NIVEA КАКВО СА МИКРОПЛАСТМАСИТЕ

КАКВО СА МИКРОПЛАСТМАСИТЕ

ЕДНА КОЖА. ЕДНА ПЛАНЕТА. ЕДНА ГРИЖА.

КАКВО СА МИКРОПЛАСТМАСИТЕ?

Микропластмасите са дефинирани от Програмата за околната среда на ООН като твърди пластмасови частици по-малки от 5 мм, неразтворими във вода и не биоразградими. Заради свойствата си те са замърсител и на почвите, и на моретата.

Микропластмасите обикновено се причисляват към първичните и вторични микропластмаси. Първичните микропластмаси са създадени в микроскопични размери, за да бъдат умишлено добавяни  към различни продукти, докато вторичните микропластмаси са получени в резултат на едра маса пластмаса, която е раздробена от атмосферното влияние и ерозията. Независимо как микропластмасите попадат в природата, веднъж оказали се там, те се превръщат в проблем.

Ето затова NIVEA спря да използва микропластмаси от края на 2021г.

 

Ангажимент на NIVEA за 100 % грижа за кожата без микропластмаси

NIVEA взе навременни мерки за премахването на микрочастиците от всичките ни продукти. През 2013г. решихме да отстраним ексфолиращите частици от полиетилен, често използван като микрочастици в козметиката. От края на 2015г. всички NIVEA пилинг продукти са без микрочастици. Вместо това използваме природосъобразни алтернативи.

Отидохме и още по-напред. Следващият решаващ момент беше да премахнем непрозрачните уплътняващи вещества от измиващите ни продукти и изпълнихме това до края на 2019г. Тези съставки допринасяха за цвета и външния вид на формулите ни. Като отстранихме изцяло тези съставки, всичките ни измиващи продукти - като например за измиване на лице и тяло, сега са 100% без микропластмаса.

Като следваща стъпка, сгъстителите на базата
на микропластмаси, които се използваха в някои формули за повишаване на вискозитета и подобряне на усещането върху кожата, бяха елиминирани от всички наши продукти.

От края на 2021г. всички продукти на NIVEA и Beiersdorf са без микропластмаса.

 
NIVEA КАКВО СА МИКРОПЛАСТМАСИТЕ

Продукти на NIVEA за грижа за кожата без микропластмаси

Голяма част от асортимента ни, като например всички продукти за измиване на лице и тяло, вече са 100 % без микропластмаси. При много от тях ще откриеш този символ, който ще ти помогне да вземеш устойчиво решение. В допълнение цялата ни гама продукти Naturally Good е 100 % без микропластмаси и можеш да пазаруваш без притеснение.

биоразградимите полимери, микропластмаси

Водени от науката: фокусът ни върху биоразградимите полимери

Дискусиите за микропластмасите се разшириха до известна степен, да се включат ли вещества, които в основата си имат съвсем различни свойства. Съставките под въпрос са полимерите, които са или водно разтворими, или са гело-образни. Понякога те се причисляват като „течни микропластмаси“- термин, който е не само подвеждащ, но и не е научно признат. Използвани в малки количества като сгъстители, стабилизатори или втвърдители, тези съставки подобряват значително ползите от продуктите като повишават водоустойчивостта при слънцезащитните продукти или осигуряват повече гладкост на косата при шампоаните. Но според Програмата за околната среда на ООН, тези полимери не са микропластмаси.

Както и да ги наричат и независимо от целта им, всички полимери, използвани от NIVEA, трябва да отговарят на всички изисквания за безопасност. Следователно, те се приемат много добре от кожата и не предизвикват алергии. NIVEA обещава, че до края на 2025г. всички полимери, използвани в европейските ни формули, ще бъдат биоразградими. За нас биоразграждането е решаващо, за да изключим възможните негативни влияния върху екосистемите.

Продукти на NIVEA с биоразградими полимери

Знаем, че много хора са загрижени как любимите им продукти за грижа за кожата влияят на водите. Затова се ангажираме да използваме биоразградими полимери. Вече започнахме да променяме формулите за измиващите ни и слънцезащитни продукти.

Измиващи продукти за тяло, без микропластмаси, биоразградими полимери

Измиващите ни продукти за тяло: без микропластмаси и само с биоразградими полимери

Завършихме новите ни формули от асортимента душ-гелове. Може да откриеш цялата информация на подробната страница за продуктите ни, за да пазаруваш информирано и осъзнато.
Слънцезащитни продукти NIVEA, без микропластмаси, биоразградими полимери

Слънцезащитните ни продукти: без микропластмаси и само с биоразградими полимери

Все още работим над формулите за слънцезащитните ни продукти.

Една кожа. Една планета. Една грижа.

Искаме да сме 100 % прозрачни и да отговорим на всичките ти въпроси за устойчивостта на NIVEA. Ако не можеш да откриеш отговорите на сайта ни или търсиш по-подробна информация, моля, посети уебсайта за устойчивост на сайта–майка на NIVEA, Байерсдорф.