Privacy Policy

Политика за поверителност

1. Отговорна институция

Институцията, отговорна за събирането, обработката и използването на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни е:

Beiersdorf AG
Unnastraße 48
D-20245 Hamburg

Telephone:  +49 (0) 40 4909 7575
E-mail: nivea@beiersdorf.com
 

Целта на настоящия документ за поверителност на данните е да Ви предостави информация относно събирането, обработката и използването (по-долу наричани „употреба“) на лични данни. Тук можете да откриете как да откажете използването на личните си данни съгласно приложимите разпоредби за поверителност на данните. 


2. Събиране и използване на лични данни


Личните данни представляват Вашето име, e-mail или адрес. Beiersdorf не събира лични данни освен в случаите, когато Вие изрично не й предоставите такива (например когато се абонирате за нашия бюлетин, когато участвате в наше проучване, състезание или томбола, когато поръчвате мостри, брошури или търсите информация) и само след Вашето съгласие.

Beiersdorf събира, използва и изпраща Вашите данни единствено с Вашето съгласие и в зависимост от конкретния случай (например в отговор на Ваши въпроси и запитвания, удовлетворяване на Ваши молби или за да Ви информира за резултати от състезание или томбола).

За да направи това, може да се наложи Beiersdorf България да изпрати Вашите данни до други поделения на комапнията или до външни доставчици на услуги. Външни доставчици могат да бъдат наети например за доставката на продукти, разпространението на рекламни материали или за провеждането на състезания. Beiersdorf изисква от своите партньори да третират личните Ви данни според вътрешните изисквания и съгласно Закона за защита на лични данни.

Всякакво друго пренасяне на лични данни като например предаването на потребителското Ви име и парола от нашия уеб сайт на друг сайт или социална мрежа като Facebook или Twitter изисква Вашето предварително съгласие. Beiersdorf гарантира, че личните Ви данни няма да бъдат продадени или отдадени под наем на трета страна. Въпреки това компанията си запазва правото да предостави личните Ви данни в случаите, когато те се изискват от закона.


  1. Създаване на потребителски профил на базата на клиентски профил NIVEA
  2.  
    „Съгласен съм потребителският ми профил да бъде създаден с лично съгласие. Прочетох документа за поверителност на данните. Това съгласие може да се оттегли във всеки момент.”*

        *Пример за съгласие
Ако сте приели да Ви бъде създаден потребителски профил, използвайки примерната декларация, показана в горното поле, ние ще използваме личните Ви данни по следните начини:

    Като регистриран клиент на NIVEA имате възможност да поръчвате от интернет магазина ни по-често и удобно. Когато се регистрирате, ние Ви създаваме профил, в който се събират всички Ваши минали и бъдещи действия на сайта (участие в томболи, абонамент за нюзлетър на NIVEA, поръчки от интернет магазина, подадени оценки и др.). Персонализираният ви потребителски профил ни дава възможност да можем да ви осигурим индивидуално съдържание по отношение на нашите продукти и услуги. Компонентите и съдържанието на потребителския Ви профил за достъпни за вас по всяко време. Като регистриран потребител можете и да оценявате продуктите ни. Във връзка с това, показваме първото Ви име и оценката, която сте дали.
    Ако искаме да използваме данните, съхранявани с потребителския Ви профил, за промоционални цели, винаги ще искаме допълнителното Ви изрично съгласие (чрез абонамент за нюзлетъра NIVEA или NIVEA FOR ME, виж по-долу).

    Ако вече нямате интерес от поддържането на клиентски профил NIVEA, можете да го изтриете по всяко време. За да го направите, моля влезте в профила си и извършете процеса по отказ от регистрация, или ни изпратете отказ от съгласието си за поддържане на клиентски профил (уведомление за отказ) по имейл.

              b. Нюзлетър NIVEA
       
      „Да, искам да получавам нюзлетър NIVEA. Прочетох документа за поверителност на данните. Това съгласие може да бъде оттеглено във всеки един момент“*  

          *Примерно съгласие

      Ако сте се абонирали за нюзлетъра NIVEA и сте приели декларацията, показана в полето по-горе, ние ще използваме данните Ви по следния начин:

      Нюзлетърът NIVEA съдържа новини, оферти и друга информация от NIVEA или други марки на Beiersdorf (напр. Labello, 8x4) и Beiersdorf Hautpflege GmbH (по-долу наричани „NIVEA Haus”). В нюзлетъра  NIVEA ще получите персонализирана реклама относно продукти или услуги или предложения за участие в кампании като раздаване на награди или тестване на продукти.

