Празнувай с нас

Наследството на NIVEA в експертизата в грижата за мъжката кожа води началото си с един продукт в далечната 1922г.


Отправна точка вдъхновила над 100 години пионерство и иновации - всичко това, за да предложи най-добрата ежедневна грижа за кожата на мъжете по целия свят.


Присъедини се към нашето пътешествие назад във времето: ще видим различните стилове през различните десетилетия и ще разберем как NIVEA се превръща в доверен спътник, в грижата за кожата на мъжете, през миналия век.

В далечната 1922г. NIVEA представя първият си продукт създаден специално за мъже - сапун за бръснене NIVEA.
Този сапун позволява гладко бръснене не само в бръснарницата, но и у дома.
Интересно: Сапунът за бръснене NIVEA е бил в сребърна кутия, подходяща за повторна употреба.

В началото на това десетилетие било много обичайно западните мъже да поддържат елегантен външен вид : носели са костюм, елегантна лъскава прическа и винаги били с прясно избръснато лице.
NIVEA отново заема важна част от ежедневната грижа за мъжката кожа, като дава възможност на мъжете да постигнат безупречния си вид и то у дома, не само с вече познатия сапун за бръснене NIVEA, но и с новоразработения крем за бръснене, пуснат в продажба през 1930г.

В резултат на "Втората световна война" производството на всички продукти на Beiersdorf е преустановено до края на войната.
Докато повечето филиали на Beiersdorf, в страните борещи се срещу Германия, са отчуждени по време на войната, компанията също губи търговската марки на NIVEA в тези страни.
Въпреки, че Beiersdorf започва да купува обратно търговската марки след войната, това очевидно има огромен ефект върху продуктите на NIVEA за мъже и като цяло.

С икономическия подем идва и новооткрит оптимизъм и динамика в началото на 50-те години.
Това също оказва влияние върху начина по който хората виждат и възприемат грижата за кожата.
Докато грижата за кожата след войната е по-функционална, то началото на 50-те години се свързват с преоткриване на радостта от грижата за себе си и кожата си.
Един незабравим стил от тази епоха: емблематичната прическа на Елвис и Джеймс Дийн.

През това десетилетие виждаме голям акцент върху дейностите през свободното време, като се увеличават притежателите на автомобили и процъфтява плажната култура.
Това също има ефект върху мъжкия стил, той става по-активен и ежедневен, като прическата е много по-лежерна от преди.
Друго голямо влияние, върху мъжката прическа, оказва отново поп културата: косата е дълга и изнесена отпред, а този стил става известен като "моп топ" и е силно вдъхновен от Бийтълс.

Тъй като шумът около плажната култура продължава да расте, така не само има нужда от подходящи продукти - като слънцезащитата NIVEA Sun, но и от грижа за мъжката коса.
Повечето мъже и момчета поддържат косата си със средна дължина или с дължина до раменете и ето така този стил се превръща в символ на 70-те години на миналия век.
Бидейки "хипи ерата", почти всичко става приемливо по отношение на прическите, което обяснява и внезапната поява на скандалната прическа "мълет".

През 80-те години наблюдавахме завръщането на късите прически за мъжете.
Това отново води до различни нужди за грижа за кожата: много мъже са недоволни от продуктите си за след бръснене, описвайки ги като дразнещи кожата.
Афтършейв балсамът за след бръснене NIVEA, който е почти без алкохол, се явява едно добро и добре прието решение на този проблем.
Толкова добро, че успехът на този продукт вдъхновява създаването на една нова и отделна мъжка линия на NIVEA – "NIVEA for MEN".
Друг забележителен момент през това десетилетие: лансирането на първия гел-душ NIVEA за мъже.

Мъжката мода и стил на това десетилетие е силно повлияна от широк спектър от субкултури, като гръндж, хип-хоп и рейв култура.
Въпреки, че е трудно да се определи един специфичен стил на 90-те години, един общ знаменател може да бъде, че повечето от тези различни стилове са придружени от гладко избръснато лице.
За да отговорим на тези нужди, NIVEA MEN предлага нови - деликатни към кожата продукти за бръснене: Крем за бръснене и Балсам за след бръснене - за мъже за чувствителна кожа.
Серия за по-чувствителната кожа, и все още най-известната серия NIVEA MEN до момента.
Друго важно начало: NIVEA MEN пуска на пазара първият си дезодорант специално предназначен за мъже!

Влиянието на субкултурите върху мъжкия стил продължава и през новото хилядолетие, както и желанието на мъжете за свежо и чисто на вид лице.
Разбира се, NIVEA MEN пуска разнообразие от продукти на пазара, които отговарят на разнообразните нужди на съвременния мъж.
Почистващи продукти като NIVEA MEN Double Action Face Wash и продукти за грижа за косата като NIVEA MEN Hair Care For Men SpeedPower Gel предоставят на съвременните мъже необходимите инструменти за предпочитания външен вид.

Водени още веднъж от нуждите на мъжете, разработихме NIVEA MEN Крем.
Лансиран през 2014г., този универсален крем се абсорбира бързо, не е мазен и е подходящ за лице, тяло и ръце.
Съвременните мъже обаче не само се интересуват от ефикасността на продукта, но и от въздействието му върху планетата.
Не бихме могли да бъдем повече от съгласни с това и продължихме да разработваме изключителни продукти, които са много по-екологични.
Що се отнася до стила, забелязахме голяма промяна по отношение на косата върху лицето, тъй като брадите и наболата брада стават много популярни през това десетилетие.

Днес и в бъдеще NIVEA MEN ще продължи да се стреми да отговори на нуждите на съвременните мъже.
Това ни мотивира да продължим да сме пионери и да създаваме иновации в рижата за кожата на мъжете - и все още не сме приключили!
Например, най-новото ни предложение за мъжка грижа - NIVEA MEN Sensitive Pro. Серия с формули съдържащи 100% естественото масло от конопено семе и витамин Е, които се грижат за кожата като намалява усещането за сухота и дразнене до 24 часа.
Ултрауспокояващите съставки свеждат до минимум ежедневния стрес върху кожата и неговите негативни ефекти.

БРЪСНАРНИЦАТА - МЯСТО ПЪЛНО С ИСТОРИЯ

Посети бръснарницата NIVEA MEN, за да погледнеш назад към един век на експертиза и грижа, посветена на мъжете. Бръснарниците винаги са били не само място за хубава прическа и гладко бръснене, но и място за социализация.

NIVEA MEN КРЕМ – ЛЕГЕНДАРНА ФОРМУЛА В КРАК С ВРЕМЕТО

Въпреки че се появява през 2014г., NIVEA MEN Крем е по-актуален от всякога, поради изключителните ползи, които предлага. Формулата с витамин Е и мъжествен аромат не оставя мазни следи, не е лепкава и бързо се абсорбира в кожата, като същевременно ѝ осигурява хидратацията, от която се нуждае.