ПРЕВЪРНИ ГРИЖАТА ЗА КОЖАТА
В ГРИЖА ЗА
ГРАДСКИТЕ
ДЪРВЕТА

ВКЛЮЧИ СЕ

ПОДКРЕПИ ГРИЖАТА ЗА
ГРАДСКИ ДЪРВЕТА, ДОКАТО СЕ ГРИЖИШ ЗА КОЖАТА СИ!

С всяка покупка на продукти NIVEA от магазини dm в периода 4.03.-31.03.2021 г., подкрепяш програмата Tree Care за грижа за градските дървета. С нея ще осигурим профилактичен преглед и мерки за здраве и безопасност на дървета в два български града, за да се чувства кожата ни естествено добре в града.

ЧИСТА СРЕДА

ДЪРВЕТАТА, КОИТО ОСИГУРЯВАТ
ЕСТЕСТВЕНА ГРИЖА ЗА НАС В ГРАДА

Градските дървета пречистват въздуха и водата, пестят енергията, пазят сянка, намаляват шума и създават здравословна среда в града. Но също като кожата на човека, дърветата изискват специфични грижи, за да се чувстват добре в градовете, където са подложени на повече вредни влияния.
ЕСТЕСТВЕНА ГРИЖА

С ПРОГРАМАТА TREE CARE СЕ ГРИЖИМ
ЗА ЗДРАВЕ И БЕЗОПАСНОСТ НА ГРАДСКИТЕ ДЪРВЕТА

Все повече еколози, организации и проучвания посочват колко е важна устойчивата грижа за дърветата в града. Правилната грижа за тях помага да сме здрави и да се чувстваме естествено добре. А редовните експертни прегледи гарантират както здравето на дървото, така и безопасността ни като минувачи в парка. Затова стартираме програмата Tree Care, в която ще отделяме средства от продажба на продукти NIVEA в мрежата на dm през март, за да се погрижим за любими градски дървета с помощта на опитните еколози от Tree Doctor.

treecare
1 МОНИТОРИНГ
и преглед на 50 дървета в София и Пловдив.
treecare
2 ПРЕДПИСАНИЯ
на мерки за здраве и безопасност.
treecare
3 ГРИЖА
и осигуряване на нужните процедури.

TREE CARE

С ОТДЕЛЕНИТЕ СРЕДСТВА ОТ ПРОДАЖБИ В dm В ПЕРИОДА 4.03 - 31.03.2021 г. СЕ ПОГРИЖИХМЕ ЗА 50 ДЪРВЕТА В СОФИЯ И ПЛОВДИВ

През април направихме преглед на 50 градски дървета в емблематични паркове на София и Пловдив. Местата избрахме след обсъждане на различни варианти с ландшафтните архитекти на Община Пловдив и дирекция Зелени системи на Столична община. Те ни насочиха към обекти с подходящ статут и дървета, за които ще има най-голяма полза положената грижа. В София това са дърветата около естественото езеро с патици в Южен парк — едно от малкото места, които пазят дивата природа близо до сърцето на града, и емблематична локация за пикник. А “Цар-Симеоновата градина” със своите пеещи фонтани, е любима локация за разходка на пловдивчани и паметник на парковото изкуство. С помощта на експертите от Tree Doctor диагностицирахме дърветата там, за да им осигурим професионална грижа.

ЮЖЕН ПАРК
ГР. СОФИЯ

“ПЕЕЩИТЕ ФОНТАНИ”
ГР. ПЛОВДИВ

Дърветата бяха подбрани след експертна визуална оценка. Тяхното здравословно състояние обследвахме със специализираната апаратура: томограф — Арботом, разчитащ гнилите и слаби места в ствола на дървото и Резистограф за допълнително обследване за гнилостни процеси. След прегледите на дърветата, последва анализ на получените резултати. Препоръчани бяха мерки за здраве и безопасност за 15 от 50-те дървета, които бяха обследвани. На тях ще предоставим различни грижи: оформяща резитба или кастрене, премахване на паразити, отстраняване на изсъхнали и гниещи части, аериране на почвата, торене и лечение с препарати. Така ще подсигурим безопасността както на дървото, така и за хората, които се наслаждават на природата в града.

 

Защото и дърветата имат нужда от качествена грижа, също като нашата кожа. 
За да се чувстваме всички естествено добре в града!

СКОРО ЩЕ ВИ ЗАПОЗНАЕМ ОТБЛИЗО С ДЪРВЕТА В СОФИЯ И ПЛОВДИВ И РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРОГРАМАТА TREE CARE, СЪЗДАДЕНА ОТ NIVEA С ГРИЖА ЗА ТЯХ.