Открийте NIVEA

Търся информация или продукти за

Поръчай любимите си NIVEA продукти директно до твоя дом, с помощта на нашите онлайн партньори!

Бебешки кърпички

Бебешки кърпички: Грижа за твоето бебче

Открий предимствата от употребата на бебешки кърпички

Бебешките кърпички са жизненоважни за бебешката чанта на всяка майка. Открий какво ги прави толкова удобни и как могат да бъдат използвани в ежедневието.

Предимствата при употребата на бебешки кърпички

Мокрите кърпички са идеални за грижа за бебето - открий някои от техните предимства тук.

Предимствата при употребата на бебешки кърпички за грижа за бебето

Има причина, поради която мокрите кърпички се считат за абсолютно необходими за родителите. Тези удобни почистващи инструменти са идеални при смяна на пелените или за да се справиш с цапащ се малък ангел. 

Фактът, че те вече са влажни, означава, че можеш да си вземеш една, където и да се намираш - нямаш нужда от вода! Освен това мокрите кърпички не се разпадат, което би се случило, ако напоиш обикновена суха кърпичка с вода. Това означава, че една кърпичка е достатъчно силна, за да почисти много мръсотия.

По отношение на хигиената, бебешките кърпички са много хигиеничен вариант. Не е нужно да се притесняваш за пренасянето на микроби и бактерии, тъй като просто изхвърляш всяка мокра кърпичка след употреба - изхвърляйки всички микроби заедно с нея. Това е идеално за заетите работни майки, които нямат време за пране на кърпи за многократна употреба. 


Благоприятно и за бебето

Благоприятно и за бебето

Мокрите кърпички са удобни за мама и нежни към бебешката кожа. Твоето мъниче ще заобича освежаващото усещане на влажните бебешки кърпички върху кожата си. Нещо повече: кърпичките не опъват или издърпват кожата както при изпозлването памучна кърпа или суха хартиена кърпа, така че деликатната кожа на бебето е защитена. 

Как да откриеш идеалните бебешки кърпички за твоето малко ангелче

Ако кожата на твоето бебе е леко суха или раздразнена, не забравяй да избереш мокри кърпички, които ще се грижат за нея. NIVEA Baby Кърпички Soft & Cream са напоени в нежен грижовен крем, което ги прави идеални за успокояване на зачервена или раздразнена кожа.

За кожата, която е доста чувствителна, е важно да избереш бебешки кърпички като NIVEA Baby Кърпички Pure & Sensitive, които са преминали през тестове за съвместимост и съдържат съставки, подходящи за кожата, и освен това са без парфюм.


Избягвай ароматите

Избягвай ароматите

Не забравяй, че кожата на твоето малко съкровище все още се развива и може да не реагира добре на парфюмираните бебешки кърпички. Ако имаш съмнения, винаги избирай бебешки кърпички без парфюм като NIVEA Baby Кърпички Pure & Sensitive

5 причини, поради които бебешките кърпички са удобния избор

  • Компактният пакет е идеален за пътуване
  • Не е необходимо да ги навлажняваш преди употреба. 
  • Лесно се използват. 
  • Една опаковка съдържа достатъчно кърпички, за да се справиш с многократна смяна на пелените
  • Просто ги изхвърли след употреба.  

Най-добрите начини за употреба на бебешки кърпички

Полезно е за всяка майка да вземе пакет с бебешки кърпички, когато е в движение - имат повече приложения, отколкото би могла да си представиш.

Употреба на бебешките кърпички

За да използваш бебешките кърпички за успешна смяна на пелените, е важно да си приготвиш всичко необходимо - запомни, че не можеш да оставиш бебето само на повивалника дори за секунда! 

Първо използвай пелената, за да премахнеш по-голямата част от мръсотията. След това използвай кърпичките, за да избършеш внимателно цялата област на пелените, като премахнеш остатъците и не забравяй да почистиш и сгъвките по кожата. Винаги помни, че момиченцата се избърсват отпред назад, за да се предотврати разпространението на бактерии. 

След като използваш кърпичките, за да почистиш цялата зона за смяна на пелена, мъничето ти ще бъде освежено и готово за чиста и свежа пелена. 

Разпръскването на храна не трябва да бъде болка

майка-храни-момченце-бебе

Бебешките кърпички не са само за дупето на бебето ти - те могат да бъдат и жизненоважни и когато има разпиляна храна! Просто почисти устата на мъничето си и всички останали места, върху които по някаква причина е попаднала храна и за нула време ще имаш чисто бебе. 

Нашите препоръки за теб