      Регистрирайки се за нюзлетъра NIVEA, Вие декларирате съгласието си, че за да се състави персонализиран набор от новини, оферти и друга информация в нюзлетъра NIVEA и да ви се представи, ние оценяваме моделите Ви на пазаруване и използване на нашите сайтове, за да можем да създадем нюзлетър, съобразен с Вашите изисквания и интереси. Данните ви също така се запазват и използват за пазарни проучвания и промоционални цели. За тези цели ще се свързваме с Вас само по имейл. И на последно място, ще използваме данните Ви и за анализ и подобряване на ефективността на сайтовете ни. 

      Ако не желаете вече да получавате нюзлетъра NIVEA, можете да се откажете и да прекратите абонамента си. За да го направите, моля кликнете върху линка, съдържащ се във всеки нюзлетър. Ще бъдете насочени към процеса на отказ от абонамент, или можете да ни изпратите отказ от съгласието си за получаване на нюзлетър (уведомление за отказ) по имейл.

       c. NIVEA FOR ME (програма за лоялни клиенти)
       
      „Да, искам да участвам в програмата NIVEA FOR ME и да получавам лично клиентско списание, мостри на продукти, специални оферти и допълнителна информация по имейл и/или пощата. Прочетох условията за участие и документа за поверителност на данните. Това съгласие може да се оттегли във всеки един момент“. 

          *Примерно съгласие

        Ако желаете да участвате в програмата за лоялни клиенти NIVEA FOR ME и сте приели примерната декларация в полети по-горе, ние ще използваме данните Ви по следните начини:

          NIVEA FOR ME, светът на преживяванията на NIVEA, е специално ориентиран към изискванията на жените. Участвайки, Вие ще получавате лично клиентско списание, мостри на продукти и специални оферти от NIVEA и други марки на Beiersdorf (напр. Labello, 8x4) и Beiersdorf Hautpflege GmbH (“NIVEA Haus”) редовно по имейл и/или поща.

          Регистрирайки се, Вие декларирате, че се съгласявате данните Ви да се запазят и използват за целите на пазарни проучвания и промоции. По този начин можем да Ви изпращаме персонализирани реклами на продукти и услуги, да Ви каним да участвате в кампании като състезания или тестване на продукти. За тази цел, ще се свързваме с вас посредством каналите за комуникация, които сте посочили във връзка със съгласието си за контакт, като например имейл, ако сте предоставили имейл адрес. На последно място, ще използваме данните Ви за анализиране и подобряване на ефективността на сайтовете ни. 

          Ако вече не проявявате интерес към NIVEA FOR ME, можете да се откажете от абонамента си във всеки един момент. За тази цел, моля влезте в клиентския си профил и извършете процедурата по отказ от регистрация, или ни изпратете отказ от съгласието си за участие в NIVEA FOR ME (уведомление за отказ) по имейл.

          3. Срок на съхранение на данните Ви


          Предоставените от Вас данни ще се използват от нас само доколкото е необходимо за изпълнение на съответната цел, за която сте ни подали данните си, или за спазване на законовите разпоредби.

          Ако сте ни дали изричното си съгласие за използване на личните Ви данни за промоционални цели (абонамент за нюзлетъра NIVEA или за NIVEA FOR ME), ще използваме данните Ви за тези цели до оттегляне на съгласието Ви. Можете да оттеглите даденото си съгласие по всяко време.

          4. Защита на личните Ви данни при поръчка и плащане в онлайн магазина

          Ако поръчате продукти в интернет магазина ни като гост или като регистриран потребител, личните Ви данни ще се предават само в криптиран вид. Обработката на плащанията също отговаря на най-строгите изисквания за сигурност. Всички данни се предават в криптиран вид и следователно са защитени от непозволен достъп от трети страни. В допълнение, данните за кредитната/дебитната Ви карта се обработват и съхраняват съгласно най-строгите изисквания за сигурност в областта, а именно Стандарта за сигурност на данните при плащане с кредитни карти PCI DSS) от сертифицирания доставчик на разплащателни услуги ConCardis GmbH (с адрес на регистрация в Германия).
           
