Бебешка кожа - чувствителната страна на бебето ви

Грижа за бебешката кожа и как да я защитим С използването на правилните бебешки продукти и техники можете да запазите кожата на бебето си мека и подхранена. Правилната грижа за бебешката кожа е много важна за това да бъде бебето ви защитено в периода от своя живот, когато е най-ранимо.

Да обичаме и защитаваме чувствителната бебешка кожа

Грижата за бебешката кожа започва с това да разберете различната структура на бебешката кожа.

Режим на грижа за кожата и кои навици трябва да нарушите

ДА

 • Почиствайте устата и ръцете редовно. Избърсвайте остатъците от храна добре. Бебетата обичат да си слагат ръцете в устата, затова се уверете, че са чисти. 
 •  Цялостно почиствайте зоната на пелените на редовни интервали. Запазването на кожата чиста и свежа е жизнено важно за предотвратяване на обриви или инфекции в зоната на пелените. 
НЕ
 •  Не къпете бебето си всеки ден. До три пъти седмично е достатъчно, за да запазите бебешката кожа чиста. 
 •  Не търкайте бебето с хавлиена кърпа след баня. Бебешката кожа може да се раздразни от груби движения, така че след баня нежно попийте с мека кърпа. 
 •  Не използвайте прекалено много продукти за грижа за кожата. Използването на прекалено много различни кремове и лосиони може да бъде прекалено за бебето и кожата му няма къде да складира остатъците от продукта. 
 • Не използвайте продукти, разработени за възрастна кожа. Тъй като бебешката кожа е по-деликатна от тази на възрастните, трябва да бъде третирана с продукти, създадени специално за бебета. 

Грижа за кожата и връзка с бебето по време на къпането

Бебетата обичат къпането. С бебешки продукти за баня като *NIVEA Baby Нежна пяна за баня* запазвате кожата му чиста и с много мехурчета. 

Чувствителната кожа означава, че докосването ви е успокояващо, което прави банята идеално време за изграждане на връзка между вас.

Защита за меката бебешка кожа

Бебешката кожа е по-слабо развита от тази на възрастните и затова е по-чувствителна. Използването на продукти, специално създадени за бебета, ще осигури най-добрата грижа за кожата на вашето бебе

Защо бебешката кожа е толкова чувствителна?

Нежната и красива кожа на бебето е изключително чувствителна. Тъй като е пет пъти по-тънка от кожата на възрастните, всяко движение и всяко докосване са с много по-голяма важност. 
Това, че има тънка кожа означава, че тялото на бебето трябва да работи усилено, за да запази точното количество хранителни вещества, които да достигат зоните на тялото когато са нужни. Използването на продукти като бебешки крем, например *NIVEA Baby Нежен крем*, помага на тялото на бебето да запази кожата нежна и мека. 
Чувствителността на бебешката кожа, дължаща се на тънкия слой и допълнителната нужда от поддържане на хидратация, е причината, поради която трябва да използвате бебешки продукти със специални формули, за да се грижите за своето бебе. 
Въпреки че новородените първоначално имат защитен слой, който да им помага, той постепенно се излющва и имат нужда от допълнителна защита за чувствителната си кожа.

Бебешките продукти, от които имате нужда за мека и деликатна кожа

Запазете бебето си в безопасност под слънцето.

Използвайте редовно бебешки слънцезащитен лосион като например *NIVEA Baby Слънцезащитен лосион SPF 50+*.
Тънката кожа означава, че е по-податлива на слънчеви изгаряния, така че покрийте бебетата добре със свободни дрехи и ги дръжте на сянка през целия ден.

Бебешките продукти, от които имате нужда за мека и деликатна кожа

Заредете кожата на бебето с хидратация с помощта на бебешки лосион

Редовното нанасяне на бебешки лосион помага да запазите кожата на бебето мека и предотвратява изсушаването.

Бебешките продукти, от които имате нужда за мека и деликатна кожа

Хидратирайте бебешката кожа, за да запазите невероятното й сияние.

Бебешката кожа работи усилено за да защити бебето си, така че можете да й върнете услугата, като я хидратирате. Използването на бебешки крем като *NIVEA Baby Pure & Sensitive Мляко* ще помогне за запазване на хидратацията и за това кожата на бебето да си остане сияйна.

Бебешките продукти, от които имате нужда за мека и деликатна кожа

Масажирайте бебешката кожа, за да подобрите циркулацията.

Поддържайте кожата на бебето във форма като я масажирате с олио. Масажът стимулира кръвообращението в тялото и осигурява притока на хранителни вещества към правилните места.

Бебешките продукти, от които имате нужда за мека и деликатна кожа

Превърнете хигиената в приоритет с бебешка пудра.

Използването на пудра с талк след къпане ще помогне да запазите комфорта на бебето си и ще запази дрехите от търкане. Използването на продукт като *NIVEA Baby Подхранваща пудра* помага за предотвратяване ефекта на подсичането.

От какви продукти за грижа за кожата има наистина нужда бебето?

Използването на специални бебешки слънцезащитни продукти ще предпази бебетата от UV лъчите.

Сезонна грижа за бебешката кожа.

Студеното време означава, че тялото на бебето работи усърдно да го запази топличко и хидратирано. Използвайте плътен крем като *NIVEA крем за студ и вятър* и го масажирайте в кожата на бебето, за да й помогнете да се запази хидратирана и здрава.

Основна грижа за кожата: слънцезащита за бебета

Дори за най-краткото излизане навън бебето ви трябва да е защитено от слънцето. Тънката кожа означава, че кожата ще изгори много бързо, така че взимането на предпазни мерки ще запази бебетата в безопасност под слънцето.

Бебешката кожа обича нежното докосване

Въпреки че бебешките продукти помагат да се запази баланса за хидратирана бебешка кожа, усещането за родителско докосване също помага за изграждането на връзка. Като използвате докосването като метод на общуване, бебето ви може да се успокои.

Красиви Думи

Какво да правите, ако бебето ви има суха кожа

 •  Нанасяйте хидратиращ бебешки крем след баня за бързо попиване. 
 •  Използвайте бебешко олио за сухите участъци, особено за лактите и коленете. 
 •  Сменете продукта, който използвате в банята, защото неподходящите продукти могат да изсушат кожата. 
 •  Нека къпането да е кратко, престой във водата над 5 минути може да има противоположен ефект. 
 •  Направете така, че бебето ви е достатъчно хидратирано по всяко време, като му давате да пие достатъчно количество.

Защитата на дребосъците от слънцето - не ги излагайте на директна слънчева светлина

 •  Дори в облачен ден е важно да използвате слънцезащитен крем за бебето си. Използването на продукт като *NIVEA Baby Слънцезащитен крем SPF 50+* ще ви помогне да защитите бебето си от вредите, причинени от UV лъчите. 
 •  Нанасяйте допълнително слънцезащитен лосион на равни интервали от време, за да запазите бебето си защитено. Винаги използвайте продукт с висок слънцезащитен фактор за максимална защита. 
 •  Обличайте бебето си със светли дрехи, за да му е хладно, когато е навън. Когато носи светли дрехи, не се поти толкова много и ще му е много по-удобно. Слагайте шапка на бебето, за да защитите лицето му от слънцето, дори и когато е в басейн. Кожата все още е по-тънка, така че има нужда от допълнителна защита. Удобен продукт като *NIVEA Слънцезащитен крем SPF 50+* ще ви помогне да запазите слънчевата защита през целия ден.

Интересни съвети за теб