Открийте NIVEA

Търся информация или продукти за

Поръчай любимите си NIVEA продукти директно до твоя дом, с помощта на нашите онлайн партньори!

header

Какво да направиш, ако бебето е настинало

Съвети за родители

Всички бебета страдат от вируси, въпреки че се грижим за тях. Научи какво да правиш, ако мъничето ти е заразено, кашля и не спи добре.

Алелуя! Всичко за настиналото бебенце

Какво предизвиква хрема при бебетата и ефекта, който има върху тази крехка възраст

Ползата от настинката докато си бебе

surprised-baby

Настинките не са толкова лоши. Хващането на вирусна инфекция като настинка в ранна възраст помага за изграждането на имунната система на бебето, което смалява вероятността то да се разболее отново, докато расте. По-силната имунна система означава по-здраво дете.

Защо децата са податливи на настинка?

Дори и да се грижиш за твоето скъпо мъниче, е много вероятно то да настине в даден момент. Запушен нос или хрема, кашлица, липса на апетит и редовно кихане са симптомите и за съжаление няма начин да се ускори възстановяването, което може да накара новите майки да се чувстват безпомощни и притеснени.

Настинките се причиняват от множество вируси, които са твърде малки, за да се видят, дори под микроскоп. Лесно се предават и твоето дете ще бъде изложено на вируси през цялото време, било то в детската градина, при роднини или в супермаркета. Децата са склонни да хващат повече настинки от възрастните и това е напълно нормално. Увери се, че държиш под око симптомите и се грижи добре за малкото дете и те ще изчезнат като дъжда за нула време. 

Как да се грижим за болно бебе

Превенцията винаги е по-добра от самото лечение - тук има някои стъпки, които можеш да предприемеш, за да предпазиш бебето да развие обрив от пелена.

Как да се справиш с болничко бебче

Има много начини за облекчаване на симптомите за твоето бедно, настинало бебче, но понякога да извършиш по-малко значи повече. *NIVEA Baby Nasal Solution* съдържа стерилен физиологичен разтвор, за да почисти леко малките запушени нослета и да подпомогне бебето със самопочистването. Ако заспива трудно, опитай да успокоиш мъничето и да му помогнеш да диша по-лесно, като използваш NIVEA Baby Caring Oil, за нежен масаж.

Не забравяй, че ако детенцето диша бързо (над 60 вдишвания в минута), уринира по-малко от веднъж на всеки шест часа или неутолимо, важно е да се обадите на педиатъра. Високата температура над 37 градуса по Целзий при бебе на възраст под три месеца може да бъде треска. 

Не се паникьосвай

father-and-son

Ако наблюдаваш внимателно малкото си бебче, няма защо да се страхуваш от настинката. Детските вирусни инфекции от този вид са напълно нормални и твоето бебе ще бъде скоро по-добре.

5 бързи съвета за грижа за новородено с настинка

  • Увери се, че бебето получава достатъчно почивка.
  • Не давай на мъничето лекарство без рецепта - съществува риск от нежелани реакции.
  • Грижи се за носа на бебето си винаги, когато е необходимо, за да се чувства комфортно.
  • Увери се, че го храниш често, за да поддържаш бебето хидратирано.
  • Кърменето помага да се предотврати връщането на настинката, тъй като преминава в антитела, които предотвратяват инфекциите.
background

Грижа за твоето малко съкровище с NIVEA

Нашите препоръки за теб