Как да имате чиста кожа

ЗАЩО ПОДДЪРЖАНЕТО НА КОЖАТА ЧИСТА Е ТОЛКОВА ВАЖНО

Кожата на лицето ни трябва да се справя с много неща всеки ден. Нанасянето на грим и докосването на лицето много натоварват кожата – затова е изключително важно да я поддържаме чиста.

Защо чистата кожа е толкова важна?

Свежата и здрава на вид кожа е резултат от цялостно почистване – ако го пропуснете, няма да се възползвате от ползите.
Кожата, която е почистена от ежедневното замърсяване, изглежда по-чиста и блестяща, което ви кара да се чувствате по-уверени и щастливи.

Чиста кожа: по-уверена личност

Кожата, която е почистена от ежедневното замърсяване, изглежда по-чиста и блестяща, което ви кара да се чувствате по-уверени и щастливи.

Важността на почистване на кожата на лицето

Кожата на лицето е по-чувствителна от тази на други места по тялото. Тя е особено тънка и винаги е в контакт с външни влияния. Добър почистващ продукт ще отстрани различни видове замърсяване, например прекомерно количество себум или грим от повърхността на кожата. Почистването на лицето предотвратява запушване на порите, пъпки и други кожни проблеми. Също така оставя кожата с чувство на чистота и свежест.

Защо не трябва да миете лицето си само с топла вода?

Сама по себе си топлата вода не може успешно да премахне излишния себум, разтворимите в масло частици или други видове замърсяване – просто няма същата почистваща сила и способност да разтваря мръсотията като ефективен почистващ продукт. 

Използването на продукт за почистване на лицето като *NIVEA Creme Care Facial Cream* вечер освобождава лицето от грима и замърсяването, натрупано през деня. Сутрин спомага за отстраняване на мазните вещества от производството на себум и нощното потене. 
 
Защита на хидратния баланс на кожата

Защита на хидратния баланс на кожата

Важно е избраният от вас почистващ продукт да не премахва естествените масла от кожата, защото това може да я изсуши. Почистването не цели само постигане на чиста кожа – кожата ви трябва и да се чувства обичана!
Цвят на лицето
Какво може да разкрива кожата ви за вас

Цвят на лицето

Храненето може да има по-голямо влияние върху цвета на лицето ви, отколкото мислите. Богат на плодове, зеленчуци и здравословни мазнини хранителен режим ще ви помогне да поддържате кожата си чиста, а лицето ви ще изглежда гладко и сияйно.
Сухи устни
Какво може да разкрива кожата ви за вас

Сухи Устни

Ако устните ви са сухи или напукани, това може да е признак за дехидратация, така че пийте повече вода и инвестирайте в добър балсам за устни, например Балсам за устни NIVEA Original Care.
 
Пъпки
Какво може да разкрива кожата ви за вас

Пъпки

Повечето жени страдат от пъпки по лицето в даден момент; това може да се дължи на редица неща – но не забравяйте да отстранявате грима си вечер, за да предотвратите запушване на порите. Продуктите от серия NIVEA Pore Purifying ще ти помогнат да имаш чиста и свежа кожа бързо и ефикасно.
 
Тъмни кръгове под очите
Какво може да разкрива кожата ви за вас

Тъмни кръгове под очите

Не успявате да спите по 8 часа? Това може да си личи по тъмни кръгове в областта на очите. Активен околоочен крем-серум NIVEA LUMINOUS630 е идеален за ефикасно третиране на тъмните кръгове под очите. Формулата му енергизира, хидратира и балансира неравномерната пигментация на деликатната зона.

 
Неравномерна пигментация
Какво може да разкрива кожата ви за вас

Неравномерна пигментация

Това може да е увреждане от UV лъчите. Не се излагайте прекомерно на пряка слънчева светлина и използвайте слънцезащитен продукт, например NIVEA Q10 Anti-Age. След ден на плажа, почистете лицето си, за да премахнете частиците мръсотия – дори и когато не носите грим.

 

Как да поддържаме кожата чиста

Поддържането на кожата чиста и свежа не трябва да е неприятна задача – просто следвайте няколко просто стъпки и се наслаждавайте на сияйна кожа.

Кажете „сбогом“ на опънатата кожа

Продуктовата гама *NIVEA Creme Care Facial Cleansing* реално защитава естествения хидратен баланс на кожата и подобрява хидратацията по време на почистване, така че може да кажете „сбогом“ на неприятното чувство на опънатост, което предизвикват някои почистващи продукти.

Измиване на лицето по най-добрия начин – 5 прости съвета

  • Използвайте хладка вода за почистване
  • Не прекалявайте с почистващия продукт – количество с размера на стотинка ще почисти цялото лице 
  • Почиствайте нежно – не дърпайте кожата, особено в деликатната зона около очите 
  • Изсушете лицето, като леко потупвате с кърпа – избягвайте търкане

Интересни съвети за теб