Отстраняване на грим: защо е толкова важно

ПРАВИЛНО ОТСТРАНЯВАНЕ НА ГРИМ, СПИРАЛА И Т.Н.

Дори да не ви се занимава след дълга вечер навън – отстраняването на грима ви е жизнено важно! Миглите и кожата ви ще останат здрави, само ако напълно отстраните своя грим.

Без повече забравяне да си махнете грима

Не ви се иска да изтриете грима, който така старателно сте нанасяли. Не забравяйте този ритуал – и кожата ви ще ви бъде благодарна.

Махнете грима!

Всеки ден, без значение какво сте правили, дали сте носили грим на работа или сте били навън цял ден без грим, в рамките на деня частички прах, себум и олющена кожа се прикрепят към кожата ви и ѝ пречат да диша. Затова трябва да бъдат премахнати вечер. 

Ако сте носили грим, кожата ви може да се раздразни и получи реакция. 
Затова е важно да я почиствате цялостно всяка вечер, така ще предотвратите петната и преждевременното стареене.
Schminke
Необходимо е да използвате лосион за отстраняване на грим най-късно преди да си легнете – това ви помага да избегнете и следите от спирала от възглавницата.

За кожа без несъвършенства: не забравяйте да махнете грима си

Фазата на възстановяване на кожата започва през нощта. Ако обаче не сте отстранили пудрата и фон дьо тена, порите са блокирани. Това причинява появата на черни точки и пъпки. Дори да не използвате грим, а само крем, трябва да почистите кожата си вечер. Всеки ден замърсявания и вредни съставки от външната среда стигат до кожата и трябва да ги отстраните. Това ще запази тена ви свеж и сияен. 

Винаги трябва да следвате тези три стъпки: почистване, тонизиране и хидратиране, за да може кожата ви да изглежда сияйна и свежа всеки ден. 
Почистващите и хидратиращи продукти трябва да бъдат специално създадени за вашия тип кожа. Когато почиствате лицето, започнете с отстраняване на околоочния грим и след това почистете напълно цялото лице.

Идеална кожа
Нежни почистващи продукти като NIVEA® Rose Touch Измиваща пяна за лице подпомагат ефективното отстраняване на грима и почистване на лицето.
 

Спиралата също трябва да бъде премахната

Очите на панда нямат шанс: ако не си махнете спиралата, тя може да попадне в очите ви. Остатъците от спирала могат сериозно да изсушат миглите. В най-лошия случай могат да причинят окапване. Специалните продукти за премахване на грим, като например Нежен лосион за отстраняване на грим от NIVEA отстраняват водоустойчива спирала лесно и същевременно успокояват чувствителната околоочна зона. За да почистите ефективно, използвайте памучно тампонче и мините с него нежно върху затворените си очи. 

Но внимавайте: 
Избърсвайте само отвътре навън, иначе рискувате да се образуват бръчки. Почистващите кърпички обикновено са твърде агресивни за чувствителната кожа около очите – ще забележите, че причиняват неприятно парещо усещане.

Спирала
NIVEA Double Effect Лосион за отстраняване на грим помага за отстраняване на дълготрайно червило и водоустойчива спирала. Той нежно хидратира миглите и отстранява остатъците от водоустойчив грим.
 

Вашият нов ритуал за красота

Нежно хидратирайте кожата, след като сте използвали продукт за отстраняване на грим

За да почистите кожата в дълбочината на порите, използвайте хидратиращо тоалетно мляко като например NIVEA Почистващо мляко за нормална кожа и завършете процеса с освежаващ тоник. NIVEA Тоник за суха и чувствителна кожа успокоява кожата и й осигурява дълготрайна хидратация. След като махнете грима, нанесете крем, подходящ за вашия тип кожа; това позволява оптимално абсорбиране на съставките.

Най-добрата грижа вечер

  • Отстраняване на грим
  • Почистване
  • Околоочна грижа
  • Крем за лице

Интересни съвети за теб