Кожата е на първо място


За нас в NIVEA кожата винаги е на първо място. Повече от 100 години изследваме кожата и търсим най-добрите, най-безопасните и най-ефективните формули за грижа за кожата. Като един от водещите експерти в тази област, с най-съвременните изследователски центрове, сме отдадени към хората и естествената красота и здрав вид на човешката кожа. Грижата за околната среда е естествено следствие от нашия ангажимент за безопасна, нежна и ефективна грижа за кожата.

NIVEA ПОЗНАВА КОЖАТА ТИ...

С над 100-годишен опит, близо 2000 научни изследвания годишно и повече от 1000 NIVEA експерти, работещи само в изследователския ни център (R&D), имаме затвърдени и задълбочени познания за кожата и нейното влияние върху благосъстоянието на човека. Само през 2018г. са използвани над 1900 наши патентни технологии за текущи и бъдещи разработки на NIVEA продукти в световен мащаб. Никога не се задоволяваме с простото спазване на нормативните наредби, а напротив - освен базовото покриване на законовите изисквания, ние влагаме и надграждаме допълнително, за да сме сигурни, че дори и най-чувствителната кожа усеща само положителното, грижовно докосване на NIVEA. Следователно, нашият списък с критерии за безопасност на съставките и продуктите ни е много по-взискателен от всички разпоредби.

...И Я ОБИЧА.

Верни на високите стандарти, които сме си поставили, избираме съставки, които поддържат здравият и красив вид на кожата: винаги търсим най-доброто и устойчивото решение, което понякога може да е неочаквано. В определени случаи, създадените от човека съставки всъщност са по-добри за нашата кожа и планета, отколкото естествено добитите алтернативи. Например етеричните масла: употребата им в естествено състояние може силно да раздразни кожата и дори да причини алергични реакции. За сравнение - нашите синтетични етерични масла са нежни към най-чувствителната кожа, без да навредят на нас или на околния свят.

СЪЩНОСТТА НА ГРИЖАТА ЗА КОЖАТА

Пионер в съвременната грижа за кожата, NIVEA има повече от век опит в помагането на хората да се чувстват удобно и красиви в собствената си кожа. Милиони потребители по целия свят се доверяват и обичат нашите продукти. Винаги се стремим да създадем възможно най-доброто преживяване в грижата за кожата и продължаваме да се развиваме и подобряваме формулите си. Ние вярваме в грижа към кожата, която осигурява точно това, от което кожата ни се нуждае, за да бъде здрава, и е лишена от всичко, в което не вярваме на 100%.

Разграничаваме съставките си на два основни типа "Важни" и "Определящи". "Важните" са основните герои в козметичния свят. Те изпълняват основна функция в нашите продукти, като се грижат за кожата по най-добрия и надежден начин. Като трансформатори на текстурите, те правят продуктите ни приятно гладки на допир и лесни за нанасяне. Като консерванти те поддържат  NIVEA продуктите свежи и безопасни за употреба за продължително време.

"Определящите" съставки са супергероите, които добавят специалните ползи на нашите продукти. Някои от Определящите ни съставки, като Q10, са революционни открития на NIVEA, които промениха изцяло света на козметиката. Всички те са отговорни продуктите ни да предоставят екстра специална грижа, която подобрява естествената функция на кожата. 

Независимо дали е Важна или Определяща съставка от нашите продукти, то тя е тествана стриктно и над обхвата на регулаторните изисквания. Правим това, за да гарантираме, че всеки един от нашите продукти отговаря на най-високите стандарти и оправдава доверието, зад което стои NIVEA.

Искаш ли да знаеш повече за съставките на NIVEA? Разгледай отделните съставки и техните групи и научи какво представляват, как действат и защо NIVEA ги използва.


Открития

Запознай се със супергероите, които правят грижата за кожата на NIVEA толкова специална! Нашите Определящи съставки се грижат допълнително за твоята кожа. Те поддържат и защитават естествения баланс на кожата ти, противодействат на видимите признаци на стареене на кожата и повишават ефективността на нашите продукти:

Eucerit

Какво е Eucerit?

В известен смисъл, Eucerit е основата на съвременната козметика и на цялата марка NIVEA. Открит преди повече от век, емулгаторът се превърна в ключова съставка на нашия емблематичен NIVEA Creme. Eucerit позволява мазните и воднисти части в козметичните продукти да се смесват, действайки като връзка между мазните и воднисти компоненти. Естествено придобит, Eucerit се добива от Ланолин (вълнен восък).

Коензим Q10

Какво е Q10?

Коензим Q10 е молекула, която нашите тела произвеждат. Той е от съществено значение за енергийния метаболизъм на нашите клетки. Като енергизатор, функцията му е да помага на нашите клетки да растат, да бъдат здрави и да се регенерират. Q10 е и мощен антиоксидант, който се бори със свободните радикали, силно реактивни молекули, които увреждат клетките на много нива, включително клетъчната ДНК, протеините и липидите.

Креатин

Какво е креатин?

Креатинът е органично съединение, произведено в черния дроб, бъбреците и панкреаса. Той играе ключова роля в енергийното снабдяване на нашите органи, действа като батерия, която свързва, транспортира и освобождава енергия.

close-up-almonds

Сладко бадемово масло

Какво е масло от сладък бадем?

Маслото от сладък бадем се пресова студено от зрели бадемови ядки - сладките, обелени плодове на бадемовото дърво - и след това се рафинира. Златното масло със своя лек, сладко-орехов аромат се използва в медицината и грижата за кожата в продължение на векове.


ВАЖНИ СЪСТАВКИ

close-up-oil

Смесващи агенти

За да се гарантира, че различните съставки се смесват върху кожата, за да се абсорбират най-добре (например вода и масло)

close-up-green-gel

Текстуриращи вещества

За да създадем приятно усещане и вид на крема, лосиона или гела върху кожата ти.

  • Реологичен модификатор
  • Разтворители
  • Перлен агент
  • Силикони
  • Матиращи

Почистващи

Да отстранят замърсителите от кожата и / или да ексфолират

  • Повърхностно активни вещества
  • Пилинг агенти
cream-tips-close-up

Подготовка

За да подготвим и осигурим на кожата най-съществената грижа на перфектно ниво на pH

woman-laughing

Ултравиолетови филтри

За защита на кожата от потенциално вредни слънчеви лъчи

Аромати

За да позволят продукта да изглежда, ухаее, или има добър вкус (при грижа за устните)

Консерванти

Консерванти

За да запазим продуктите свежи и винаги безопасни за кожата