какво е мицеларна вода, как се използва мицеларна вода, чиста кожа, почистване на лицето

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА МИЦЕЛАРНАТА ВОДА И КАК СЕ ИЗПОЛЗВА?

ВСИЧКО ЗА ДЕЛИКАТНОТО ПОЧИСТВАНЕ НА МИЦЕЛИТЕ
С мицеларните почистващи продукти можеш бързо и ефикасно да премахнеш замърсяванията и дори водоустойчив грим. Тъй като мицеларната вода е изключително нежна към кожата, тя е особено подходяща за чувствителната зона около очите.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ МИЦЕЛИТЕ?

Независимо дали става въпрос за почистващи кърпички или тоник за лице - терминът „мицели“ е постоянен спътник в сектора за красота напоследък. Сигурно се чудиш какво представляват мицелите? Разкриваме тайната на мицеларната технология специално за теб:

  • Мицелите са микроскопични струпвания на молекули, които съдържат „обичаща водата“ (хидрофилна) и „обичаща себума“ (липофилна) част. В резултат на това те премахват както водоразтворимите замърсявания, така и тези, които се разтварят само в мазнини. 
  • Мицелите обгръщат липофилните частици замърсявания в липофилния си център, за да могат да бъдат премахнати без да е необходимо търкане и по този начин не причиняват раздразнения. Благодарение на мицеларната технология, е достатъчен един-единствен продукт за цялостно почистване на лицето.
  • Замърсяванията се прикрепят като магнит към памучния тампон, използван с мицеларната вода, без да е нужно последващо изплакване с чиста вода. 
  • Нежната, но ефикасна мицеларна формула, атакува замърсяванията, себума и грима лесно и бързо, като същевременно подхранва кожата и миглите. 

КАКВО Е МИЦЕЛАРНАТА ВОДА И КАК ДЕЙСТВА?

Накратко, мицеларната вода отстранява грим и замърсявания и тонизира кожата само с едно движение. Не само почиства, но и подхранва и освежава, действайки като грижовен тоник.

Практично: Мицеларната вода в опаковка от 100мл и мицеларните почистващи кърпички са идеални за употреба по време на пътуване, тъй като са в удобен размер и могат да се използват навсякъде и по всяко време.

kak-da-izpolzvash-mitselarna-voda

МИЦЕЛАРНАТА ВОДА ЗАМЕСТВА ЛИ ТОНИКА?

Мицеларната вода може да се използва като тоник, но тя е много повече от това. Можеш да я използваш едновременно като почистващ продукт и средство за отстраняване на грим. Тъй като подхранва и освежава кожата след употреба, е страхотен beauty booster, идеален за ежедневна грижа на лицето.

ЗАЩО МИЦЕЛАРНИТЕ ПРОДУКТИ СА ИСТИНСКИ #MUSTHAVE?

Мицеларната вода и други мицеларни продукти позволяват бързо и в същото време цялостно почистване на лицето, без да дразнят кожата и без да е необходимо изплакване с вода. За целта, продуктът за грижа трябва да бъде съобразен с индивидуалния тип кожа. След като избереш подходящия за теб продукт, използвай ежедневно, за да поддържаш лицето си със свеж и здрав вид.

КАК ДЕЙСТВА МИЦЕЛАРНАТА ВОДА?

Мицелите в мицеларната вода или в почистващите кърпички обгръщат мастноразтворимите остатъци по кожата чрез липофилната си сърцевина. Така гримът може да се премахне лесно, без търкане или допълнителен натиск. Мицелите привличат като магнит излишния себум и замърсявания и оставят кожата чиста, свежа и здрава на вид. 

За какво е полезна мицеларната вода?

Мицеларната вода може да се използва за нежно и цялостно почистване на лицето. Раздразненията по кожата се появяват много по-рядко при редовна употреба, поради което е подходяща дори за почистване на чувствителната зона около очите.

Външната, „обичаща водата“ обвивка на мицелите се придържа към памучния тампон или към почистващите кърпички, напоени с мицеларна вода. В същия етап на почистване останалите водоразтворими замърсявания и остатъци от грим са напълно отстранени и мигрират от кожата върху тампона или кърпичката. Това позволява дълбоко почистване на порите, което може да премахне дори спиралата само в една стъпка.

Вредна ли е мицеларната вода?

