Почистване на лицето за свежа и здрава кожа

ПОЗВОЛЕТЕ НА КОЖАТА СИ ДА ДИША!

Отстраняване на грим и почистване, тонизиране и хидратиране: показваме ви кое е важното при тези стъпки, кои продукти са подходящи и какво има значение за вашия тип кожа.

Ежедневни стъпки за почистване на кожата

Ежедневната грижа за кожата означава почистване, тонизиране и хидратиране: следвайте тези три стъпки, за да изглежда кожата ви сияйна и свежа всеки ден.

Почистване на лицето: два пъти на ден?

Важно е да почиствате лицето си и сутрин, защото кожата се регенерира нощем. При сутрешното почистване на кожата отстраняваме мъртвите кожни клетки.

Отстраняването на грим трябва да бъде правило

Винаги отстранявайте грима си преди да си легнете. Почистването на лицето вечер е особено важно, защото миглите могат да се начупят и остатъците от грим могат да причинят пъпки и червени петна. За да се отървете от спиралата и замърсяванията, препоръчваме да използвате продукти за отстраняване на грим, разработени специално за очите, като Лосион за отстраняване на грим на NIVEA. Тези продукти ще ви помогнат да отстраните грима си цялостно, но нежно. 

Лосионът за отстраняване на грим, който е най-подходящ за вас, зависи от вида грим, който сте използвали. Леки сенки или очна линия могат лесно да бъдат отстранени с продукт, който не съдържа масла. Водоустойчивата спирала трябва да се отстранява с по-мазна алтернатива като Лосион за отстраняване на водоустойчив грим. Гримът по бузите, носа, челото и брадичката може да се отстрани с почистващи кърпички или измиващ лосион. 
Между другото, дори ако не носите грим, пак трябва да почиствате лицето си вечер, защото през деня по кожата се трупат прах, пот и кожни липиди. Те естествено могат да доведат до дразнения и несъвършенства. 


Освежаване за тена 
Втората стъпка след почистването е тонизирането. Продуктите за тонизиране на кожата отстраняват водоразтворимите остатъци като пот, замърсявания и остатъци от почистващи продукти. Какво трябва да знаете: никога не използвайте само тоник – той служи единствено за освежаване и успокояване на кожата и подготовката й за последваща хидратация. При използването на тоник бъдете сигурни, че той отговаря на изискванията на вашата кожа.


Правилният почистващ продукт за лице: съвети за всеки тип кожа

Всяка кожа е различна. Обобщили сме кои продукти за подходящи и какво трябва да търсите, ако имате суха, мазна, чувствителна или смесена кожа.

Суха и чувствителна кожа

Суха кожа
На сухата кожа и липсват мазнина и хидратация. Ако използвате неправилния продукт, може да се появи дразнене или дори малки люспести се зони. Затова за сухата кожа е подходящо нежно почистващо мляко с хидратиращи съставки. Например NIVEA Почистващо тоалетно мляко за суха и чувствителна кожа с Hydra IQ. Използвайте само тоник без алкохол, тъй като алкохолът може допълнително да изсуши вашата кожа. Можете да научите повече за сухата кожа тук.
Чувствителна кожа
Чувствителната кожа се дразни лесно и трябва да бъде третирана особено внимателно. Използвайте нежно почистващо мляко за почистване на лицето или нежен флуид с успокояващи съставки. NIVEA Нежна мицеларна вода с декспантенол, масло от гроздово семе и специална мицеларна технология активно намалява признаците на чувствителна кожа като зачервяване, опънатост и сухота. Освен това хидратира и почиства в дълбочина. Тук можете да научите повече за чувствителната кожа. 


NIVEA съвети за грижа за кожата – почистване на лицето

Мазна и зряла кожа

Мазна кожа
Мазната кожа често има несъвършенства и следователно има нужда от цялостно почистване. Антибактериален измиваш скраб, като например NIVEA Ежедневен пилинг за проблемна кожа с екстракт от кора на магнолия, е правилният избор. Серията на NIVEA за проблемна кожа включва и NIVEA 3-в-1 почистващ гел за проблемна кожа  и NIVEA Тоник за проблемна кожа за контрол на лъщенето. Винаги трябва да избягвате продукти, които съдържат мазнини, ако имате мазна кожа! Повече за мазната кожа можете да научите тук.

Зряла кожа
Зрялата кожа има много изисквания. С напредване на възрастта тя става по-суха, тънка и губи своята еластичност. Затова има нужда от допълнително хидратация – дори и при почистването. За специалните нужди на зрялата кожа препоръчваме почистващи кремове с анти-ейдж съставки и възстановяващи ефекти. Повече за зрялата кожа можете да научите тук.


Бъдете нежни към своята кожа

Кожата на лицето е особено чувствителна: трябва да избягвате енергичното търкане с кърпа или използването на прекалено гореща вода. Вместо това отстранявайте спиралата и другия грим бавно и нежно с памучно тампонче.


Ето какво трябва да знаете за скрабовете

Пилинг, маски и други процедури

Завършете почистващата си програма за цялостна грижа на лицето с нежен пилинг. Различни съставки, като микро-частички или сол, почистват порите в дълбочина. Най-горният слой на кожата се заглажда с отстраняване на мъртвите кожни клетки. Циркулацията се стимулира и клетъчното обновяване се активира. Но при пилинга важи правилото, че по-малкото е повече. Най-горният слой на кожата действа като важна бариера – прекалено честото използване на пилинг може да наруши защитния рогов слой. Ако имате суха кожа, използвайте скраб най-много веднъж в седмицата. Препоръчваме на хора с нормална кожа да използват NIVEA Пилинг маска за смесена кожа с витамин Е и Hydra IQ два или три пъти седмично. Повече за пилингите и техните ефекти можете да научите тук.

Най-доброто време от деня за пилинг на лицето

Нашият съвет: най-добре е да се използва пилинг вечер. Тогава кожата има достатъчно време да се възстанови през нощта и ще започнете следващия ден със сияен тен.

Правилно ексфолиране. Ето как да го правим.

  • Преди да използвате пилинг, почистете и тонизирайте кожата. 
  • Нежно масажирайте продукта на влажно лице, като избягвате зоната около очите и устата. 
  • Обърнете внимание на времето на нанасяне. 
  • След това изплакнете обилно с хладка вода.

Погрижете се за своята кожа с правилния почистващ продукт.


Ритуал за нощна грижа

Тази нощна грижа за лицето ти ще стори чудеса с кожата ти

Интересни съвети за теб