С използването на правилните бебешки продукти и техники можете да запазите кожата на бебето си мека и подхранена. Правилната грижа за бебешката кожа е много важна за това да бъде бебето ви защитено в периода от своя живот, когато е най-ранимо.

Бебешка кожа - чувствителната страна на бебето ви

Грижа за бебешката кожа и как да я защитим
С използването на правилните бебешки продукти и техники можете да запазите кожата на бебето си мека и подхранена. Правилната грижа за бебешката кожа е много важна за това да бъде бебето ви защитено в периода от своя живот, когато е най-ранимо.

Да обичаме и защитаваме чувствителната бебешка кожа

Грижата за бебешката кожа започва с това да разберете различната структура на бебешката кожа.

Защита за меката бебешка кожа

Бебешката кожа е по-слабо развита от тази на възрастните и затова е по-чувствителна. Използването на продукти, специално създадени за бебета, ще осигури най-добрата грижа за кожата на вашето бебе

Защо бебешката кожа е толкова чувствителна?

Нежната и красива кожа на бебето е изключително чувствителна. Тъй като е пет пъти по-тънка от кожата на възрастните, всяко движение и всяко докосване са с много по-голяма важност. 
Това, че има тънка кожа означава, че тялото на бебето трябва да работи усилено, за да запази точното количество хранителни вещества, които да достигат зоните на тялото когато са нужни. Използването на продукти като бебешки крем, например *NIVEA Baby Нежен крем*, помага на тялото на бебето да запази кожата нежна и мека. 
Чувствителността на бебешката кожа, дължаща се на тънкия слой и допълнителната нужда от поддържане на хидратация, е причината, поради която трябва да използвате бебешки продукти със специални формули, за да се грижите за своето бебе. 
Въпреки че новородените първоначално имат защитен слой, който да им помага, той постепенно се излющва и имат нужда от допълнителна защита за чувствителната си кожа.

За благосъстоянието на вашето бебе: подхранващи продукти

От какви продукти за грижа за кожата има наистина нужда бебето?

Използването на специални бебешки слънцезащитни продукти ще предпази бебетата от UV лъчите.

Какво да правите, ако бебето ви има суха кожа

  •  Нанасяйте хидратиращ бебешки крем след баня за бързо попиване. 
  •  Използвайте бебешко олио за сухите участъци, особено за лактите и коленете. 
  •  Сменете продукта, който използвате в банята, защото неподходящите продукти могат да изсушат кожата. 
  •  Нека къпането да е кратко, престой във водата над 5 минути може да има противоположен ефект. 
  •  Направете така, че бебето ви е достатъчно хидратирано по всяко време, като му давате да пие достатъчно количество.

Защитата на дребосъците от слънцето - не ги излагайте на директна слънчева светлина

  •  Дори в облачен ден е важно да използвате слънцезащитен крем за бебето си. Използването на продукт като *NIVEA Baby Слънцезащитен крем SPF 50+* ще ви помогне да защитите бебето си от вредите, причинени от UV лъчите. 
  •  Нанасяйте допълнително слънцезащитен лосион на равни интервали от време, за да запазите бебето си защитено. Винаги използвайте продукт с висок слънцезащитен фактор за максимална защита. 
  •  Обличайте бебето си със светли дрехи, за да му е хладно, когато е навън. Когато носи светли дрехи, не се поти толкова много и ще му е много по-удобно. Слагайте шапка на бебето, за да защитите лицето му от слънцето, дори и когато е в басейн. Кожата все още е по-тънка, така че има нужда от допълнителна защита. Удобен продукт като *NIVEA Слънцезащитен крем SPF 50+* ще ви помогне да запазите слънчевата защита през целия ден.
Нашите препоръки към Вас