анти-ейдж кремове за лице, грижа срещу бръчките, анти-ейдж грижа за кожата

АНТИ-ЕЙДЖ КРЕМОВЕ ЗА ЛИЦЕ: КОГА ДА ЗАПОЧНА?

КАК СЕ ПРОМЕНЯТ НУЖДИТЕ НА КОЖАТА ПРЕЗ ГОДИНИНИТЕ

Кога кожата ни се нуждае от повече грижи? И има ли „твърде рано“ за продуктите против стареене? Тук ще намериш отговори и съвети по темата за зрялата кожа и препоръки как да се грижим за нея.

ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА, КОЕНЗИМ Q10 И ВИТАМИН С: КОГА Е ПОДХОДЯЩОТО ВРЕМЕ ЗА ТЯХ?

Както се казва – бъди прозорлива. Но дали това важи и за грижата за лице против признаците на стареене? Отговаряме на най-важните въпроси за кремовете против бръчки.

НА КАКВА ВЪЗРАСТ ДА ИЗПОЛЗВАШ КРЕМ против бръчки

Кога са необходими специални продукти против стареене с формула против бръчки зависи от индивидуалния тип и състоянието на кожата. Средно кремовете против стареене се препоръчват от средата на 20-те години, когато кожата започва бавно да губи влага.

От 30-годишна възраст обикновено се появяват първите признаци на стареене – като фини линии по челото и бръчки около очите. Тогава кожата се нуждае от повече грижа. Дневните и нощните кремове могат да бъдат малко по-богати и да съдържат вещества против стареене като хиалуронова киселина и коензим Q10.

 
кога се използва анти-ейдж крем, анти-ейдж грижа за кожата

КОГА Е ТВЪРДЕ РАНО ЗА АНТИ-ЕЙДЖ ПРОДУКТИ?

Дали който използва крем по-отрано, остава по-дълго без бръчки? Това е вярно, когато става въпрос за хидратирането. Доказаните съставки против стареене като коензим Q10 или хиалуронова киселина може да са твърде интензивни за младата кожа. В млада възраст кожата се нуждае преди всичко от оптимално количество влага и защита от слънцето. От около 30-годишна възраст нараства нуждата от специални съставки против стареене.
 

ОТ 20 ДО 40 ГОДИНИ: КОГА СЕ НУЖДАЕ КОЖАТА ОТ ПОВЕЧЕ ГРИЖА

 • Грижа за лицето на 20-годишна възраст: От около 20-годишна възраст кожата започва бавно да губи влага, което прави първите бръчки видими от средата на 20-те години. Това, от което кожата се нуждае сега, е добра основа за грижа. Най-важните в този период са подхранващите продукти и слънцезащитата за лице.
 • Грижа за лицето на 30-годишна възраст: От 30-годишна възраст мастните жлези забавят дейността си. Първите бръчки и линии вече могат да се видят по-ясно. Има смисъл да се използват по-богати кремове за лице с предпазващи кожата антиоксиданти, като коензим Q10 или витамин С. Вече не пропускай околоочния крем, за да поддържаш оптимално тази фина част от кожата.
 • Грижа за лицето на 40-годишна възраст: През 40-те години кожата също е по-слабо снабдена с хранителни вещества и се регенерира по-бавно. Тенът изглежда уморен, дълбочината на бръчките се увеличава. Нуждите от грижа за кожата вече отговарят на анти-ейдж признаците и можеш да започнеш с кремове против стареене с хиалуронова киселина. Подпомагат естествените процеси на регенерация. Освен това, серумите, маслата за лице и концентрираните ампули обогатяват твоята рутина за красота.
 
как действа анти-ейдж крема за лице

КАК ДЕЙСТВАТ КРЕМОВЕТЕ С АНТИ-ЕЙДЖ ЕФЕКТ?

Има редица съставки против стареене, които помагат за забавяне на процеса на поява на бръчки и фини линии. Съставките, които активират клетките, например, могат да стимулират кожата отново да произвежда повече хиалуронова киселина, колаген и еластин. Доказано е, че антиоксидантите имат защитен ефект срещу увреждане на клетките и тъканите. Кремовете против стареене могат да помогнат за поддържане на кожата в добро състояние за по-дълго. Въпреки това, бръчките не могат просто да бъдат премахнати.
 
