Интелигентен подход
към слънцето със слънцезащитни продукти

Останете в безопасност под слънцето независимо от типа на кожата ви. Все повече хора започват да осъзнават колко важно е да се наслаждават на слънцето безопасно. Открийте как да изберете най-добрите слънцезащитни продукти за себе си и как да ги нанасяте правилно.

Как да нанасяте слънцезащитни продукти

Открийте правилния начин за нанасяне на слънцезащитен продукт и колко голяма е разликата за кожата ви.

Дълбочината на кожата

И така, как всъщност действат слънцезащитните продукти NIVEA?

Повечето слънцезащитни продукти съдържат минерални UV филтри, които отразяват UV лъчението, както и химични UV филтри, които поглъщат лъчението и го превръщат в топлина. UV лъчите са два вида: UVA и UVB лъчи. 


Слънцезащитният фактор (SPF), посочен на опаковката на продукта, показва с колко се увеличава защитата от изгаряне. Рейтингът със звезди показва защитата от UVA лъчи. 

Силата на слънцезащитните продукти

Научете повече за UVA и UVB светлината и за това какво прави слънцезащитният продукт за кожата ви.

Как да нанасяте слънцезащитен продукт 

Планирайте предварително

Подготовката е много важна. Всички продукти NIVEA Sun осигуряват незабавна защита веднага след нанасяне. Трябва обаче това да стане още в хотелската стая, за да сте защитени от самото начало.

Как да нанасяте слънцезащитен продукт 

Нанасяйте редовно

Това, че сте се намазали със слънцезащитен лосион, преди да излезете, не означава, че кожата ви ще е защитена от слънцето до края на деня. За да избегнете изгаряне, не забравяйте да нанасяте щедро количество на всеки два часа, както и след плуване, потене и триене с кърпа.

Как да нанасяте слънцезащитен продукт 

Но какво количество?

Експертите препоръчват да се използва щедро количество слънцезащитен продукт за всяка част от кожата: за възрастните то се равнява на две до три супени лъжици за цялото тяло. Това е около 30 г слънцезащитен лосион. Използването на по-малко количество драстично намалява защитата от слънце.

Как да нанасяте слънцезащитен продукт 

Нанасяйте внимателно

Нежно разнесете продукта, вместо да го търкате в кожата. Целта на слънцезащитния продукт е да създаде защитна бариера, така че е важно да е на мястото си. 

Как да нанасяте слънцезащитен продукт 

От глава до пети

Когато нанасяме слънцезащитния продукт, често забравяме някои места или части, които по-трудно се достигат. Не забравяйте скалпа, кожата до косата, ушите, носа, раменете и горната част на ходилата.


Защитата от слънце и вие

Слънцезащитният продукт, от който се нуждаете, зависи от възрастта, генетичната предразположеност и типа на кожата ви.

Най-добрата защита от слънцето за деца

Младата кожа е особено чувствителна към слънцето и лесно може да изгори.

Затова е толкова важно да нанасяте редовно слънцезащитен продукт с висок фактор върху кожата на бебетата и малките деца. А още по-добре е да привлечете и децата в тази дейност, използвайки специален детски лосион, например NIVEA Sun Детски лосион джобен размер SPF 50+. Да се предпазиш от слънцето също може да е забавно. 

За да се погрижите за детската кожа под слънцето, е важно и да обличате на децата дрешки, които играят ролята на допълнителна защита – например тениска в басейна.

 

Слънцето и различните цветове кожа

Кожата на всеки човек реагира различно на слънцето. Ако сте особено светли или имате рижа коса, вероятно изгаряте много лесно. Дори и да имате по-тъмна кожа и да не почервенявате, трябва да сте защитени. 

Как да изберете най-подходящия слънцезащитен продукт

Слънцезащитни продукти за лице

Точно както използвате отделен крем за лице е важно да използвате и отделен слънцезащитен продукт за лице, тъй като там кожата е по-деликатна. 

Как да изберете най-подходящия слънцезащитен продукт

За обожаващите слънцето

Това, че трябва да защитите кожата си, не означава, че не може да се насладите на красив загар. NIVEA Sun Protect & Bronze Слънцезащитно Олио съдържа естествен про-меланинов растителен екстракт, който поддържа естествения процес на потъмняване на кожата.

 

Как да изберете най-подходящия слънцезащитен продукт

За естествен тен

Ако желаете естествена защита на кожата и красив тен, NIVEA Protect & Bronze слънцезащитен спрей за активиране на тена е подходящ за вас. Той съдържа растителни екстракти, които подпомагат производството на меланин в кожата и осигуряват равномерен, естествен тен.