как да премахнеш грим и замърсявания

КАК ДА ПРЕМАХНЕШ НАЙ-ДОБРЕ ГРИМА И ЗАМЪРСЯВАНИЯТА ОТ ЛИЦЕТО

НАЙ-ДОБРИТЕ НАЧИНИ ДА ПОЧИСТИШ ЛИЦЕТО СИ

Почистването два пъти на ден може да изглежда като скучна работа, но кожата ще ти се отблагодари за това. Открий страхотни начини за почистване на лицето и ползите, които имат те върху кожата. Приготвихме ти подробни съвети за ефикасно ежедневно почистване на грим и замърсявания, стъпка-по-стъпка, за чиста, освежена и сияйна кожа.

Почистване: Една съществена стъпка в грижата за кожата

Защо почистването е жизненоважна част във всякакви рутинни процедури за грижа за кожата и как да организираш сутрешните и вечерни почистващи ритуали.
значение на почистването, почистване на лицето

Значението на почистването

Един добър почистващ продукт за лице ще премахне грима ти и ще те отърве от натрупването на замърсявания и излишен себум върху кожата, за да я остави чиста, свежа и готова за нанасянето на другите продукти за грижа за кожата.

5 причини да почистваш лицето си всеки ден

  • Така се затварят порите и се предотвратяват кожни заболявания като акне.
  • Премахват се мъртвите клетки на кожата, за да остане тена свеж и здрав. 
  • След горещ ден или след работа, ще изтриеш всякакви следи от пот. 
  • Нежен, хидратиращ почистващ продукт спомага за успокояването на кожата. 
  • Предварително подготвяш кожата за овлажняване и ѝ помагаш да абсорбира по-ефикасно.
 

Сутрешно срещу вечерно почистване

Сутрешното почистване 

Въпреки, че може да има натрупване на мазнини върху кожата ти сутрин, обикновено е правилно да се каже, че лицето ти трябва да е по-чисто, когато се събудиш, отколкото вечер, и по този начин няма да се нуждаеш от толкова щателно почистване. Това обаче не означава, че е добре да го пропускаш напълно. Използвайки лек и нежен почистващ продукт като Мицеларна вода 3 в 1 Sensitive от NIVEA, която съдържа естествени грижовни съставки, можеш да бъдеш сигурна, че кожата ти ще бъде почистена и хидратирана само с едно движение.

Вечерното почистване 

За повечето хора основното почистване през деня се извършва вечер. През деня кожата на лицето е в контакт с различни фактори на околната среда, като замърсителите. Заедно с грима, това може да доведе до натрупване върху кожата. Увери се, че почистваш добре лицето си вечер с помощта на ефективен почистващ продукт като Мицеларен измиващ гел NIVEA Naturally Good, който интензивно почиства и освежава, за да премахне замърсяванията и да остави усещане за мека и гладка кожа.

 

Съвети за правилно почистване на лицето

Най-добрите начини за измиване на излишния себум и замърсяванията по кожата, за да се чувства тя свежа и чиста.
измиване на лицето със сапун

Мога ли да почистя лицето си само с помощта на сапун?

За съжаление традиционният сапун обикновено е твърде груб за деликатната кожа на лицето. Той може да премахне естествено произведените мазнини и да я остави суха и стегната. Придържай се към леки почистващи продукти, за да предпазиш кожата от замърсявания, но същевременно да я хидратираш.

СЪВЕТИ, КОИТО НЕ ИСКАШ ДА ПРОПУСНЕШ, когато почитваш лицето си

  • Увери се, че ръцете ти са чисти, преди да ги използваш, за да почистиш лицето си.
  • Винаги измивай лицето си с топла вода - ако е твърде гореща, може да изсуши кожата. 
  • Бъди много нежна при почистване на зоната около очите, тъй като кожата в тази област е много тънка. 
  • Винаги почиствай след спортуване, за да освободиш кожата от излишната пот и мазнина. 
  • Използвай чиста и мека хавлия, за да подсушиш кожата след почистване.
 
почистване на суха кожа

ПОЧИСТВАНЕ НА СУХА КОЖА: ПОГЛЕЗИ КОЖАТА СИ С УСПОКОЯВАЩО ИЗМИВАЩО ОЛИО

Важно е да се гарантира, че почистващият продукт не отстранява естествената влага на кожата. Успокояващо измиващо олио за лице и очи NIVEA е обогатено с натурално масло от гроздови семки и осигурява деликатно почистване и премахване на грима. Трансформиращата формула олио-в-мляко улеснява нанасянето на продукта върху лицето: за това почистващо олио не е необходим памучен тампон!
 
хидратирай кожата си

Не забравяй да хидратираш!

Най-доброто време за овлажняване е веднага след почистването, когато лицето ти е най-чисто и свежо, тъй като е по-лесно кремът да попие в кожата. Нанеси подходящ нощен крем за лице след вечерното ти почистване и очаквай с нетърпение да се събудиш със свежа, еластична и отпочинала кожа на сутринта. 
 

Почистване в движение

Почистването е основна стъпка за грижа за лицето, но понякога липсата на време може да повлияе на редовното изпълнение на този ритуал. Почистващи мицеларни кърпички NIVEA MicellAIR® Expert Make-up предлагат идеалното решение на това. Формулата се грижи за чувствителната кожа в областта около очите и предпазва миглите. Нежно почистват лицето, очите и устните без изплакване, без триене и без остатък на грим. Плюс това, премахват ефикасно дори водоустойчив и многопластов грим!

Не само, че нежно почистват и премахват следите от грим, но също така осигуряват и освежаваща овлажняваща грижа, като оставят кожата свежа и хидратирана. Мицеларната вода, с която са напоени, е идеална за премахване на всякакви нечистотии, които са влезли в контакт с кожата ти през деня. Нещо повече, не се изисква изплакване, така че можеш да почистиш само с няколко обикновени кърпички - идеалното решение за натоварен начин на живот!

 

ИНТЕРЕСНИ СЪВЕТИ ЗА ТЕБ