Правилният слънцезащитен крем

Лято, слънце, слънцезащитен крем Където и когато се излагате на слънце – с правилния слънцезащитен крем ще сте идеално защитени. Познаването на нуждите на кожата ви гарантира, че ще преживеете безопасно лятото и слънцето.

Слънцезащитният крем NIVEA е надежден

Защита и грижа

Разработили сме продуктова гама, която осигурява надеждна защита и най-добрата грижа за вашата кожа– защото нуждите на кожата ви са изключително важни. Продуктите NIVEA SUN са високоефективни и приятни за използване. Ще ви покажем как правилно да нанасяте слънцезащитен крем и как да се наслаждавате на слънцето, без да се излагате на риск.
 

Добре защитени

Всички продукти NIVEA SUN имат фотостабилна, т.е. устойчива на светлина защита. Естествената защита на кожата от UV лъчите се поддържа с използване на правилния слънцезащитен крем, дори и под парещото слънце. Тъй като кремът може да се изтрие от контакта с пясък, вода, кърпи и пот, трябва да го нанасяте повторно на всеки два часа
 
Добре защитени


Слънцезащитен крем: как да го нанасяме правилно

Какво означава слънцезащитният фактор (SPF)?

Времето за самозащита на кожата е индивидуалното време, за което кожата може да бъде изложена на слънце, преди да изгори. Продължителността на собствената защита на кожата без слънцезащитен продукт зависи от типа на кожата и обикновено е между 5 и 30 минути. Ако умножите това време по слънцезащитния фактор на крема, можете да изчислите колко време да прекарате на слънце, без да се притеснявате.

Слънцезащитният крем трябва да е водоустойчив

Водоустойчивите слънцезащитни продукти на NIVEA SUN се тестват съгласно метод за международни стандарти (метода COLIPA от 2005 г.).
  • След 20-минутен престой във водата например слънцезащитните кремове са запазили поне 50% от първоначалния си слънцезащитен фактор. 
  • Продуктите ни с надпис „водоустойчиво“ са два пъти по-ефективни (4 x 20 минути). 
  • Изключително дълготрайните водоустойчиви продукти“ Swim & Play за деца осигуряват поне 50% от първоначалната защита от слънце след 120 минути във водата.
 

Правилно нанасяне на слънцезащитен крем: ето как се прави

Нанасянето на правилното количество слънцезащитни продукти е изключително важно, за да гарантирате, че сте напълно защитени. Затова NIVEA Sun има едно просто правило: 
  • За деца на възраст от 3 до 5 години, необходимото количество от слънцезащитно мляко е с дължината на един до един и половина средни пръсти (напр. за NIVEA Sun Kids Moisturising Sun Lotion) или 5-6 пръскания от NIVEA Sun Spray. 
  • За деца на възраст от 6 до 10 години необходимото количество от слънцезащитно мляко е с дължината на един и половина до два средни пръсти или 7-10 пръскания от спрей NIVEA Sun (напр. NIVEA Sun Kids Moisturising Sun Spray). 
  • За по-големи деца и възрастни, количеството трябва да се равнява на дължината от китката до края на средния пръст или на 15 пръскания. 
 
Една доза трябва да се използва за ръцете и шията, лицето и врата, а два пъти повече – за гърба, корема и всеки крак. В допълнение, за децата до 5 години трябва да се нанесе двойно по-голямо количество върху лицето, шията и врата, тъй като при децата главата е непропорционално голяма. Много важно: нанасяйте достатъчно рано нов защитен слой крем.

Добре нанесен

Слънцезащитният продукт трябва да се нанася повторно на всеки два часа и след къпане, тъй като се изтрива от потенето, водата и игрите. Внимавайте обаче, повторното нанасяне не означава, че нивото на защита се нулира: повторното нанасяне означава, че се поддържа естествения период на самозащита на кожата. Много важно: използвайте правилното количество. Това е единственият начин за постигане на определения слънцезащитен фактор. Трябва също така да се уверите, че от самото начало сте избрали слънцезащитен фактор, който ще защитава кожата ви през целия ден.
Високо ефективна система за защита от UVA/UVB, водоустойчив, незабавна защита след нанасяне, дерматологично доказана съвместимост с кожата.
Soles
When applying sun cream, do not forget areas that are difficult to reach like ear lobes and the soles of your feet!
Fusssohlen
Когато нанасяте слънцезащитен крем, не забравяйте труднодостъпните зони като ушите и стъпалата!
Skin compatibility
Highly effective UVA/UVB protective system, waterproof, immediate protection on application, dermatologically approved compatibility with skin.


Слънцезащитен крем – какво трябва да знаете

Какво означава незабавна защита?

След нанасяне, всички продукти NIVEA SUN осигуряват незабавна защита от изгаряне и преждевременно стареене. „Незабавна защита“ означава, че посочената UVA и UVB защита е гарантирана веднага след нанасяне и че не е необходимо време, за да започне да действа и да защитава кожата. Въпреки това, трябва да нанесете крема си, преди да излезете навън, защото по пътя към плажа ще бъдете изложени на голямо количество UV лъчи.
 

Мога ли да удължа периода на защита, като „добавям“ слънцезащитен крем?

Защитният ефект няма да бъде продължен. След като сте избрали слънцезащитен фактор, той определя колко дълго можете да останете изложени на слънце, без да увредите кожата си. Повторното нанасяне на крем (след сушене, плуване и др.) спомага за поддържане на желаното ниво на защита, но не го увеличава.

Какъв е срокът на годност на слънцезащитните продукти?

Неотворените продукти имат срок на годност 30 месеца. На гърба на продукта можете да видите какъв е срокът му на годност след отваряне. Там има символ под формата на отворен буркан и число. Числото показва срока на годност след отваряне на продукта. Той обикновено е 12 месеца.
product-stage-bg

Интересни съвети за теб