          Ако сте решили да използвате PayPal или банков превод за плащане, Вие декларирате, че се съгласявате данните за поръчката ви да бъдат получени PayPal (Европа) S.à r.l. et Cie, S.C.A. (с адрес на регистрация в Люксембург) или от Sofort AG, (с адрес на регистрация в Германия) и обработени с цел обработка на плащането. В сила са условията за поверителност на данните на съответните компании за разплащания. 

          Ако сте избрали giropay като метод за плащане, Вие декларирате, че данните за IBAN и BIC, въведени от Вас, се предават на giropay GmbH (с адрес на регистрация в Германия) в криптиран вид с цел изпълнение на плащането. Данните се обработват от giropay GmbH с тази цел. В сила са условията за поверителност на данните на съответната компания за разплащания.

          5. Ограничено предаване на данни

          Възможно е при обработката на заявката ви Beiersdorf да трябва да предаде личните Ви данни на други свързани компании в групата Beiersdorf или на външен доставчик на услуги, също и в съответните европейски страни извън ЕС, който действа изключително от наше име. Тези доставчици на услуги може например да отговарят за изпращането на продуктовите мостри, разпространението на промоционални материали или за обработка на поръчките, направени в интернет магазина ни, например изпращане на стоките. Beiersdorf изисква всички свързани компании в групата Beiersdorf и външните доставчици на услуги да пазят личните Ви данни съгласно изискванията ни и документа за поверителност на данните, както и съгласно законовите изисквания за обработка на данни за поръчки. 

          В допълнение, ако си уговорите час с NIVEA Haus на сайта, ние ще предадем данните Ви, свързани с това, на 100% притежаваното от нас дъщерно дружество, Beiersdorf Hautpflege GmbH, което управлява NIVEA Haus, съгласно стандартите на този документ за поверителност на данните и съответните законови разпоредби. Данните Ви ще бъдат запазени и използвани само за целите на запазения час. 

          С изключение на гореописаното, не предоставяме лични данни на трети страни без Ваше разрешение и не продаваме или отдаваме данни. Запазваме си обаче правото да предоставяме информация за вас, ако сме правно задължени да го направим или ако това бъде изискано от законно действащи институции или разследващи органи.

          6. Автоматично съхранявана информация (Нелични данни)

          Когато посетите нашия сайт, ние автоматично събираме информация, която не се отнася лично до Вас- това е IP- адресът на Вашия компютър, името на локалната мрежа или на комапнията, уеб-сайтът, който сте посетили преди нашия, информацията, която сте потърсили в нашия уеб сайт, датата и часът на посещението на нашия уеб сайт, както и браузърът, който сте използвали. Тази информация се събира и анализира, като Вие оставате анонимни. Тя се използва единствено, за да подобрим привлекателността, съдържанието и функционалността на нашия уеб сайт. Тази информация не се използва допълнително и не се препраща към трети страни.

          1. Бисквитки
          2. За да улесним използването на нашия уеб сайт, ние използваме „бисквитки“. Бисквитките са малки текстови файлове, които се съхраняват от браузъра на хард диска на Вашия компютър и които са Ви необходими, за да можете да използвате нашия уебсайт. Използваме бисквитки, за да можем да разберем по-добре как се използва нашия уебсайт и да направим по-лесно последващото навигиране в интернет. Бисквитките ни помагат да определим дали определена страница от нашия уеб сайт вече е видяна. Те също могат да ни дадат информация дали сте посещавали сайта ни преди или сте нов потребител. Бисквитките не съхраняват никаква лична информация или каквато и да е информация, която да бъде свързана персонално с Вас. Ако не желаете да получавате бисквитки, моля настройте своя интернет браузър да изтрива бисквитки от Вашия харддиск, да ги блокира или да получавате съобщение преди някоя бисквитка да бъде съхранена на харддиска Ви.

            Като регистриран потребител имате възможност на влезете в сайта ни с данните си за регистрация. Поради тази причина позволяваме на бисквитките ни да Ви идентифицират като регистриран потребител, когато посетите сайта ни отново в рамките на 28 дни, както и да ви дадат възможност да останете в профила си.


          3. Бисквитки за онлайн реклама, базирана на потребление

          4. Запазваме си правото също така да използваме информацията, която сме получили чрез използването на бисквитки от анализ за поведението на посетителите в сайтовете ни, за да Ви показваме реклами за определени наши продукти на сайтовете ни. Вярваме, че Вие като потребител ще имате полза от това, защото Ви показваме реклама или съдържание, които, на базата на потребителското ви поведение, считаме, че отговарят на интересите ви, следователно по-рядко виждате случайни реклами или съдържание, което не Ви интересува. 

