Защо поддържането на кожата чиста е толкова важно

Как да имате чиста кожа

Защо поддържането на кожата чиста е толкова важно
Кожата на лицето ни трябва да се справя с много неща всеки ден. Нанасянето на грим и докосването на лицето много натоварват кожата – затова е изключително важно да я поддържаме чиста.

Защо чистата кожа е толкова важна?

Свежата и здрава на вид кожа е резултат от цялостно почистване – ако го пропуснете, няма да се възползвате от ползите.

Чиста кожа: по-уверена личност

Кожата, която е почистена от ежедневното замърсяване, изглежда по-чиста и блестяща, което ви кара да се чувствате по-уверени и щастливи.

Важността на почистване на кожата на лицето

Кожата на лицето е по-чувствителна от тази на други места по тялото. Тя е особено тънка и винаги е в контакт с външни влияния. Добър почистващ продукт ще отстрани различни видове замърсяване, например прекомерно количество себум или грим от повърхността на кожата. Почистването на лицето предотвратява запушване на порите, пъпки и други кожни проблеми. Също така оставя кожата с чувство на чистота и свежест.

Как да поддържаме кожата чиста

Поддържането на кожата чиста и свежа не трябва да е неприятна задача – просто следвайте няколко просто стъпки и се наслаждавайте на сияйна кожа.

Почистване на кожата по грижовния начин: NIVEA Creme Care Facial Cleansing

Новата продуктова гама *NIVEA Creme Care Facial Cleansing* е разработена за цялостно почистване на кожата и едновременна грижа за нея. Най-добрият начин да си гарантирате сияйна и здрава кожа на лицето е като отстранявате замърсяването, без да причинявате дразнене или сухота. 

Вдъхновена от знаковия хидратиращ крем *NIVEA Creme*, продуктовата гама включва кремообразен продукт за почистване, почистващо мляко и кърпички за отстраняване на замърсяването, натрупано през деня, които същевременно защитават естествения хидратен баланс на кожата – как да не ги заобичате?

Кажете „сбогом“ на опънатата кожа

Продуктовата гама *NIVEA Creme Care Facial Cleansing* реално защитава естествения хидратен баланс на кожата и подобрява хидратацията по време на почистване, така че може да кажете „сбогом“ на неприятното чувство на опънатост, което предизвикват някои почистващи продукти.

Измиване на лицето по най-добрия начин – 5 прости съвета

  • Използвайте хладка вода за почистване
  • Не прекалявайте с почистващия продукт – количество с размера на стотинка ще почисти цялото лице 
  • Почиствайте нежно – не дърпайте кожата, особено в деликатната зона около очите 
  • Изсушете лицето, като леко потупвате с кърпа – избягвайте търкане
Нашите препоръки към теб