Мицеларната вода обикновено е много поносима. Най-важното, когато купуваш такъв продукт, е да се увериш, че отговаря на твоя тип кожа. В редки случаи прекомерната употреба може да увреди кожата. Използвай мицеларна вода два пъти на ден - сутрин и вечер.

kak-da-izpolzvash-mitselarna-voda

КАК СЕ ИЗПОЛЗВА МИЦЕЛАРНАТА ВОДА?

Не е сложно да интегрираш мицеларната вода в своята ежедневна рутина за грижа за кожата: можеш да използваш мицеларна вода с памучни тампони или почистващи кърпички, напоени с мицеларна вода. Внимателно почисти лицето си - по този начин лесно можеш да премахнеш замърсяванията, грима и дори спиралата.

ДА ПРОВЕРИМ: ЗА КОГО СА ПОДХОДЯЩИ МИЦЕЛАРНИТЕ ПРОДУКТИ?

  • За спортисти: Ако през деня носиш грим, можеш бързо да премахнеш ружа или пудрата само с една мицеларна кърпичка преди тренировка и да освежиш кожата си след нея бързо и ефикасно.
  • За любители на пътуванията: При пътуване на дълги разстояния мицеларните продукти ти помагат да се почувстваш отново свежа по всяко време и навсякъде. Бързо отстрани грима и почисти кожата си с помощта на мицеларните почистващи кърпички или мицеларната вода в удобна опаковка от 100мл.
  • За тези, които бързат: След парти или дълъг работен ден нещата понякога трябва да се случат бързо и перфектно. Необходими са ти само няколко минути за цялостно почистване и освежаване с мицеларна вода или почистващи кърпички, напоени с нея.
  • За минималисти: Искаш да намалиш значително броя продукти за грижа за кожата? Тогава мицеларната вода е идеалното решение, заедно с няколко памучни тампона. Мицеларните почистващи кърпички за лице осигуряват почистване и грижа само в един продукт. Не забравяй за регенериращата нощна грижа за лицето след това!
  • За фестивал: Благодарение на мицеларните почистващи кърпички за лице спестяваш място в ръчния багаж за любимия фестивал и дори не се нуждаеш от вода за допълнително изплакване. Туше! 

Съвет: Винаги избирай мицеларна вода, която е съобразена с твоя тип кожа (чувствителна, суха, нормална или комбинирана кожа).

kak-da-izpolzvash-mitselarna-voda

ПОЧИСТВАЙ ЧУВСТВИТЕЛНАТА КОЖА БЕЗ ТЪРКАНЕ

Мицеларната вода е подходяща за всички типове кожа, но особено за чувствителната: триенето и търкането не са необходими за почистване на лицето. Следователно кожата не се раздразнява допълнително механично.
kak-da-izpolzvash-mitselarna-voda
Стъпка по стъпка към по-красива кожа

Почисти добре ръцете си

Звучи банално, но е изключително важно: Първо измий добре ръцете си. През деня мръсотията се събира по кожата на ръцете и под ноктите. С подходящата хигиена на ръцете вечер можеш да предотвратиш попадането на замърсявания и бактерии върху чувствителната кожа на лицето или върху зоната около очите.
kak-da-izpolzvash-mitselarna-voda
Стъпка по стъпка към по-красива кожа

Само един момент!

Първо премахваш грима си и след това измиваш лицето си, защото по кожата остават размазани частици грим? С мицеларна вода или почистващи кърпички можеш напълно да премахнеш водоустойчива спирала, сенки за очи и очна линия с една-единствена кърпичка и не е необходимо да търкаш или да изплакваш след това. Толкова е лесно!
kak-da-izpolzvash-mitselarna-voda
Стъпка по стъпка към по-красива кожа

Съобрази почистващия продукт с типа на кожата си

Мицеларна вода, гел, пяна, мляко или почистващо олио? Подходящият продукт за почистване на лицето ти зависи от твоя тип кожа и личните ти предпочитания. Колкото по-суха е кожата, толкова по-подхранена може да бъде тя. Проблемната и комбинирана кожа понася по-леки формули като гел или пяна.
kak-da-izpolzvash-mitselarna-voda
Стъпка по стъпка към по-красива кожа

Богата нощна грижа

След цялостно почистване вечер, богатият нощен крем с подхранващи съставки подпомага естествената регенерация на кожата по време на сън. Благодарение на по-високия кръвен поток, той е особено ефективен през нощта, затова не забравяй за него и кожата ти ще ти благодари.

Интересни съвети за теб