят наръчник за един успешен душ

Възползвай се максимално от времето, прекарано под душа

Твоят наръчник за един успешен душ

Независимо дали става дума за бърз душ преди да отидеш на работа сутрин или за релаксиращ ритуал вечер след натоварен ден, отдели малко време за подготовка, за да превърнеш ежедневното преживяване в едно невероятно и приятно събитие.

Различна гледна точка спрямо душа

Не всеки от нас има едни и същи нужди по време на душ - да помислиш за вида на душа преди да започнеш би ти помогнало да планираш този момент по-ефикасно.

Бързаш за някъде? Усъвършенствай техниката на бързия душ.

Усъвършенствай техниката на бързия душ

Съсредоточи се само и единствено върху почистването на тялото си, докато си в банята, и ще видиш колко много време ще спестиш. 

Бързият и ефикасен душ

Не е тайна, че модерният живот днес може да бъде хектичен и винаги има още нещо да се направи, за да бъде по-добър. Много хора мислят, че вземането на душ е на последно място в списъка с приоритети и искат да се "отърват" колкото се може по-бързо от него. 

Да "отрежеш" от времето, прекарано в банята, е абсолютно възможно, но е необходимо първо да се увериш, че оставащото време е продуктивно и приятно преживяване за теб. 

На първо място и най-важно е да си подготвена с любимите продукти за душ, четката ти за зъби и гъба за тяло. Не искаш по средата на душа да се наложи да излезеш, защото ти липсва нещо - това със сигурност ще е загубено време. 

Много е важно също да не се разсееш и отпуснеш, докато се наслаждаваш на топлата вода. Ако бързаш, задай си максимално време за душ и се придържай към него. 


Как да си направиш един ултра релаксиращ душ

Когато не си ограничена от времето, можеш да се поглезиш с продължителен душ. Защо не да приглушиш светлината, да придадеш атмосфера с любимите ароматни свещи или ароматизиращи пръчици и наистина да се отпуснеш? 

Добра идея е да избереш подхранващи продукти за душ, с които да поглезиш кожата и сетивата си под душа. Наслади се на Душ гел NIVEA Creme Oil Pearls с перли от скъпоценни масла за усещане на гладка кожа и неустоим аромат. 

Релаксиращият душ е повече от обикновено измиване на тялото. Той е за създаването на подходящата атмосфера, за да забравиш всички грижи и да се насладиш на твоето лично време. 

Време е да се отпуснеш: Релаксиращ душ

жена-под-душа

От друга страна, някои хора обичат да се радват на времето под душа. Да се насладиш на горещата пара под душа е едно от малките удоволствия на живота, с които можеш да релаксираш и да се освободиш от стреса, натрупан през деня. 

Ключът към добрия душ: Подготовката

Да извлечеш най-доброто от времето под душа се дължи на подготовката за него.

Как да се подготвиш за душ

Да се подготвиш за ритуала под душа правилно ще ти помогне да спестиш време и да си по-организирана. 

Преди да влезеш под душа, е важно да решиш колко време искаш да прекараш там и какво искаш да постигнеш. Ако не миеш косата си всеки ден, планирай предварително дните, в които го правиш - така ще имаш повече време за душ през останалите дни. 

Ако спортуваш или ходиш на фитнес, опитай да запазиш душа си за след това, ако е възможно. А ако си от тези, които предпочитат да вземат душ веднага след събуждане, увери се, че отделяш достатъчно време - бързият душ може да те накара да се чувстваш стресирана и е лош предвестник на деня. 


Планирай продуктите си

NIVEA-продукти-за-душ

Преди да се шмугнеш под душа, е добра идея да решиш какви продукти искаш да използваш за кожата и косата си, за да ги набавиш и приготвиш за ежедневния ти ритуал. 

Съвети за подготвяне на твоя ритуал под душа

  • Използвай каска за душ, ако няма да миеш косата си 
  • Среши косата си предварително, ако планираш да я измиеш 
  • Използвай четка за тяло, за да премахнеш мъртвите клетки и да направиш кожата гладка и мека
  • Затопли банята до подходяща за теб температура
  • Приготви си дрехите, които искаш да облечеш след душ

Страхотни NIVEA продукти за под душа

Как да накараш ритуала под душа да работи за теб

Добрата стратегия по взимане на душ ще ти потвърди, че ритуалът действа по план.

5 лесни съвета, за да извлечеш най-добрата полза от душа

  • Планирай честотата на душовете си предварително.  
  • Ако имаш бойлер за гореща вода, увери се, че ще имаш достатъчно вода за душ.
  • Винаги използвай неподхлъзващо килимче, за да се предпазиш от инциденти в банята.
  • Приготви си аларма, която ще ти съобщи, когато времето за душ изтече. 
  • Придържай се към ежедневен ритуал за душ, за да ти е по-лесно. 

Какво да направиш след душа

Какво да направиш след душа

Използвай времето след душа мъдро. Хидратирай кожата си, докато си още в банята - така не само ще се абсорбира повече, но парата ще помогне да се абсорбира по-лесно лосионът ти за тяло. Сега е моментът да отрежеш ноктите си, тъй като те ще са много по-меки от обикновено. 

Нашите препоръки за теб