Съвети за типове кожа

Какъв тип кожа имаш?

Филтър
Подреди по
Подреди по
Знаеш ли какъв тип е твоята кожа? Коя грижа е подходяща за теб? И кой дезодорант или крем на NIVEA ще отговори на нуждите ѝ? Тук ще откриеш всичко за твоя тип кожа: просто потърси съвети и информация.

Открий какъв тип е твоята кожа!

Нормална кожа: Ако имаш гладка кожа с фини пори и свеж тен, тогава твоята кожа е нормална. Тя дори лесно ти прощава честите пропуски в грижата за нея. Но за да се запази здравия ѝ вид, нормалната кожа изисква индивидуална рутина за грижа, достатъчно хидратиране и защита. Нашият съвет: Редовната грижа сутрин и вечер поддържа кожата красива и здрава.

Суха кожа или чувствителна кожа?

Суха кожа: Кожата ти е напукана и се лющи? Сухата кожа страда от липса на хидратация и липиди, т.е. мазнини. Затова тя е по-нееластична, усеща се опъната и е склонна към сърбеж. Особено на въздействията на външната среда, като слънце, вятър или сух климатизиран въздух, този тип кожа реагира с раздразнение. Специални кремове за подхранване подпомагат хидратацията и подсилват собствените ѝ защитни сили. Нашият съвет: Дневните кремове със слънцезащитен фактор предпазват сухата кожа от UV-лъчите.

Чувствителна кожа: Чувствителната кожа е по-скоро състояние на кожата, отколкото тип кожа, тъй като сухата, но и смесената кожа могат да са също чувствителни. Чувствителната кожа реагира често много чувствително на вътрешни и външни влияния като стрес, нездравословно хранене, сух климатизиран въздух или UV-лъчи. Когато кожата загуби своя баланс, тя се усеща опъната, суха, сърби и е зачервена. Затова чувствителната кожа се нуждае от специална грижа, която ще я успокои и подсили. Нашият съвет: Избери продукти за грижа за лицето, които са разработени специално за чувствителна кожа.

Смесена кожа или проблемна кожа?

Смесена кожа: Смесената кожа се нарича така, защото тя комбинира два типа кожа: суха и мазна. Смесената кожа лъщи и е склонна към замърсявания – особено в Т-зоната на челото, носа и брадичката. Бузите от друга страна са нормални до сухи. Избирай винаги грижа, която е предназначена специално за смесена кожа, за да подпомогнеш за възстановяването на собствения ѝ хидробаланс.

Проблемна кожа: Проблемната кожа е склонна към производството на излишен себум. Резултатът: запушени пори и пъпки. Генетично предразположение, стрес, но също и хормонален дисбаланс могат да са причината за този тип кожа. Със специални антибактериални почистващи и подхранващи средства можеш да възстановиш естествения баланс на кожата и да предотвратш появата на замърсявания. Нашият съвет: Почиствай лицето си сутрин и вечер с нежен измиващ пилинг.

Зряла кожа? Запази младежкия си вид!

С напредване на възрастта в кожата протичат процеси, които променят нейната структура и външен вид. Към тях спадат например забавената активност на клетките, ниското производство на колаген или увреждания, причинени от UV-лъчите. Често типът кожа също се променя: Зрялата кожа доста често е склонна към изсушаване. С правилните анти-ейдж продукти за грижа можеш да противодействаш и да намалиш бръчките, фините линии и пигментните петна. Нашият съвет: Използвай специална грижа за околоочния контур, защото мимическите бръчки около очите са първите издайници на възрастта. Допълни грижата за зряла кожа с подходящи кремове, серуми и маски с мощни антиоксиданти, които се борят с признаците на стареене и резултатът няма да закъснее.