growing a tree

УСТОЙЧИВИ
ХАРТИЕНИ ОПАКОВКИ

ЕДНА КОЖА. ЕДНА ПЛАНЕТА. ЕДНА ГРИЖА.

УСТОЙЧИВИ ХАРТИЕНИ ОПАКОВКИ

NIVEA използва хартия и картон като натурални опаковъчни материали за редица продуктови кутии. Стремим се да се отнасяме към природата с уважението, което заслужава. Затова сме убедени, че материали на дървесна основа като хартия и картон трябва да се добиват устойчиво, за да се опазят горите от изсичане. Тъй като горите съхраняват CO2 по естествен и ефективен начин, продължителното им унищожаване е основен фактор за климатичните промени. Това е проблем, към който се отнасяме много сериозно.

Установихме политика за „Устойчива хартия и картон“ с целта да преминем към 100% устойчиви материали от хартия и картон по целия свят. Насоките са за използване на материали от FSC-рециклирана хартия и картон (Forest Stewardship Council – Съвет за горското стопанство). Сертификатът FSC гарантира, че продуктите на дървесна основа идват от отговорно стопанисвани гори, които осигуряват на околната, социалната и икономическата среда взаимни ползи.

Вече постигнахме огромен напредък и можем да споделим, че от началото на 2019 г. 100% от опаковъчните ни кутии са били произведени с FSC-сертифициран материал. В момента работим интензивно върху преминаване от конвенционални материали на хартиена основа към FSC-сертифицирана или рециклирана хартия.

holding hands

OrganicAloeVeraRadianceDayCare

NIVEA Naturally Good Освежаващ дневен крем за лице

night cream

NIVEA Naturally Good Възстановяващ нощен крем за лице

Една Кожа. Една Планета. Една Грижа.

Искаме да сме 100% прозрачни и да отговорим на всичките ти въпроси за устойчивостта на NIVEA. Ако не можеш да намериш всички отговори на този уебсайт или търсиш по-подробна информация, моля, виж уебсайта за устойчивост на компанията майка на NIVEA, Байерсдорф.