ГРИЖА КЪМ ЖИВОТНИТЕ, тестове върху животни, сладко малко зайче

ГРИЖА КЪМ ЖИВОТНИТЕ

ЕДНА КОЖА. ЕДНА ПЛАНЕТА. ЕДНА ГРИЖА.

ГРИЖА КЪМ ЖИВОТНИТЕ

В NIVEA вярваме, че грижата за планетата също означава грижа към животните, с които споделяме живота на Земята. Докато много хора споделят това вярване, все още има неясноти относно значението на грижа за кожата без жестокост. В NIVEA искаме да сме прозрачни за това как се грижим за благосъстоянието на животните: имаме ясна позиция срещу тестването върху животни и предлагаме широка гама продукти веган грижа за кожата, 100 % без животински съставки. Стремим се и да опазваме екосистемите уникално биоразнообразие.

Позицията на NIVEA за тестването върху животни

В NIVEA вярваме, че тестването на продукти върху животни е ненужно в изпитването на ефективността и толерантността на нашите продукти за твоята кожа. С повече от 35 г. опит, ние сме сред глобалните лидери в разработването и прилагането на алтернативни методи за тестване. Още през 1992 г. нашите експерти разработиха един от първите официално одобрени тестове в света без тестване върху животни.

NIVEA се стреми да премахне тестването върху животни за козметичната индустрия в цял свят. Затова подкрепяме редица международни работни групи,  като например, споделяме нашите научни открития. Работим и в посока да убедим Китай и други държави по света, които все още изискват опити върху животни за специфични козметични продукти, което е ненужно, и настояваме те да приемат други официални алтернативи, вместо тестването върху животни.

ГРИЖА КЪМ ЖИВОТНИТЕ, тестове върху животни, малка лапичка и зайче

Защо NIVEA не рекламира „без тестване върху животни“ или “грижа за кожата без жестокост“ ?

Тестването върху животни за козметиката беше забранено в ЕС от 2004 г. и във всички съставки в тези продукти от 2013 г. NIVEA приветства и от все сърце се съобразява с този важен етап към по-етична грижа за кожата. Всичките козметични продукти NIVEA, продавани в ЕС, не са тествани върху животни. Въпреки това, рекламирането на този факт, макар и правно обоснован, не отразява целите на NIVEA за открита и прозрачна комуникация.

 

NIVEA веган козметика

Какво е веган козметика?

Терминът “веган козметика” се отнася за продукти за грижа за кожата, грим, тоалетни средства за почистване на тяло и лице, които не съдържат продукти, добити от  животни. Има много съставки, които са направени от това, което животните дават, като восък, мед или мляко. Когато се добиват отговорно, тези съставки са възобновяемо решение и са грижовни не само за кожата ти, а и за животните, които са ги направили.

 В същото време, някои съставки може да са направени от странични продукти от животновъдни ферми за производство на храни. В този контекст отношението към животните засяга много потребители. Има проблемни въпроси за околната среда, като например изсичането на гори, за да се освободят повече земи за пасищни цели. Тъй като мащабното животновъдство значително допринася за климатичните промени, NIVEA се отнася сериозно към тези опасения.

За много хора съставките, добивани от животни, не отразяват ценностите на живот в хармония с животните. Затова те търсят алтернативи като продукти за грижа за кожата на основата на веган или растителен произход.

Как NIVEA допринася за опазване на биоразнообразието?

В NIVEA чувстваме, че е наша отговорност да опазим красивата ни планета, защото тя е единственият ни дом, но е и дом на милиони животински видове, на които дължим балансираните екосистеми като горите, реките и саваните.

Компанията майка на  NIVEA, Байерсдорф, се стреми да опази екосистемите с особено високо и уникално биоразнообразие, за да сме сигурни, че добиваме в хармония с природата нашите растителни съставки.

Първата ни инициатива за опазване екосистемите е локализирана на остров Борнео в Малайзия. Работим с местни партньори за запазването на средата на живеене на дивите животни и растения в Табин, тъй като районът е дом за много редки видове. Целта за следващите 5 години е да се стабилизират популациите на застрашените видове като редкия слон от вида Борнео и орангутана.

За да постигнем тази цел, ще продължим да насърчаваме устойчивото производство на палмово масло и прекратяването на обезлесяването. До 2025г. всички фермери, отглеждащи палмови насаждения на обща площ от 20 000 хектара в този район ще бъдат сертифицирани според международно признатия стандарт RSPO (Кръгла Маса за Устойчиво Палмово Масло).

 

опазване на биоразнообразието

Една Кожа. Една Планета. Една Грижа.

Искаме да сме 100% прозрачни и да отговорим на всичките ти въпроси за устойчивостта на NIVEA. Ако не можеш да намериш всички отговори на този уебсайт или търсиш по-подробна информация, моля, виж уебсайта за устойчивост на компанията майка на NIVEA, Байерсдорф.