Почистване на лицето за свежа и здрава кожа

ПОЗВОЛИ НА КОЖАТА СИ ДА ДИША С ПРАВИЛНИТЕ ПРОДУКТИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ И ГРИЖА

Отстраняване на грим и замърсявания, почистване, тонизиране и хидратиране: показваме ти кое е важното при тези стъпки, кои продукти са подходящи и какво има значение за твоя тип кожа.

Ежедневни стъпки за почистване на кожата

Ежедневната грижа за кожата означава почистване, тонизиране и хидратиране, съобразени с нейния тип и нужди: следвай тези три стъпки, за да изглежда кожата ти сияйна и свежа всеки ден.
колко често почистваш лицето си

Почистване на лицето: два пъти на ден?

Важно е да почистваш лицето си и сутрин, защото кожата се регенерира нощем. При сутрешното почистване на кожата отстраняваме мъртвите кожни клетки, натрупани след регенерационния процес през изминалата нощ.

ОТСТРАНЯВАНЕТО НА ГРИМА: ПРАВИЛО

Винаги отстранявай грима си, преди да си легнеш. Почистването на лицето вечер е особено важно, защото миглите могат да се начупят и остатъците от грим могат да причинят запушени пори, пъпки и червени петна. За да се премахнеш ефикасно спиралата и замърсяванията, препоръчваме да използваш продукти за отстраняване на грим, разработени специално за очите, като Лосион за отстраняване на грим на NIVEA. Тези продукти ще ти помогнат да отстраниш грима си ефикасно, но деликатно. 

Лосионът за отстраняване на грим, който е най-подходящ за теб, зависи от вида на използвания грим. Леки сенки или очна линия могат лесно да бъдат отстранени с продукт, който не съдържа масла. Водоустойчивата спирала трябва да се отстранява с по-мазна алтернатива като двуфазната мицеларна вода NIVEA MicellAIR Expert подходяща и за водоустойчив грим. Гримът по бузите, носа, челото и брадичката може да се отстрани с почистващи кърпички или измиващ гел за лице.

Между другото, дори ако не носиш грим, пак трябва да почистваш лицето си вечер, защото през деня по кожата се трупат прах, пот и кожни липиди. Те естествено могат да доведат до раздразнения, запушени пори и несъвършенства. 

 

СЪВЕТИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ СПОРЕД ТИПА НА КОЖАТА

Всяка кожа е различна. Обобщили сме кои продукти за подходящи и какво трябва да търсиш, ако имаш суха, мазна, чувствителна или смесена кожа.

Суха кожа

На сухата кожа ѝ липсват мазнина и хидратация. Ако използваш неправилния продукт, може да се появи дразнене или дори малки люспести се зони. Затова за сухата кожа е подходящ нежен почистващ продукт с хидратиращи съставки. Например NIVEA Успокояващо измиващо олио за лице и очи. Използвай продукти без алкохол, тъй като алкохолът може допълнително да изсуши кожата ти. Можеш да научиш повече за сухата кожа тук.

Чувствителна кожа

Чувствителната кожа се дразни и зачервява лесно и трябва да бъде третирана особено внимателно. Използвай почистващ продукт за този вид кожа с успокояващи съставки. Мицеларна вода NIVEA Sensitive с декспантенол, масло от гроздово семе и специална мицеларна технология активно намалява признаците на чувствителна кожа като зачервяване, опънатост и сухота. Освен това, хидратира и почиства в дълбочина. Тук можеш да научиш повече за чувствителната кожа.

 
 
нежна грижа за лицето
красива жена се усмихва, индивидуална грижа за всеки тип кожа, почистване според нуждите на кожата ти

БЪДИ НЕЖНА КЪМ ТВОЯТА КОЖА

Кожата на лицето е особено чувствителна: трябва да избягваш енергичното търкане с хавлия или използването на гореща вода. Вместо това отстранявай спиралата, замърсяванията и грима си деликатно и ефикасно с памучно тампонче или с измиващ гел за лице.

Кожа, склонна към омазняване

Този тип кожа често има несъвършенства и следователно има нужда от цялостно почистване. Антибактериален измиващ скраб, като например NIVEA Pore Purifying Измиващ гел за проблемна кожа с екстракт от кора на магнолия, е правилният избор. Серията на NIVEA за проблемна кожа включва и NIVEA Pore Purifying 3-в-1 Гел, скраб и маска за проблемна кожа и NIVEA Почистващи лепенки за черни точки. Винаги трябва да избягваш продукти, които съдържат мазнини, ако имаш мазна, комбинирана или проблемна кожа! Повече за мазната кожа можеш да научиш тук

Зряла кожа

Зрялата кожа има много изисквания. С напредване на възрастта тя става по-суха, по-тънка и губи своята еластичност. Затова има нужда от допълнителна хидратация – дори и по време на почистване. За специалните нужди на зрялата кожа препоръчваме почистващи продукти с анти-ейдж съставки и възстановяващи ефекти. Повече за зрялата кожа можеш да научиш тук.

 
 

ЕТО КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ ЗА СКРАБОВЕТЕ

Пилинг, маски и други процедури

Завърши почистващата си програма за цялостна грижа на лицето с нежен пилинг. Различни съставки, като микро-частички или сол, почистват порите в дълбочина. Най-горният слой на кожата се заглажда с отстраняване на мъртвите кожни клетки. Кръвообращението се стимулира и клетъчното обновяване се активира. Но при пилинга важи правилото, че по-малкото е повече. Най-горният слой на кожата действа като важна бариера – прекалено честото използване на пилинг може да наруши защитния рогов слой. Ако имаш суха кожа, използвай скраб най-много веднъж в седмицата. Препоръчваме на хора с нормална кожа да използват NIVEA Urban Detox Измиващ гел с глина 3в1 като ексфолиант два или три пъти седмично. Повече за пилингите и техните ефекти можеш да научиш тук.
 
кога да използваш пилинг за лице, скраб за лице

НАЙ-ПОДХОДЯЩОТО ВРЕМЕ ЗА ПИЛИНГ НА ЛИЦЕТО

Нашият съвет: най-добре е да се използва пилинг вечер. Тогава кожата има достатъчно време да се възстанови през нощта и ще започнеш следващия ден със сияен тен.

КАК ДА ЕКСФОЛИРАМЕ ПРАВИЛНО

  • Преди да използваш пилинг, почисти и тонизирай кожата си.
  • Нежно масажирай продукта върху влажно лице, като избягваш зоната около очите и устата.
  • Обърни внимание на времето на престой. 
  • След това изплакни обилно с хладка вода.
 

Ритуал за нощна грижа

Тази нощна грижа за лицето ти ще стори чудеса с кожата ти

ИНТЕРЕСНИ СЪВЕТИ ЗА ТЕБ