Открийте NIVEA

Търся информация или продукти за

Поръчай любимите си NIVEA продукти директно до твоя дом, с помощта на нашите онлайн партньори!

Слънцезащитен фактор

От какъв слънцезащитен крем се нуждая?

Открийте най-добрия слънцезащитен крем за вашата кожа.

Слънцезащитният фактор определя колко ефективно и колко дълго даден слънцезащитен крем ще предпазва кожата ви. Открийте как да изчислите стойността му за вашия тип кожа.

Забавление под слънцето – с правилния слънцезащите фактор

Слънцезащитен фактор (SPF)

Обичаме слънцето, на плажа или на пистите. Забавляваме се и се чувстваме добре. И се защитаваме. Слънцезащитният фактор (SPF) е едно от нещата, които определят ефективността на слънцезащитния крем. Слънцезащитните продукти на NIVEA предпазват кожата от UV лъчите, предотвратяват изгаряния и образуването на свободни радикали. Колкото и да е приятно излагането на слънце, всеки е по един или друг начин чувствителен към слънчевата светлина. Има различни типове кожа в зависимост от цвета на кожата, косата и очите. Тъй като светлата кожа се нуждае от по-голяма защита от слънцето в сравнение с по-тъмната кожа, има подходящ слънцезащитен фактор за всеки тип кожа.  
Важно е да знаете: Слънцезащитният фактор, който е подходящ за вашия тип кожа, се определя от продължителността на времето, в което кожата може сама да се защитава. Това е периодът, за който кожата може да бъде изложена на слънце, без да изгори. В зависимост от типа на кожата, местоположението и времето от годината, това време е между 5 и 30 минути. 
Тук можете да научите повече за типовете кожа под слънцето.

Слънцезащитен фактор

Тази формула ви помага да определите кой слънцезащитен фактор е най-подходящ за вас – както и да изберете правилните слънцезащитни продукти, които да си осигурят релакс под слънцето, на плажа или в планината.

Висок слънцезащитен фактор

Високият слънцезащитен фактор удължава удоволствието от слънчевите бани и гарантира здравословен тен. Слънцезащитните фактори са разделени на следните нива: нисък (6-10), среден (15025), висок (30-50), много висок (50+).

Как да открия правилния слънцезащитен фактор за моята кожа?

При избора на правилния слънцезащитен фактор трябва да се вземат предвид следните критерии:

  • Колко дълго искате да стоите на слънце
  • Какъв тип кожа имате
  • Къде сте на слънце
  • Кога сте на слънце

Цялостна защита: качествените кремове са по-ефективни

Важно: Слънцезащитният фактор в кремовете описва основно UVB защитата. Продуктите за защита от слънце на NIVEA обаче ви защитават и от UVA лъчите. Правилното съотношение между UVA и UVB защита се дефинира съгласно препоръките на Европейския съюз. Подразбира се, че това съотношение се спазва от всички слънцезащитни продукти NIVEA.
product-stage-bg

ХИДРАТИРАЩА ЗАЩИТА ОТ СЛЪНЦЕТО ЗА ВСЕКИ ТИП КОЖА

UV ФИЛТРИ

МИНЕРАЛНИ ФИЛТРИ

Минералните UV в слънцезащитните продукти се състоят основно от титаниев диоксид и цинков оксид. Защитният механизъм на тези UV филтри се базира не само на поглъщане на слънчевата светлина, но и на физически ефекти, а именно отразяване и разпръскване на светлината.

ХИМИЧНИ ФИЛТРИ

В допълнение има химични UV филтри със защитни механизми, базирани само на поглъщане на UV лъчението. В този случай вредното лъчение се превръща в топлинна енергия. За да се постигне желаната UVA/UVB защита, се комбинират различни UV филтри до достигане на оптималния спектър на защита. В допълнение към слънцезащитния фактор, който трябва да се постигне, сензорните аспекти и други критерии като водоустойчивост също играят роля в избора на правилните филтри.

ИЗБЯГВАНЕ НА УВРЕЖДАНЕ НА ДНК

UVA лъчите не предизвикват болезнени симптоми по кожата, но проникват дълбоко в клетките на дермиса. Те стимулират формирането на свободни радикали и могат дългосрочно да увредят ДНК. UVB лъчите „само“ проникват в епидермиса. Те са отговорни за бронзовия тен, но и за изгарянето и рака на кожата. Тъй като могат директно да увредят ДНК, те могат да причинят рак на кожата. Използването на слънцезащитни продукти ни предпазва от отрицателните свойства на UVA/UVB лъчението.

Слънцезащитен крем

Високият слънцезащитен фактор осигурява по-добра защита от UV лъчите в сравнение с по-ниския фактор.

Дълготраен естествен тен

Ако се защитавате с висок слънцезащитен фактор, на кожата ѝ е необходимо повече време, за да придобие естествен тен. Това означава обаче, че сте изложени на по-малко рискове и слънчевите бани са по-здравословни. В допълнение, тенът ви ще трае по-дълго време. 

Вълнуващи новини: NIVEA SUN разработи нов продукт, който активира естествения процеса на образуване на тен: серията NIVEA® SUN Protect & Bronze съдържа натурален растителен екстракт, който активира производството на меланин в кожата. Меланинът се произвежда от тялото и е отговорен за защитата и тена. Резултатът: дълготраен и естествен тен.

Препоръките ни за вас