прикрий тъмните кръгове под очите с коректор и фон дьо тен

ПРИКРИЙ ТЪМНИТЕ КРЪГОВЕ ПОД ОЧИТЕ С КОРЕКТОР И ФОН ДЬО ТЕН

СЪВЕТИ ЗА ГРИМ И ГРИЖА ЗА СВЕЖ ПОГЛЕД

Тъмните кръгове, сенките и отоците под очите ни правят да изглеждаме уморени, без значение колко добре се чувстваме всъщност. Тези недостатъци могат да бъдат прикрити умело с подходящия грим, като коректор и фон дьо тен. Можеш да прочетеш тук как се прави.

ГРИМ ЗА КРЪГОВЕТЕ ПОД ОЧИТЕ

Нощта е била кратка и на сутринта нямаш време за процедура за възстановяване? Не се безпокой! С тези инструкции за грим можеш да скриеш сенките и тъмните кръгове под очите и да изглеждаш свежа и бодра за нула време.

1. Леко прикриване на кръговете под очите

Искаш да покриеш само по-тъмните сенки под очите? Вземи коректор, който е най-близък по цвят до тена ти и следвай инструкциите:

 1. Крем: Първо нанеси околоочен крем. Формулите за грижа за най-нежната кожа около очите могат да помогнат за намаляване на тъмните кръгове и бръчки. По този начин ще попречиш коректорът да се уталожи в сухите фини линии под очите.
 2. Подготовка за грим: Ако искаш гримът ти да издържи възможно най-дълго, сложи основа за грим: нанеси равномерно върху носа, челото и бузите, като потупваш с пръсти около очите. Основата за грим стабилизира грима за целия ден.
 3. Фон дьо тен: Нанеси го равномерно върху лицето с пръсти, гъба за грим или четка. За да избегнеш ефекта на „маска“, трябва да сложиш достатъчно продукт и върху перифериите на лицето като зоната около ушите или под брадичката.
 4. Коректор: Сега е моментът да нанесеш коректор върху фон дьо тена. Ако направиш обратното – първо сложиш коректор и отгоре фон дьо тен, ефектът на пигментите ще потъне и освежаващият ефект ще изчезне. Най-добрият начин да нанесеш коректор е с малки точици във формата на триъгълник: започвайки от вътрешния ъгъл на окото, малко надолу към бузата и обратно до външния ъгъл на окото.
 5. Прикрий тъмните кръгове: внимателно потупвай с пръсти, като нанасяш коректора върху кожата и след това внимателно го смеси, така че да не се виждат резки разлики в тена.
 
предимствата на коректора за очи, прикриване на тъмни кръгове с коректор за очи

ПРЕДИМСТВАТА НА КОРЕКТОРА

Коректорът е по-наситен с пигменти в сравнение с фон дьо тена. Това му дава по-висока покривност. По този начин се улеснява прикриването на тъмните кръгове или скриването на зачервявания и петна.

2. СКРИВАНЕ НА ТЪМНИТЕ КРЪГОВЕ

Цветните коректори са добро средство за прикриване на тъмните кръгове под очите. Тъмните кръгове могат да бъдат оптично неутрализирани с допълващите цветове на коректора. За сиво-синкави сенки под очите е добре да използваш коректор в жълто или оранжево.

Тези т. нар. коректори за коригиране на тена поправят цвета само под основата на грима. Със или без основа, цветните продукти ще останат върху кожата. Така че сега е техен ред. Отново нанеси във формата на триъгълници. Внимателно потупвай коректора под очите и разнеси добре. След това нанеси основата за грим, както обикновено.

скриване на гръговете под очите, коректор, фон дьо тен, грим за очи

СКРИВАНЕ НА КРЪГОВЕТЕ ПОД ОЧИТЕ: КОРЕКТОР ИЛИ ФОН ДЬО ТЕН ИЛИ И ДВЕТЕ?

За тъмните кръгове коректор е напълно достатъчен. За грим на по-голяма площ на лицето и коригиране на тена трябва да използваш фон дьо тен. Той трябва да хармонира, както с твоя тип кожа, така и с тена на кожата ти.

УМОРЕНИ ОЧИ: КАКВО ОЗНАЧАВА ТОВА?

Кожата около очите е изключително чувствителна и до шест пъти по-тънка от други части на тялото, така че тук умората е по-видима. Могат да се появят тъмни кръгове или клепачите да подпухнат. Тук може да разбереш каква е разликата и на какво да обърнеш внимание в случай на неприятен оток.
консултация с лекар при подпухнали очи

КОНСУЛТИРАЙ СЕ С ЛЕКАР

Подпухналите клепачи могат да се появят при всеки от време на време. Но, ако това продължава по-дълго и без видима причина, трябва да се консултираш с лекар.

Каква е разликата между тъмните кръгове и торбичките под очите?

 1. Тъмните кръгове са тъмни оцветявания под очите. Тук кожата е много деликатна и затова кръвоносните съдове могат да прозират. Колко видими са вените, зависи от една страна от типа кожа, а от друга - от кръвообращението.

