БИОРАЗГРАДИМА ГРИЖА ЗА КОЖАТА ОТ NIVEA

БИОРАЗГРАДИМА ГРИЖА ЗА КОЖАТА ОТ NIVEA

ЕДНА КОЖА. ЕДНА ПЛАНЕТА. ЕДНА ГРИЖА.

Биоразграждането е естествен и балансиран процес, който гарантира цикличния поток на материалите в природата. Виждаме това всяка есен, когато листата на дърветата падат и се превръщат в почва и хранителни вещества за следващите месеци. Въпреки това, модерните не биоразградими материали често пречат на процеса на естествения цикъл на преработване в природата.

Затова гарантирането на биоразграждането е един от нашите приоритети, когато разработваме нашите формули за грижа за кожата. Като използваме биоразградими съставки, гарантираме, че материалите могат да се върнат отново в природата, без да оставят вреден отпечатък върху околната среда, с която тя да не може да се справи. За да изчислим биоразградимостта на разработките ни, използваме методи за анализ по изискванията на OECD и други подобни насоки.

Защо биоразграждането в грижата за кожата има значение?

Предимствата на биоразградимите продукти за грижа за кожата стават видими, когато например, разгледаме категорията измиващи продукти за тяло. Помисли за количеството продукти, които отмиваш от кожата си заедно с отпадната вода. Веднъж използвана, тя се влива сред растения, които преработват канализационната вода и пречистването имитира естествения процес на биоразграждане. Биоразградимият продукт за грижа за кожата спомага процеса на пречистване на водата и гарантира, че във водния цикъл влизат само безвредни съставки.

За да подобрим биоразграждането в нашите формули, в NIVEA решихме още през 2013 г. да премахнем от продуктите ни ексфолиращите частици от полиетилен, често сочен като микрочастици в козметиката. От края на 2015 г. всички пилинг продукти на NIVEA са без микрочастици, а от 2020 г. всички измиващи продукти като душ-гелове и шампоани са без микропластмаси, според изискванията на Програмата за околната среда на ООН (UNEP). Вместо това, използваме природосъобразни алтернативи. По-важното е, че до края на 2021 г. всички продукти на NIVEA ще бъдат без микропластмаси, според изискванията на UNEP.

биоразграждане, грижа за кожата, биоразградими продукти
полимери, микропластмаса, биоразградимост

Ами полимерите?

Дискусиите за микропластмасите се разшириха до известна степен, да се включат ли вещества, които в основата си имат съвсем различни свойства. Съставките под въпрос са полимерите, които са или разтворими във вода, или са гело-подобни. Понякога те се причисляват като „течни микропластмаси“- термин, който е не само подвеждащ, но и не научно признат. Използвани в малки количества като сгъстители, стабилизатори или втвърдители, тези съставки подобряват значително ползите от продуктите като повишават водоустойчивостта при слънцезащитните продукти или осигуряват повече гладкост на косата при шампоаните. Но според Програмата за околната среда на ООН, тези полимери не са микропластмаси.

Както и да ги наричат и независимо от целта им, всички полимери, използвани от NIVEA, трябва да изпълняват всички изисквания за безопасност. Следователно, те се приемат много добре от кожата и не предизвикват алергии.  NIVEA обещава, че до края на 2025 г. всички полимери, използвани в нашите европейски формули, ще бъдат биоразградими. За нас биоразграждането е решаващо, за да изключим възможните негативни влияния върху екосистемите.

биоразградими измиващи продукти за тяло NIVEA

 

Асортимент на NIVEA от биоразградими измиващи продукти за тяло

Асортиментът ни от душ-гелове е акцентът на нашата биоразградима серия за грижа за кожата. Повечето от нашите любими продукти, както и новите ни Naturally Good и Fresh Blends са вече над 95 % биоразградими. Виж символа, за да се увериш, че твоят душ гел е също толкова щадят за кожата, колкото и за околната среда. 

- NIVEA Душ гелове

 

Еко-подобрени почистващи кърпички за лице на NIVEA

Почистващите кърпички Naturally Good са още един отличен пример за биоразградима грижа за кожата на NIVEA. Формулите на кърпичките достигат до 95 % биоразградимост. Нещо повече, те съдържат вискозни влакна – 100 % растителен материал, който е биоразградим. Прецизно подбрахме устойчива вискоза. При производството ѝ са използвани 50 % по-малко вода и емисии, сравнено с масовата вискоза.

- NIVEA Почистващи кърпички за лице

ЕДНА КОЖА. ЕДНА ПЛАНЕТА. ЕДНА ГРИЖА.

Искаме да сме 100% прозрачни и да отговорим на всичките ти въпроси за устойчивостта на NIVEA. Ако не можеш да намериш всички отговори на този уебсайт или търсиш по-подробна информация, моля, виж уебсайта за устойчивост на компанията майка на NIVEA, Байерсдорф.