            Ние като компания сме доброволни подчинени на саморегулация от Германския съвет на поверителността на личните данни за онлайн реклама (DDOW). Можете да откриете кодекса за саморегулация, приложим за нас, както и допълнителна информация, на този линк: www.meine-cookies.org/ddow.html.

          5. Ето как да не позволите съхраняването на бисквитки на харддиска си и/или да ги изтриете

          6. Можете да настроите интернет браузъра си така, че да не се съхраняват бисквитки на харддиска и/или да се иска съгласието Ви за всяко разрешаване на бисквитки. Също така можете по всяко време да триете бисквитки, които са били разрешени. Можете да откриете как се прави това в инструкциите за работа с браузъра. Можете да разгледате обяснение с текст и картинки за браузърите Firefox, Microsoft Internet Explorer и Google Chrome на този линк: http://www.meine-cookies.org/cookies_verwalten/index.html. Ако не позволите съхраняването на бисквитки, това може да доведе до ограничено функциониране на сайта ни.


          7. Бисквитки, използвани от нас

          8. (1) Google Analytics


            Този сайт използва Google Analytics, услуга за уеб анализ на Google Inc. („Google”). Google Analytics използва специфична форма „бисквитка“, т.е. текстов файл, който се съхранява на компютъра Ви и позволява анализ на начина, по който използвате сайта. Тази информация относно използването на сайта, генерираната от бисквитката, обикновено се предава на сървър на Google в САЩ и се съхранява там. Искаме да подчертаем, че Google Analytics е разширена на сайта ни и включва кода „gat._anonymizeIp();” за да гарантира анонимно запазване на IP адрес (т. нар. „IP маскиране“). Поради анонимността на IP адресите, посетили сайта, Вашият IP адрес се съкращава от Google на територията на ЕС и страни по Договора за Европейската икономическа общност. Само в изключителни случаи пълният IP адрес се предоставя на сървър на Google в САЩ и се съкращава там.
            Google използва информацията от наше име, за да анализира начина, по който използвате сайта, за да състави доклади за дейността на сайта и да предостави допълнителни услуги, свързани с използването на сайта и интернет. IP адресът, предаден на Google Analytics от браузъра Ви, не се консолидира с други данни от страна на Google. Можете да предотвратите запазването на бисквитки чрез съответните настройки на браузера (вж. раздел 5с по-горе). В допълнение, можете да попречите на Google да записва данните, свързани с начина, по който използвате сайта (вкл. IP адреса ви) и да обработва тези данни, като свалите и инсталирате plug-in за браузър на линка: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Можете да откриете допълнителна информация относно условията за използване и защита на данните на: http://www.google.com/analytics/terms/us.html, http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html?hl=en или http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/

            (2) Google AdWords

            Този сайт използва Google AdWords, услуга за анализ на Google, както и проследяване на пренасочването, което е част от Google AdWords. Ето как функционира: Когато кликнете върху реклама, показана от Google, Google AdWords съхранява бисквитка за проследяване на пренасочването („conversion cookie”) на харддрайва на компютъра Ви. Тези бисквитки изтичат след 30 дни и не позволяват Вашето идентифициране. Ако посетите определени страници на сайта ни, ние и Google можем да разберем, че сте кликнали на реклама и сте били пренасочени към тази страница. 

            Информацията, получена чрез тези бисквитки, служи за генериране на статистика за клиентите на AdWords, които използват проследяване на пренасочването. Чрез тези статистики откриваме общия брой потребители, кликнали на реклама на Google и достигнали до дадена страница чрез таг за проследяване на пренасочването.


            Също така използваме Google Analytics за анализиране на данни от AdWords и бисквитки от „DoubleClick” за статистически цели. Ако не искате това да се прави, можете да го деактивирате с помощта на Ad Preferences Manager (https://www.google.com/settings/u/0/ads?hl=en).

            С функцията на Google за ремаркетинг достигаме до потребители, които вече са посещавали сайта ни. Можем например да представим реклама на целевите групи, които вече са проявили интерес към продуктите или услугите ни. В допълнение, на базата на поведението на потребителя в сайтове в рекламната мрежа на Google („мрежа на показване“) за предходните 30 дни и с помощта на свързана с контекста търсачка, AdWords установява кои общи интереси и характеристики си споделят потребителите на сайта ни. На базата на тази информация, AdWords открива нови потенциални клиенти за маркетингови цели, чиито интереси и характеристики са подобни на тези на потребителите на сайта ни. Ремаркетингът по целеви групи се провежда чрез комбинация от бисквитки, като Google Analytics и Google DoubleClick. 

