Кой дезодорант е най-подходящ за мен?

ОТКРИЙ ПЕРФЕКТНИЯ ЗА ТЕБ ДЕЗОДОРАНТ!

Според изследване, две от три жени използват редовно дезодорант. Какво предпочиташ - рол-он, спрей, помпа или стик? Прочети по-долу, за да откриеш кой дезодорант отговаря напълно на нуждите ти.

Правилният дезодорант за всеки тип

Видове дезодоранти - Класически, популярен, ефикасен - Спрей дезодорантът

Спрей дезодорантите са с фино покритие, което покрива равномерно кожата на подмишниците. Дори и само леко натискане на бутона на флакона е достатъчно, за да осигури надеждна защита през целия ден. 

Удобни и малки - Рол-он дезодорантите

Рол-оните не само осигуряват ефикасна защита, но много от тях съдържат допълнителни масла, които успокояват стресираната кожа и я хидратират. 

Компактни и винаги под ръка - Стик дезодорантите

Дезодорантът стик е идеален за твоята чанта. Атрактивната текстура на дезодоранта е много богата на подхранващи съставки.

NIVEA общ поглед - Различните видове дезодоранти

  • Аерозолните дезодоранти са изключително популярни от 1965 година и са безспорно №1 на при избора на потребителите. С натискането на един бутон спреят осигурява идеално разпределение на активните и подхранващи съставки. Цялата подмишница е освежена с приятен аромат. 
  • Вторият по популярност вид са удобните рол-он дезодоранти, които се появяват на пазара през 50-те години на миналия век. Благодарение на практичната апликационна форма, можеш да нанесеш активните съставки с изключителна прецизност, а днес е дори наличен във формат без алкохол. 
  • Дезодорантът стик е също атрактивен, но все още заема трето място в списъка. Той оставя тънка кремообразна следа върху подмишницата, предлагайки надеждна защита и усещане за суха кожа. 

NIVEA Рол-он дезодорант Protect & Care - подхранва деликатната кожа и защитава от изпотяване до 48 часа

Най-грижовният дезодорант от NIVEA комбинира дълготрайна защита с уникалния аромат на NIVEA Creme. NIVEA Рол-он дезодорант Protect & Care е наистина специален, тъй като съчетава бързо попиваща, без лепкаво усещане с 48 часова защита от изпотяване и неповторим аромат. 

Благодарение на формулата без алкохол, съдържаща ценни съставки, NIVEA Рол-он дезодорант Protect & Care подхранва деликатната кожа на подмишниците и не я дразни. Кожата остава мека и приятно суха с усещане за свежест през целия ден. 

Грижовните съставки са подходящи за чувствителна кожа, а удобният формат на рол-она го прави идеален за грижа при пътуване. Незабравимият аромат е комбинация от теменужки, люляков цвят, кадифен мускус и свеж бергамот. 

NIVEA Sensitive - Мека защита за чувствителна кожа

Дезодорант спрей NIVEA Powder Touch, както и  NIVEA Рол-он дезодорант Powder Touch те даряват с 48-часова защита. Меката грижовна формула гарантира, че кожата ти няма да се раздразни и ще остане гладка и красива. 

Дезодорантът - митове, които няма да изчезнат

Говорят се много неща за дезодорантите. Но дали тези вярвания наистина отразяват реалността? Нека хвърлим повече светлина върху тях тук!

Изпотяването ти помага да отслабнеш и мирише лошо… Дали?

Мислиш ли, че потта мирише лошо? Това не е съвсем вярно. В действителност, потта сама по себе си е без никаква миризма. Лошият мирис започва след като потта е престояла върху кожата и бактерията се е размножила. Тъй като бактерията се развива в най-влажните участъци на подмишниците ти, тези зони се нуждаят от по-специална защита. 

Съществува и постоянният слух, че изпотяването води до отслабване. Ох, само ако беше вярно! За съжаление това вярване е грешно. Когато се потим, ние губим само вода, но не и мазнини. Загубата на тегло се балансира при следващия прием на течности. 

Слух номер три: Не само спортът ни кара да се потим, пикантната храна има същото действие! В този слух има известна доза истина! Лютите подправки засилват метаболизма ни и стимулират кръвообращението. Тялото реагира на това чрез произвеждането на повече пот. Открий повече за митовете за кожата, както и за нейната грижа тук. 

Уникалната формула на NIVEA Дезодорант стик Invisible for Black & White Clear осигурява невидима защита в продължение на 48 часа както за кожата, така и за дрехите ти. Удобен за нанасяне, оставя усещане за мека и суха кожа през целия ден. 

Оставят ли дезодорантите следи върху дрехите ни?

Антиперспирантите могат да оставят следи, особено върху кожата на подмишниците. Дезодорантите от серията NIVEA Invisible for Black & White предпазват черните и белите дрехи от бели следи и жълти петна. Бялото остава бяло, черното остава черно за по-дълго!  

NIVEA разяснява митовете за дезодорантите. Кои от тях са верни и кои са просто слухове?

  • Ако си вземеш душ със студена вода, няма да се изпотиш. Това е вярно, но и краткосрочно. Студеният душ определено ще охлади тялото, но след известно време организмът ще възстанови и балансира температурата. 
  • Ако използваш дезодорант върху току-що обръсната кожа, рискуваш да предизвикаш раздразнение. Това не е вярно, тъй като раздразнението не се предизвиква от дезодоранта, а в следствие на употребата му върху раздразнена от бръснене кожа. Използвай пяна или гел за бръснене, за да защитиш кожата си при бръснене. Избери дезодорант без алкохол, като дезодорант cпрей NIVEA Protect & Care. И все пак, е препоръчително да избягваш нанасянето на антиперспирант непосредствено след епилация. 
  • Друго вярване: Дезодорантите и антиперспирантите запушват порите на кожата. В действителност, дезодорантите без алуминий действат върху повърхността на кожата, като неутрализират бактерията, която образува неприятната телесна миризма. За разлика от тях, съставките на антиперспирантите ограничават порите за определено време, за да намалят изпотяването. Това осигурява усещане за свежест и е без абсолютно никакво отрицателно въздействие върху кожата ти, тъй като я оставят да диша свободно. 


Кой е най-подходящият дезодорант за мен?

Виж как да избереш най-добрия за теб дезодорант: