Дайте на кожата си възможност да диша всеки ден

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ И ТРИКОВЕ ОТ ЕКСПЕРТИ

Моментът винаги е подходящ да разкриете най-красивото си лице на света. Ето някои факти, съвети и трикове, които ще ви помогнат да разчистите пътя към блестящата и здрава кожа, която може да диша свободно ден след ден!

Факти, съвети и триковеБОРБА С ЛИШЕНАТА ОТ БЛЯСЪК КОЖА

Днес, повече от всякога, гримът, замърсяването и забързаният начин на живот правят почистването задължителна стъпка в ежедневната грижа за кожата, както и първата крачка към здравата и красива кожа. Може би използвате почистващи продукти само за отстраняване на грим, но внимавайте: денем и нощем по кожата ви се натрупват и себум и всякакви замърсявания, които могат да блокират порите, ако не се почистват редовно.

В резултат на това кожата не може да диша правилно и може да загуби естественото си сияние.ВОДАТА ПРОСТО НЕ Е ДОСТАТЪЧНА

ВОДАТА ПРОСТО НЕ Е ДОСТАТЪЧНА


Водата е полезна – но за пиене. При почистване на лицето обаче просто не е достатъчна. Продуктите, които са специално разработени за почистване на лицето, не само премахват излишния себум, мъртвите клетки, грима и всякакви замърсявания много по-добре от водата – те също така запазват естествените pH нива на кожата и я предпазват от изсушаване. И така, ако искате да имате отпушени пори и естествено красива кожа, която може да диша свободно, подходете сериозно към почистването! Изберете измежду многото продукти за почистване на лице от NIVEA и почистете кожата както трябва. Например, ако кожата ви е суха и опъната след почистване, изберете по-нежен продукт.

ДОБРИ ДНИ ЗА ВАШАТА КОЖА

Може би мислите, че няма проблем понякога да пропускате почистването или да почиствате лицето си само веднъж на ден, но най-добре е да го правите сутрин и вечер. Телата ни се потят дори и през нощта, до 40% повече отколкото през деня. Така че за добро начало на деня е много важно да почистите лицето си от потта, мъртвите кожни клетки и прекомерното омазняване. По този начин кожата на лицето ви ще е идеално подготвена за нанасяне на дневния хидратиращ крем. За най-добри резултати и красива и здрава кожа, трябва да хидратирате веднага след почистване и тонизиране, за да предотвратите изсушаване и опъване.

Вечер не трябва да изпускате възможността да подготвите лицето си за заслужена почивка през нощта: преди да нанесете нощен крем, премахнете грима и нечистотите.


ДОБРИ ДНИ ЗА ВАШАТА КОЖА
ПОЧИСТВАНЕ ИЛИ ТОНИЗИРАНЕ?

ПОЧИСТВАНЕ ИЛИ ТОНИЗИРАНЕ?

И така, почиствате лицето си всеки ден, може би дори два пъти дневно. Трябва ли и да го тонизирате? Всъщност трябва! Почистващият лосион, гел или пяна премахват мръсотиите, себума и грима; тоникът успокоява и хидратира кожата, почиства и свива порите, като ги освобождава от прекомерното омазняване, и подготвя кожата за нанасянето на крем.  

За най-добър ефект трябва да използвате малко тоник върху памучен тампон, който да нанесете по лицето и шията. Важно е винаги да използвате тоник след почистване, за да е кожата ви в най-добрата възможна форма.

ПОЧИСТВАНЕ С ГРИЖАТА НА NIVEA

ПОЧИСТВАНЕ С ГРИЖАТА НА NIVEA

Ако се притеснявате, че ежедневното почистване може да увреди кожата ви, имаме добра новина за вас: новите почистващи продукти NIVEA Creme Care осигуряват най-добрата защита от NIVEA, като почистват цялостно и същевременно правят кожата приятно мека и еластична.

С други думи, те са идеална комбинация от забележителната „синя грижа“ и ефективно почистване, което премахва всички замърсявания, като същевременно защитава естествения хидратантен баланс на кожата.

Продуктовата гама съдържа мляко, подхранващ крем и изключително меки почистващи кърпички.

Грижовната формула на почистващите продукти NIVEA Creme Care съдържа Eucerit® и Panthenol, което прави продуктите подходящи за всеки тип кожа, дори и за най-чувствителната. Уникалният аромат на NIVEA Creme прави почистването приятно преживяване за всички сетива.
СЪВЕТИ И ТРИКОВЕ ОТ ЕКСПЕРТА В ОБЛАСТТА НА ГРИЖАТАСЪВЕТИ И ТРИКОВЕ ОТ ЕКСПЕРТА В ОБЛАСТТА НА ГРИЖАТА  • Долу ръцете! Откажете се от навика да докосвате лицето си, тъй като бактериите по пръстите ви могат да доведат до кожни проблеми.
  • Не прекалявайте с миенето на лицето: по едно миене сутрин и вечер е повече от достатъчно.
  • Избирайте хладка температура на водата, защото горещата вода може да раздразни кожата и дори да предизвика спукване на капиляри, докато прекалено студената вода затваря кожата, вместо да ги отвори за по-добро почистване. 
  • Не съществува общоприета техника за подсушаване на лицето – но трябва да сте внимателни. След душ, подсушете лицето с леки потупвания или нежно търкане с кърпа. Може да отнеме малко повече време, но кожата ще е по-малко стресирана.
  • Прекалено заети за почистване? Нямате извинение! Мицеларните води премахват грима, почистват и хидратират – в една-единствена освежаваща стъпка – изберете подходяща за вашия тип кожа вода!  Интересни съвети за теб