            За допълнителна информация относно условията за използване и поверителност на данните по отношение на Google AdWords, моля, посетете:  http://www.google.de/policies/technologies/ads/.


            (3) Google DoubleClick

            Използваме функцията Google DoubleClick на сайтовете си, за да оценяваме използването на сайта и за да можем с помощта на Google и други рекламодатели, които си сътрудничат с DoubleClick, да ви представяме съобразени с потребителите реклами. За тази цел на харддрайва на компютъра Ви се запазва бисквитка. С помощта на тези бисквитки, на браузъра Ви се дава анонимен идентификационен номер, показва се информация за рекламата и се събират данни за посещенията. Информацията, генерирана от бисквитката за използването на сайтове обикновено се прехвърля към сървър на Google в САЩ и се съхранява там. На базата на събраната информация се определят категории от интерес за браузъра. Тези категории се използват за показване на свързани с интересите реклами.

          Освен чрез промяна на настройките на браузъра, можете също така за постоянно да деактивирате бисквитката DoubleClick с помощта на plug-in на браузъра. С него настройките за деактивация за този браузър се запазват, дори и ако изтриете всички бисквитки. Plug-in за браузера за постоянна деактивация можете да получите оттук. 

          Използвайки сайта ни, Вие приемате поставянето на бисквитката DoubleClick и следователно на събиране на данни за Вашето потребление, които се съхраняват и използват по начин, описан по-горе, за посочените цели. В допълнение се съгласявате, че данните Ви ще бъдат съхранявани в бисквитки след приключване на сесията на браузъра и могат например да се използват отново при следващи посещения. Можете да оттеглите съгласието си по всяко време с бъдещ ефект, като изтриете бисквитката DoubleClick и я деактивирате за постоянно.


          (4) Optimizely 

          За да можем да предоставяме идеални визии и функции, разработването на офертите ни е базирано на A/B тестове и мултивариантни анализи, които се изпълняват от услугата за интернет анализ Optimizely на Optimizely Inc. Тази услуга използва бисквитки за идентифициране на браузер на посетител и анализ на използването на този сайт. Можете да намерите допълнителна информация за това как Optimizely обработва данните Ви тук. Можете да деактивирате следенето от Optimizely по всяко време, като следвате инструкциите на http://www.optimizely.com/opt_out или следвате този линк: http://www.nivea.de/?optimizely_opt_out=true. Ако на по-късен етап искате повторно да активирате следенето от Optimizely, моля, използвайте този линк: http://www.nivea.de/?optimizely_opt_out=false.


          (5) Bunchbox 

          За да можем да предоставяме идеални визии и функции, разработването на офертите ни е базирано на A/B тестове и мултивариантни анализи, които в определени обстоятелства се правят чрез използване на инструмента за оптимизация на сайта Bunchbox. Тази услуга използва бисквитки за идентифициране на браузер на посетител и оптимизиране на използването на сайта. Можете да деактивирате следенето от Bunchbox по всяко време, като кликнете на линка: http://www.nivea.de/?_bb_optout=1. Ако на по-късен етап искате повторно да активирате следенето от Bunchbox, моля, използвайте този линк: http://www.nivea.de/?_bb_optout=0.

          7. Social plug-ins/integration through Shariff

          На нашите сайтове се използват социални plug-in-и („plug-ins”) на социалните мрежи, по-конкретно бутоните „Сподели“ или „Сподели с приятели“ на доставчика „Facebook“, чийто уебсайт facebook.com се управлява от Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA. Facebook Ireland Limited, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, Dublin 2, Ireland, е отговорна за германския сайт, facebook.de. Plug-in-ite обикновено са маркирани с логото на Facebook. Освен Facebook, използваме и plug-in-и за „Google+” (доставчик: Google Inc., Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA), „Twitter” (доставчик: Twitter, Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103) и „Pinterest” (доставчик: Pinterest Inc., 808 Brannan Street San Francisco, CA 94103, USA).

