Как да осигурите на бебето си най-добрата възможна грижа

Грижа за бебето - основите

Как да осигурите на бебето си най-добрата възможна грижа
Научете всичко за основите за бебето - невероятни съвети за смяна на пелените, приспиване на бебето и как да сме в безопасност под слънцето.

Грижа и връзка с ново бебе

Когато майката и бебето се свързват за първи път, се създава специална връзка - връзка до живот. Полагането на грижи за вашето бебе през тези начални етапи може да бъде предизвикателно, но веднъж след като сте изградили режим на грижа за бебето, всичко ще започне да си идва на мястото.

5 съвета за здрава бебешка кожа

  1.  Не излагайте малки бебета на пряка слънчева светлина, тъй като кожата им не може да поправи уврежданията от UV лъчите
  2.  Не използвайте агресивни перилни препарати, тъй като те могат да предизвикат раздразнение
  3. Използвайте нежни продукти като *NIVEA Baby Шампоан за коса и тяло*, за да измиете бебето и да запазите кожата му добре хидратирана, например с *NIVEA Baby Нежен крем*
  4. Не къпете бебето повече от 1-2 пъти седмично, за да предотвратите изсъхването на кожата
  5.  Уверете се, че бебешките дрехи са направени от меки, естествени материи и обличайте детето си с няколко слоя, вместо с прекалено топли дрехи, за да предотвратите изпотяването

Грижа за чувствителната кожа на вашето бебе

Добре известно е, че бебетата имат най-гладката и деликатна кожа, която изисква специална грижа, за да остане здрава. Тъй като все още се развива и не е формирала напълно защитните си качества, може да бъде склонна към зачервявания и раздразнения и да е чувствителна към различни съставки като например алкохол. 
Зоната на пелените е особено чувствителна, тъй като често е влажна и е в контакт с урина. Много е важно да запазите тази зона чиста и без оплаквания, за да имате щастливо бебе. А почистването се налага често. Кърпички *NIVEA Baby Pure & Sensitive* почистват, като запазват естествената pH5 стойност на кожата. 
Обривът в зоната на пелените е много често състояние при бебетата и почти всяко бебе ще го изпита в един или друг момент до определена степен. Обривът може да бъде причинен от бактериална инфекция, нови храни или просто от триене и влага. Честата смяна на пелените и почистването на седалището са важни стъпки в предотвратяването на обрива. Използвайте *NIVEA Baby Крем против подсичане* в допълнение, за да създадете бариера и да запазите зоната на пелените суха и комфортна.

Най-добрите продукти за грижа за вашето бебе

Съвети за ежедневните грижи за Вашето бебе

При толкова много и различни виждания относно грижите за бебето е лесно да се объркате, но тези няколко съвета ще Ви помогнат в избора.

Спящото бебе означава щастлива майка

Бебетата рядко се напасват към навиците за сън на родителите. Всяко бебе има своя схема за сън и за повечето родители най-работещата стратегия е да спят, докато спи и бебето, за да не се чувстват постоянно изморени.

Как да приспим бебето

Едно от нещата, с които се сблъскват повечето нови майки още от самото начало е изтощителното среднощно будене на бебето. Няма магическа формула, която да накара бебето да заспи и да не се събужда, но има няколко стратегии, които може да приложите.

Разграничете игрите и дневните активности от времето за почивка вечер, за да дадете възможност на бебето да „настрои биологичния си часовник“. Ритуалите, като къпане и нежна светлина преди лягане, също действат успокояващо. Старайте се приспиването да бъде кратко и леко, за да може бебето Ви да го асоциира с време за сън.

Някои бебета обичат да имат до себе предмети, които да им вдъхват сигурност и имат познат аромат, като одеяло или мека играчка – те им действат успокояващо. Винаги се уверявайте, че всички меки предмети в леглото на бебето са безопасни!
Добре е да оставите време между последното хранене на бебето и приспиването му. Ако го нахраните непосредствено преди лягане, бебето ще възприеме тези две активности като взаимосвързани и ще очаква да го нахраните, когато се събуди през нощта.

Нашите препоръки към теб