  Има много причини вените да се виждат. Генетиката играе също толкова важна роля, колкото външните фактори. Например, прием на малко течности, недостиг на кислород или желязо, недоспиване, консумация на алкохол и никотин могат да нарушат кръвообращението и да доведат до тъмни кръгове.
 2. Торбички под очите се появяват, когато лимфната система е блокирана. Тъканната течност може да отече. Зоната около очите е много податлива на това, тъй като има най-малко съпротивление. Обикновено лимфната система премахва водните депа от кожата, но ако отичането е намалено, се получава обратен ефект на подпухване и уморени очи.

  Ако недоспиването е причина за недоброто дрениране на лимфната течност, отокът обикновено намалява през деня. По–различно е при хора с генетично предразположение или при някои заболявания. Тези причини трябва да се изяснят при лекар.
 
prikrivane-na-tamnite-kragove

НАЙ-ДОБРИТЕ СЪВЕТИ: КАКВО ПОМАГА СРЕЩУ ТЪМНИТЕ КРЪГОВЕ И ПОДПУХНАЛИ КЛЕПАЧИ?

Специалисти в козметиката, помощници от природата и грим: С тези съвети неприятните сенки и отоци няма да имат шанс и ще си осигуриш лесно свеж поглед.

ТЪМНИТЕ КРЪГОВЕ ИЗЧЕЗВАТ – ТОВА ВЪЗМОЖНО ЛИ Е?

Покрий тъмните кръгове с фон дьо тен, коректор или цветен коректор – това ще съживи погледа ти за нула време. Редовната грижа за деликатната зона около очите не трябва да се пренебрегва. Тъмните кръгове не могат просто да бъдат премахнати. Независимо от това, специалните продукти, съобразени с тези чувствителни зони, могат да повлияят положително на тена. Околоочните кремове с формула против бръчки укрепват съединителната тъкан под кожата и тя изглежда красива и свежа за дълго.

Важно: Околоочните кремове не се разнасят по кожата, а по-скоро се нанасят с леки потупвания на пръстите под очите като посоката е отвътре навън. За предпочитане е да използваш безименния пръст - сутрин и вечер, преди да нанесеш крем за лице.

красиви очи с правилната грижа

КРАСИВИ ОЧИ С ПРАВИЛНАТА ГРИЖА

В дългосрочен план здравословният начин на живот в комбинация с правилната грижа за очите може да има положителен ефект върху външния вид на зоната около очите.

5 съвета срещу уморени очи

 • Подготви си по-висока възглавница, за да може лимфната течност да се оттича по–добре от главата.
 • Най-добре пий 2 литра вода на ден, за да осигуриш на организма си достатъчно течности.
 • Избери здравословна и балансирана диета, богата на желязо (с бобови растения и червено месо).
 • Намали консумацията на сол - това може да предотврати задържането на течности.
 • Излез навън и прави дихателни упражнения, за да стимулираш циркулацията и притока на кръв.
достатъчно сън, сънят е красота, сън срещу тъмни кръгове под очите

Убеди се, че спиш достатъчно

Сънят помага за много неща. Тялото се възстановява във фазата на пълен покой. 7 часа сън са идеални, така че подпухналостта в зоната на очите може бързо да отмине. Стайната температура също е много важна: в помещението за сън не трябва да е по-топло от 18 градуса.

СЪВЕТИ ЗА ГРИМ ЗА ПОДПУХНАЛИ КЛЕПАЧИ

 • Нанеси фон дьо тен, за да скриеш торбичките под очите. Това придава красив, равномерен тен на лицето.
 • За разлика от тъмните кръгове, трябва да избягваш да слагаш коректор допълнително, това ще подчертае подпухналостта. По-добре отвлечи вниманието от дефекта като подчертаеш очите, устните и скулите.
 • Нанеси очна линия само във външната част на клепача и завърти извивката нагоре. Това оптично ще увеличи очите.
 • Нанеси малко руж. Лека руменина по скулите ще ти придаде по-свеж вид.
 • Осмели се да носиш по-ярко червило. Така можеш да насочиш погледа далече от подпухналите си очи.
студени компреси срещу подпухнали очи
4 домашни средства срещу подпухнали клепачи

1. Студени компреси

Когато е студено, кръвоносните съдове се свиват и това стяга кожата и намалява отока. Най-добрият начин да постигнеш този ефект е със специална изстудяваща гел-маска. Поставена направо от хладилника, тя носи истинско удоволствие за лицето.
домашна рецепта срещу сенки под очите, кварк срещу тъмни кръгове под очите
4 домашни средства срещу подпухнали клепачи

2. Маска с кварк

Домашната маска за очи с кварк също охлажда приятно кожата: Нанеси 1 супена лъжица крем кварк на зоната около очите. Отпусни се за около 10 минути със затворени очи, след което изплакни маската с хладка вода.
резени краставица срещу подпухнали очи
4 домашни средства срещу подпухнали клепачи

3. Резени краставица

Краставицата също освежава. Благодарение на високото си съдържание на вода, тя има особено ободряващ ефект, охлажда и има леко дрениращо действие. Постави два резена краставица върху затворени клепачи за около 10 минути.
леденостудени лъжици срещу тъмни кръгове под очите, рецепти срещу подпухнали очи
4 домашни средства срещу подпухнали клепачи

4. Леденостудени лъжици

Нямаш готов охлаждащ компрес? Можеш да се справиш с този прост трик: Сложи няколко супени лъжици в хладилника за около 15 минути, а след като се охладят, ги постави върху засегнатите области.