          Поради съображения за поверителността на данните, умишлено сме избрали да не използваме директни plug-ins от социалните мрежи на сайтовете си. Вместо това използваме решението „Shariff”. С помощта на Shariff можем сами да определим кога и дали данните да се предават на оператора на съответната социална мрежа. Поради тази причина на практика няма автоматично предаване на данни към социалните мрежи като Facebook, Google+, Twitter или Pinterest, когато влезете на сайта ни. Само ако активно кликнете на съответния бутон, браузърът Ви прави връзка със съответните сървъри на социалните мрежи, т.е. чрез кликване върху съответния бутон (напр. „Предай“, „Сподели“ или „Сподели с приятели“) се съгласявате браузърът Ви да създаде връзка към съответните сървъри на социалните мрежи и да предаде данни за използване на съответния оператор на социалната мрежа.  

          Нямаме влияние върху естеството и количеството данни, които след това се събират от социалните мрежи. За повече информация относно целта и обхвата на събирането и допълнителното обработване и използване на данните от съответните социални мрежи, както и за правата Ви и възможностите за настройка за защита на личното Ви пространство, моля, разгледайте политиките за поверителност на съответните социални мрежи – за Facebook: http://www.facebook.com/about/privacy/ и http://www.facebook.com/help/?faq=186325668085084. Можете да намерите допълнителна информация за използването на данни от Google+ или Twitter на: http://www.google.de/intl/de/policies/privacy/ или http://twitter.com/privacy, а за Pinterest – на http://about.pinterest.com/privacy/http://about.pinterest.com/privacy/.


          8. Вход през социална мрежа

          Когато се регистрирате за или влизате в клиентската си сметка в NIVEA, имате възможност да се идентифицирате и след това да се регистрирате или да влезете със съществуващия си профил в една от следните социални мрежи: Facebook, Twitter or Google+.

          За тази цел ще откриете съответните символи на съответните доставчици на социалните мрежи, поддържани от сайта ни, на страницата за регистрация или вход. Преди установяване на връзка с доставчика трябва изрично да декларирате, че приемате обработката и предоставянето на данни, описани по-долу: 

          Когато кликнете върху съответния символ, се отваря нов прозорец (приложение), където трябва да влезете с данните си за вход в социалната мрежа. След успешно влизане социалната мрежа Ви информира кои данни (име и имейл адрес) ни се предоставят за проверка на самоличността в рамките на процеса по регистрация или вход. Ако приемете този трансфер на данни, полетата, които се изискват от нас за регистрация, се попълват с предадените данни. Данните, които се изискват от нас за вашата регистрация или вход са (i) името Ви и (ii) имейл адреса Ви.
          След като изрично сте се съгласили с използването на предадените данни, данните Ви ще се съхраняват от нас и ще използват за целите, посочени под т. 2. Не се осъществява връзка между създадения при нас клиентски профил в NIVEA и профила Ви в съответната социална мрежа по време на процеса на проверка на самоличността. 

          За да може да се проведе процеса на проверка на самоличността за регистрация и вход, IP адресът Ви се предава на съответния доставчик на социалната мрежа. Нямаме възможност да влияем върху целта и обхвата на събирането и допълнителната обработка на данните от съответния доставчик на социалната мрежа. За повече информация относно това, моля прочетете политиката за поверителност на данните на съответния доставчик. 

          Политика за поверителност на данните на Facebook - https://www.facebook.com/about/privacy/

          Политика за поверителност на данните на Google+ - http://www.google.com/policies/privacy/

          Политика за поверителност на данните на Twitter - https://twitter.com/privacy?

          9. Контакт, искане на информация, отказ, блокиране, изтриване

          По всяко време и безплатно по отношение на бъдещо използване на личните Ви данни можете да поискате частично или пълно изтриване или блокиране, или да поискате информация относно или коригиране на данните, които се съхраняват при нас относно Вас. Не е необходимо да се придържате към конкретна форма. Можете например да ни изпратите имейл на: nivea.sofia@beiersdorf.com или да използвате формуляра за контакт на сайта.


          10. Сигурност на данните

          Прилагаме технически и организационни мерки, за да защитаваме данните ви от загубване, промяна и достъп от страна на трети лица. Процедурите за сигурност, които използваме, постоянно се подобряват с оглед на технологичния напредък. 

          11. Обновяване и промяна

          Можем да изменяме или обновяваме части от настоящия документ за поверителност, без да Ви информираме предварително за това. Моля, винаги проверявайте документа за поверителност на данните, преди да използвате сайта ни, за да сте информирани за актуалния му статут в случай на промени или обновявания. Последно обновяване на документа за поверителност на данните: октомври 2015 г.