Интелигентен подход
към слънцето със слънцезащитни продукти

Останете в безопасност под слънцето независимо от типа на кожата ви. Все повече хора започват да осъзнават колко важно е да се наслаждават на слънцето безопасно. Открийте как да изберете най-добрите слънцезащитни продукти за себе си и как да ги нанасяте правилно.

Как да нанасяте слънцезащитни продукти

Открийте правилния начин за нанасяне на слънцезащитен продукт и колко голяма е разликата за кожата ви.

Дълбочината на кожата

И така, как всъщност действат слънцезащитните продукти NIVEA?

Повечето слънцезащитни продукти съдържат минерални UV филтри, които отразяват UV лъчението, както и химични UV филтри, които поглъщат лъчението и го превръщат в топлина. UV лъчите са два вида: UVA и UVB лъчи. 


Слънцезащитният фактор (SPF), посочен на опаковката на продукта, показва с колко се увеличава защитата от изгаряне. Рейтингът със звезди показва защитата от UVA лъчи. 

Силата на слънцезащитните продукти

Научете повече за UVA и UVB светлината и за това какво прави слънцезащитният продукт за кожата ви.
Жена-на-плажа
Как да нанасяте слънцезащитен продукт 

Планирайте предварително

Подготовката е много важна. Всички продукти NIVEA Sun осигуряват незабавна защита веднага след нанасяне. Трябва обаче това да стане още в хотелската стая, за да сте защитени от самото начало.
Нанасяне-на-слънцезащитен-продукт-по-гърба
Как да нанасяте слънцезащитен продукт 

Нанасяйте редовно

Това, че сте се намазали със слънцезащитен лосион, преди да излезете, не означава, че кожата ви ще е защитена от слънцето до края на деня. За да избегнете изгаряне, не забравяйте да нанасяте щедро количество на всеки два часа, както и след плуване, потене и триене с кърпа.
Приятел-нанася-слънцезащитен-продукт
Как да нанасяте слънцезащитен продукт 

Но какво количество?

Експертите препоръчват да се използва щедро количество слънцезащитен продукт за всяка част от кожата: за възрастните то се равнява на две до три супени лъжици за цялото тяло. Това е около 30 г слънцезащитен лосион. Използването на по-малко количество драстично намалява защитата от слънце.
Слънцезащита-върху-рамо
Как да нанасяте слънцезащитен продукт 

Нанасяйте внимателно

Нежно разнесете продукта, вместо да го търкате в кожата. Целта на слънцезащитния продукт е да създаде защитна бариера, така че е важно да е на мястото си. 
Крака-в-пясъка
Как да нанасяте слънцезащитен продукт 

От глава до пети

Когато нанасяме слънцезащитния продукт, често забравяме някои места или части, които по-трудно се достигат. Не забравяйте скалпа, кожата до косата, ушите, носа, раменете и горната част на ходилата.

Защитата от слънце и вие

Слънцезащитният продукт, от който се нуждаете, зависи от възрастта, генетичната предразположеност и типа на кожата ви.

Най-добрата защита от слънцето за деца

Младата кожа е особено чувствителна към слънцето и лесно може да изгори.

Затова е толкова важно да нанасяте редовно слънцезащитен продукт с висок фактор върху кожата на бебетата и малките деца. А още по-добре е да привлечете и децата в тази дейност, използвайки специален детски лосион, например NIVEA Sun Детски лосион джобен размер SPF 50+. Да се предпазиш от слънцето също може да е забавно. 

За да се погрижите за детската кожа под слънцето, е важно и да обличате на децата дрешки, които играят ролята на допълнителна защита – например тениска в басейна.
 
Приятели-на-плажа

Слънцето и различните цветове кожа

Кожата на всеки човек реагира различно на слънцето. Ако сте особено светли или имате рижа коса, вероятно изгаряте много лесно. Дори и да имате по-тъмна кожа и да не почервенявате, трябва да сте защитени. 
Слънцезащитен-продукт-върху-носа
Как да изберете най-подходящия слънцезащитен продукт

Слънцезащитни продукти за лице

Точно както използвате отделен крем за лице е важно да използвате и отделен слънцезащитен продукт за лице, тъй като там кожата е по-деликатна. 
Жена-синьо-небе
Как да изберете най-подходящия слънцезащитен продукт

За обожаващите слънцето

Това, че трябва да защитите кожата си, не означава, че не може да се насладите на красив загар. NIVEA Sun Protect & Bronze Слънцезащитно Олио съдържа естествен про-меланинов растителен екстракт, който поддържа естествения процес на потъмняване на кожата.
 
Слънцезащитен-продукт-върху-лице
Как да изберете най-подходящия слънцезащитен продукт

За естествен тен

Ако желаете естествена защита на кожата и красив тен, NIVEA Protect & Bronze слънцезащитен спрей за активиране на тена е подходящ за вас. Той съдържа растителни екстракти, които подпомагат производството на меланин в кожата и осигуряват равномерен, естествен тен.
 
background