анти-ейдж кремове за лице, грижа срещу бръчките, анти-ейдж грижа за кожата

ПО-ДОБРЕ ТВЪРДЕ РАНО, ОТКОЛКОТО ТВЪРДЕ КЪСНО

Кога получаваме бръчки зависи от различни аспекти. Външните фактори обаче особено ускоряват процеса на стареене. Как да защитим кожата от появата на бръчки и фини линии.

ФАКТОРИ ЗА ПОЯВАТА НА БРЪЧКИ

Стареенето на кожата се определя от три основни фактора:

 1. Нашите гени определят естествения процес на стареене, върху който ние нямаме влияние.
 2. Освен това, външните компоненти играят роля, например влиянието на околната среда като UV радиация и лоши условия на въздуха.
 3. Третият фактор е индивидуалният начин на живот: в зависимост от това как живеем, бръчките се образуват рано или късно.
 4. Процесът на стареене може да бъде забавен чрез здравословен начин на живот и адекватна UV защита. В този контекст внимателната грижа за кожата също е важна.

Кой крем против бръчки е най-добрият?

Кой крем за бръчки е най-подходящ за теб зависи от типа на твоята кожа и възрастта ти. Така че няма общ отговор на въпроса. Но това, което важи за всички е, че най-добрите продукти против стареене са слънцезащитните кремове и дневните кремове със слънцезащитен фактор. Защото UV филтрите не само предпазват кожата от слънчево изгаряне, но и от увреждане на клетките и тъканите, което води до преждевременни бръчки.

слънцезащита за зряла кожа

ЗНАЕШ ЛИ, ЧЕ?

Доколко силните външни влияния действат върху кожата ни зависи до голяма степен от нас. Например, можем да защитим най-големия фактор за преждевременно образуване на бръчки: слънчевата радиация, която на 80% има най-голямо влияние върху преждевременното образуване на бръчки. UVA лъчите проникват в средния слой на кожата и насърчават образуването на свободни радикали. Благодарение на слънцезащитата, ние предпазваме кожата от стареене, предизвикано от светлина.
 

5 АНТИ-ЕЙДЖ СЪВЕТА ЗА БОРБА С БРЪЧКИТЕ

 • Храни се красиво: Докато грижата за кожата я поддържа отвън, зеленчуците, плодовете, рибата, ядките и пълнозърнестите продукти снабдяват тялото ти с антиоксиданти отвътре. Те могат да улавят свободните радикали или да сведат до минимум тяхното образуване поради влиянието на околната среда и по този начин косвено да допринесат за здрава на вид кожа.
 • Пий достатъчно вода: Ако искаш да предотвратиш дехидратацията на кожата, трябва също така да хидратираш кожата си отвътре – така че пий достатъчно вода. С 1,5 литра до 2 литра вода на ден организмът се снабдява оптимално. Не винаги трябва да е само вода, соковете и чая добавят разнообразие към списъка ти с напитки.
 • Внимавай: Стресът има отрицателен ефект върху нервите ни, а това кара кожата да изглежда вяла и уморена. Защото забързаното темпо и липсата на сън също предразполагат свободните радикали. Релаксиращата контраконцепция: Прави това, което ти харесва по-често и не подценявай значението на съня за красота – кожата всъщност се нуждае от него, за да се регенерира.
 • Поддържай форма: С подходящата доза упражнения – в идеалния случай на чист въздух – можеш да засилиш метаболизма си. Това също така насърчава кръвообращението и по този начин доставянето на хранителни вещества към кожата. Активният начин на живот също просто допринася за вътрешния баланс, така че служи като надежден антистрес метод.
 
две жени се прегръщат на пътя

НЕВИДИМИ, НО ТАМ: МРЪСНИТЕ ГАЗОВЕ И ФИНИЯ ПРАХ

Ние дори не забелязваме, но мръсотията във въздуха се утаява върху кожата през деня. Финият прах и други подобни също допринасят за повишена концентрация на свободни радикали в тялото и следователно са важни фактори за стареенето на кожата. Затова трябва да измиваме тези вредни частици от лицата си всяка вечер и да защитаваме кожата с антиоксидантна грижа сутрин.

МОЖЕ ДА ТИ ХАРЕСА СЪЩО И

Интересни съвети за теб