Открийте NIVEA

Търся информация или продукти за

Използвай нашето персонализирано приложение и открий кои NIVEA продукти са подходящи за нуждите на твоята кожа!

Митове за красотата Header

Митове за красотата: истина или не?

Време е да се отървете от остарелите митове!

Съветите от баба ви или майка ви често са добри и правилни. Но някои от тях са пълна измислица. Разглеждаме 20 мита за красотата и ви разкриваме последните научни становища.

Митове и грешки

Myth
Какво представлява митът?


Терминът произлиза от гръцки и означава грешно схващане, на което много хора вярват, без да го проверят, макар и отдавна да е загубило връзката си с научните знания. Защо митовете остават в съзнанието ни? Една от причините е, че сме ги научили като деца и никога не сме ги забравили. По този начин повтаряме определени действия сутрин в банята оттогава – просто защото вярваме в тях и сме свикнали да ги правим. Нека изпитаме митовета за грижата за кожата и косата и да разкрием някои грешки и истини. Да се отървем от тези погрешни схващания!

Митове, свързани с грижата за лице

Кой всъщност си мисли, че пастата за зъби помага за справянето с пъпки? Някои митове възникват случайно и остават поколения наред. Събрали сме митове за грижата за лицето и показваме истината зад много погрешни схващания.

Вярвания за косата

На главата си имаме шест милиона косъма. Има много митове относно това как да се грижим за косата си и как расте тя. Какво е общото между митовета за косата и шампоана? В определен момент и двете трябва напълно да се отмият? Започваме!

Вярвания за тялото

Ще разгледаме няколко мита за тялото – от глава до пети. Отслабва ли се от потене? Само слух. Трябва ли да пиете вода дълго след като ожаднеете? Каквато и да е истината – приемете я.

Други митове

Чували ли сте, че колите са просто солариуми на четири колела? Разбери кои са популярните вярвания относно красотата.

Препоръките ни за вас