Открийте NIVEA

Търся информация или продукти за

Поръчай любимите си NIVEA продукти директно до твоя дом, с помощта на нашите онлайн партньори!

КАКВО Е ДУШ-ГЕЛЪТ И КАК ДЕЙСТВА

КАКВО Е ДУШ-ГЕЛЪТ И КАК ДЕЙСТВА?

ЗНАЧЕНИЕТО НА ПОЧИСТВАНЕТО НА КОЖАТА ТИ С ДУШ-ГЕЛ

Ревитализиращият душ-гел е най-добрият начин за поддържане на кожата ти чиста и свежа. Открий каква е разликата между душ-гелът и обикновения сапун и как да избереш най-добрия продукт за теб.

КАК ДЕЙСТВА ДУШ-ГЕЛЪТ?

Повечето от нас използват някакъв вид продукт за измиване на тялото, но знаем ли всъщност какво съдържа той и как почиства кожата?

Какво е душ-гел?

Душ-гелът е популярен течен почистващ продукт, използван за премахване на замърсявания и мазнини от кожата на тялото. В днешно време, с ду̀шовете, които са много по-често срещани от ваните, душ-гелът  е нараснал като популярност и може да се открие в почти всяка баня. 

Почистващите средства, които обикновено се намират в душ-геловете, са повърхностно-активни вещества, смесени с вода и различни грижовни съставки за третиране на кожата. В допълнение, измиването на тялото с душ-гел е чудесен вариант за хора със суха или раздразнена кожа, тъй като е по-малко вероятнокожата ти да бъде лишена от естествената ѝ влага. Този вид кожа е с неутрално pH, а сапунът е с много по-високо ниво на pH, в сравнение с душ-гела. 

Как почиства кожата ти душ-гелът?

Как почиства кожата ти душ-гелът

Повърхностно-активните вещества в душ-гела са отговорни за осигуряването на почистване и освежаване на кожата в дълбочина. Докато масажираш продукта върху тялото си, замърсяванията и нечистотиите, прилепнали към кожата, ще се разтворят и ще бъдат веднага измити от струята течаща вода.

Сапун или душ-гел: 5 причини да избереш душ-гел

  • Душ-гелът има малко по-различна стойност на рН спрямо кожата, а това е благоприятно за нея.
  • Разпенва се и се нанася по-лесно.
  • Някои сапуни могат да премахнат естествените масла на кожата, като я оставят да изсъхне.
  • Душ-гелът е по-практичен и удобен за използване под ду̀ша – без останали парченца от сапун.
  • Налично е голямо разнообразие от аромати и текстури, които да направят времето за душ индивидуално, като теб самата.

КАК ДА НАМЕРИМ ПЕРФЕКТНИЯ NIVEA ДУШ-ГЕЛ

Сега, след като вече знаеш, че душ-гелът почиства кожата толкова ефикасно, е време да откриеш този, който действа перфектно за теб!

Измиване на тялото спрямо специфичните му нужди

Измиване на тялото спрямо специфичните му нужди

Може да си запален спортен играч или да предпочиташ да се отпуснеш пред телевизора, но запомни, че не всеки търси едно и също от даден продукт за баня. Всички ние сме индивидуални личности и се нуждаем от душ всекидневно, поради което е важно да познаваме различните душгелове, за да решим кой е подходящият за нас и специфичните нужди на кожата ни. 

НАШИТЕ ПРЕПОРЪКИ ЗА ТЕБ