Идеалната почивка на плажа

НАРЪЧНИК ЗА БЕЗОПАСНО НАСЛАЖДАВАНЕ НА ПОЧИВКАТА ВИ НА ПЛАЖА

Почивките на море са възможност за релакс под слънцето и прекарване на качествено време със семейството или приятелите. Като следвате няколко прости съвета, ще се насладите на почивка без грижи.

Ключът към всяка лятна почивка: подготовка

Преди да можете да се отпуснете и насладите на слънцето, е важно да се уверите, че вие и семейството или приятелите ви сте добре подготвени и защитени.

Цялостно нанасяне: места, които хората често пропускат

Когато нанасят слънцезащитен продукт, хората често пропускат ушите, носа, раменете, тила и горната част на ходилата. Не забравяйте тези места, а ако се затруднявайте – не се притеснявайте да поискате помощ от приятели или семейството!

Един размер не винаги става за всички!

Има много различни формати слънцезащитни кремове. Независимо дали предпочитате спрей, лосион или аерозол, със сигурност ще намерите подходящия за себе си продукт. Детски слънцезащитен водоустойчив рол-он NIVEA SUN Kids Protect & Care SPF50+ е наистина удобен за нанасяне и ефикасен – пробвай!

 

Защо е важна защитата от слънце?

Кожата е най-големият орган на човешкото тяло е много податлива на увреждане на UV светлина. Излагането на кожата на UVA/UVB лъчите може да увеличи риска от изгаряне, преждевременно стареене и дори рак на кожата. 

Тук е мястото на надеждната UVA и UVB защита от Nivea Sun. Използването на продукт NIVEA Sun пречи на UV лъчите на слънцето да достигнат до кожата и да причинят увреждания. Важно е да се използва продукт със слънцезащитен филтър дори в облачно време, тъй като UV лъчите могат да преминават през облаците.

Кожата на децата се нуждае от специална грижа

Кожата на децата не само е по-деликатна от тази на възрастните, но и децата прекарват повече времето в морето и басейните, така че трябва да са винаги защитени със слънцезащитен крем, на който можете да се доверите, например KIDS ULTRA PROTECT & PLAY ДЕТСКИ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН ЛОСИОН SPF50+.

 

5 жизнено важни неща в подготовката за морска почивка

  • Слънчеви очила с UVA/UVB защита, за да предпазите очите си
  • Чадър, който да ви осигури така нужната сянка по време на най-горещите часове от деня
  • Шапка за слънце, която трябва да носите постоянно и която може да защити както лицето, така и главата ви
  • Достатъчно слънцезащитен крем, за да сте защитени със семейството си през целия ден
  • Достатъчно вода, за да сте хидратирани в топлото време

Правилно нанасяне на слънцезащитните продукти: Не пропускайте място

Внимателно и бавно мажете децата със слънцезащитен продукт, но често се затруднявате да достигнете някои места по тялото си – затова са семейството и приятелите. Работете в екип, за да се уверите, че сте изцяло покрити и подготвени за времето, прекарано под слънцето.

Насладете се на паметна почивка

Плажът е идеалното място за семейни дейности и ако сте добре подготвени, ви остава само да почивате и да се забавлявате.

Повторното нанасяне е изключително важно

Подобно на плуването, потенето и играта на плажа намаляват защитата на кожата, затова трябва да нанасяте слънцезащитен продукт поне на всеки 2 часа. Ако сте влизали в морето, подсушавали сте се с кърпа или много сте се потили, трябва да нанесете слънцезащитен продукт веднага след това.

Забавни дейности на плажа за семейството

Плажен футбол

Чудесен начин за движение, в който може да участва цялото семейство. Плажният футбол може да е много забавен, но не забравяйте да се хидратирате.

Фризби

Играта на фризби е по-малко натоварваща от футбола, но и в нея всеки е активен и участва с удоволствие.

Други плажни игри

Мекият пясък под краката ви прави плажът идеален за игри като дърпане на въже или надбягвания.

Пясъчни замъци за децата

Строенето на пясъчни замъци или скулптури е прекрасна дейност за вас и креативните ви деца, а можете и да останете изненадани от артистичните им идеи. В допълнение – след това не е необходимо да почиствате!

Плуване

Вероятно най-популярната плажна активност, плуването може да е охлаждащо и вълнуващо в горещите летни дни. Не забравяйте да нанасяте повторно слънцезащитен продукт, за да останете защитени.

Последваща грижа: нещата не винаги вървят по план

Дори и да се опитвате да спазвате експертните съвети и използвате винаги слънцезащитни продукти, могат да се допуснат грешки и нещата да завършат различно от очакванията ви. 

За това ги има продуктите за след слънце. NIVEA AFTER SUN Sensitive Гел-крем за след слънце охлажда и бързо попива в кожата, успокоява топли или увредени от слънцето места.

 

Защитата от слънце е още по-важна, когато сте активни

Дейностите на плажа могат да са много забавни, но могат и да предизвикат повече потене, което отмива слънцезащитния ви крем. След дълго време в басейна трябва повторно да нанесете слънцезащитен продукт, за да поддържате нивото си на защита.

5 съвета, с които да се наслаждавате на почивка без стрес

  • Опитвайте се да избягвате слънцето в най-горещите часове на деня – 11 сутринта до 3 следобед
  • Покривайте кожата с лека дреха, за да защитавате кожата, без да я затопляте прекомерно
  • Дръжте слънцезащитния си продукт на сянка
  • Познавайте типа на кожата си и знайте как да се грижите за нея
  • Не спирайте да се храните – здравословната и лека храна като плодове и зеленчуци ще ви хидратира добре