Честност и Прозрачност

В NIVEA се гордеем с факта, че нашите продукти докосват хора във всички краища на света и сме наясно с отговорността, която това носи. Тази отговорност е в същността на всичко, което правим, и е движещата сила по отношение на вярванията и ценностите ни.
hands-together-lying-on-ground-together

Нашите ценности са част от Етичния ни кодекс, екологичните и социалните ни ангажименти и позицията, която имаме по отношение на тестовете върху животни. Те се открояват и в задълбочените ни изследвания за по-добри, по-безопасни и по-устойчиви формули и съставки. Тези ценности са и движещатата сила зад съвместните проекти с партньорите ни.

Открий цялата подробна информация и факти за грижата за кожата от NIVEA и как спазваме нашите отговорности. Припознай себе си в нашата мисия!


Грижата на NIVEA

Хората по света се доверяват на продуктите на NIVEA - и ние правим всичко, за да запазим това доверие. Философията ни може да се обобщи с две думи: NIVEA грижа. Ние се грижим за здравето и защитата на твоята кожа. Ето защо всяка съставка, която избираме за нашите продукти, трябва да отговаря на критериите за безопасност, които отговарят или надвишават регулаторните изисквания. Нашите формули за грижа за кожата са съставени за защита и подобряване на естествените функции на кожата ти. А амбицията ни е да включим само минималния брой съставки, необходими за изпълняването на тази цел.
close-up-cut-aloe-vera
NIVEA се отнася с грижа и внимание към нашата планета. Непрекъснато проучваме по-добри и устойчиви начини да формулираме и произвеждаме нашите продукти, както го правим от десетилетия. Като една от най-утвърдилите се с времето марки в грижата за кожата, ние използваме богатия си опит и експертиза, за да насърчим устойчивостта в нашата индустрия. Не провеждаме никакви тестове на козметични продукти или техните съставки върху животни и не иницираме подобна инициатива - освен ако това не е изрично законово изискване. Тестването на козметични продукти върху животни в ЕС е забранено от 2004г., а за всички съставки в тези продукти - от 2013г. Естествено, Байерсдорф спазва това от много дълго време и избягва тестването върху животни в световен мащаб, когато това е възможно по закон. Ангажирани сме с разработването и международното приемане на алтернативни методи за тестване вече повече от 35 години. Нашата решителност да направим тестванията върху животни ненужни в глобален мащаб е част от този ангажимент.
NIVEA е повече от марка. Това сме всички ние - всеки един от нас, който работи за създаването на любимата ни грижа за кожата. Всеки показва грижата си към планетата по различни начини. Някои от нас се включват в доброволчески инициативи, като засаждане на дървета по целия свят. Много от нас се придвижват с колела или със споделено пътуване през деня. Като организация, избягваме бизнес пътуванията, когато можем, и когато ситуацията позволява провеждането на срещи през телефонна или видео връзка. Малко по малко отпечатъка ни върху околната среда намалява значително.

Тестване върху животни

НАШИЯТ АНГАЖИМЕНТ ПРОТИВ ТЕСТВАНЕТО ВЪРХУ ЖИВОТНИ

NIVEA уважава природата - от естествените функции на кожата ни до всички същества на планетата.

От много години насам инвестираме в разработването на алтернативни методи за тестване, за валидирането на добрата поносимост и ефективност на продуктите на NIVEA. Продължаваме стремежа си към по-добри алтернативи, които да могат да заменят тестването върху животни в световен мащаб.

Като един от лидерите в козметичните проучвания, NIVEA има богат опит в съвместна работа с над 50 партньора в световен мащаб, инвестирайки в алтернативни, безопасни начини за сигурна оценка на риска. През последните 35 години има успешно извоювани важни предимства в разработването на алтернативни методи. Някои от тях са международно всепризнати от OECD - и разработването на допълнителни методи е в процес. Например, Байерсдорф насърчава разбработката на така наречените "OCC" (organ-on-a-chip) технологии. Тези методи интегрират няколко човешки клетки и типове тъкани и се съревновават с човешката биологична система в малък мащаб, развивайки възможностите за измерване на възможните ефекти върху човешкото тяло инвитро, за ултимално подсигурена безопасност на продуктите.

Работим в глобален мащаб в посока приемането на установените алтернативни методи за тестване навсякъде. Някои страни, включително Китай, все още изискват тестване върху животни за определени категории козметични продукти. Целта ни е да убедим китайските власти, че тези тестове са ненужни и могат да бъдат заменени с алтернативи, без да се нарушава безопасността на потребителите.


Кодекс

Следване на ценностите ни

Като глобална марка, NIVEA работи с местни доставчици по целия свят. За да сме сигурни, че всеки аспект от доставката и производство е в съответствие с нашите ценности, създадохме Етичен кодекс, който служи като принципен правилник за всички наши доставчици. Въз основа на Общата декларация за човешките права, Конвенциите на Международната организация на труда и насоките на OECD за интернационални предприятия, нашият Етичен кодекс определя етични и устойчиви стандарти за нашите доставчици.

farmer-walking-through-field
Преди да се съгласим да работим с доставчик, той трябва да се ангажира с нашия Етичен кодекс. Това е първата стъпка. Имаме и сканираща система, одит и поддръжка, за да помогнем на нашите доставчици да отговарят на нашите стандарти NIVEA и да проверят дали го правят. Това включва платформи за сътрудничество, които позволяват на доставчиците да споделят най-добрите практики и да работят с нас, за да направят нашите поръчки по-устойчиви.