Въпроси относно душ гелове и сапуни?

Открийте тук отговорите на често задавани въпроси.

1. Вреди ли честото вземане на душ на кожата ми?

Разработени от експерти, всички почистващи продукти NIVEA съдържат специална комбинация от съставки, за да подобрят усещането на кожата и да я защитят от загуба на хидратация. Вземането на душ или вана не уврежда кожата. В зависимост от типа на кожата и качеството и температурата на водата обаче дерматолозите често препоръчват това да не се прави повече от два пъти на ден, за да се защити собствения баланс на кожата. Хората с чувствителна или суха кожа също така трябва да обръщат внимание на реакцията на кожата си, за да си определят лимит за миене.

 

2. Как да разбера кой продукт е подходящ за мен?

Изборът на правилния почистващ продукт NIVEA трябва да започне с дефиниране на собствените ви нужди и желания и комбинирането им с любимите ви ухания и цялостното настроение, което искате да постигнете! Крем душ-геловете могат да бъдат разделени на душ-гелове за грижа NIVEA, идеалните спътници за ежедневна грижа, както и доставящите удоволствие душ-гелове NIVEA, които имат специални ухания, за да ви доставят допълнително удоволствие и да гарантират щедра грижа във времето, предназначено само за вас. Ако жадувате за усещане за свежест, тогава продуктите за вас са прозрачните душ-гелове. Прозрачните формули с перли с масла комбинират свежест и грижа. Ако предпочитате да вземате вана, за вас е NIVEA Cream Care с оригиналния аромат на NIVEA и оригиналните съставки за грижа. NIVEA предлага и подходящи продукти за по-специфични нужди (пилинг, много суха или чувствителна кожа). След това ви остава само да изберете предпочитания от вас аромат в дадената категория.

 

3.Как почистващите продукти NIVEA допълнително се грижат за кожата ми?

За да гарантира възможно най-добра грижа, цялата гама NIVEA съдържа много нежни измиващи вещества, а поносимостта на кожата е дерматологично одобрена. Повечето продукти са с неутрално ниво на pH. В допълнение много от разработените продукти отговарят на нуждите дори и на по-сухите типове кожа, напр. нашия душ-гел NIVEA Crème Care, който съдържа масла и провитамини от оригиналния NIVEA Крем. Специалните формули за чувствителна кожа в допълнение гарантират специално нежно почистване и грижа, например много нежния NIVEA Sensitive Balance Shower с естествен екстракт от лайка и бисаболол – с лек и модерен аромат.

 

4.Колко продукт за вана трябва да се използва, когато това не е посочено на етикета?

Малко изстискване (максимум 30 мл) във водата е достатъчно, но продуктът може да бъде дозиран в зависимост от желаната интензивност (напр. количество пяна).

 

5. Мога ли да използвам почистващ продукт за тяло на NIVEA върху косата си?

Да, по принцип можете да използвате душ-гелове NIVEА и върху косата си, например душ-геловете NIVEA Men са предназначени за почистване на тялото, лицето и косата. При тях доброто представяне за почистване на косата е одобрено от реални тестове сред мъже. Всички продукти NIVEA са преди всичко разработени с оглед нуждите на кожата ви. За да полагате възможно най-добра грижа и за косата си, препоръчваме широката гама NIVEA Грижа за косата с разнообразни шампоани за различни типове коса. Особено дългата, боядисана и/или увредена коса се нуждае от специална грижа и следователно специални съставки. В тези случаи препоръчваме например шампоаните NIVEA Repair and Targeted Care, NIVEA Color Care & Protect или NIVEA Diamond Gloss Care.

 

6.Кои почистващи продукти NIVEA са подходящи за използване върху чувствителна кожа по време на бременност?

Бременността може временно да промени кожата ви, тъй като хормоните оказват влияние върху водния баланс в тялото ви и кожата ви ще е пределно стресирана. Кожата обаче трябва да постигне възможно най-добро представяне. По-високите хормонални нива и натоварването от разтеглянето на кожата могат да причинят усещане за сухота. Избягвайте прекаленото къпане във вана с топла вода, защото това допринася за изсушаването. Вместо това използвайте продуктите NIVEA например душ геловете NIVEA Creme Care или NIVEA Crème Soft. Горещо ви препоръчваме и олиото за под душа с 55% естествени масла, което спомага за поддържане на еластичността на кожата.

 

7. Защо се появяват пукнатини на сапуните?

За съжаление, този проблем може да се появи с всеки сапун след дълго използване. Тези пукнатини се образуват, когато сапунът се намокри след дълъг период, в който е стоял на сухо. Те обаче не оказват влияние върху способността за почистване на продукта. Единственият риск, който крият, е от естетични проблеми, ако в тях се натрупат нечистоти, които могат да се приемат за тъмни петна.


Други въпроси?

Моля, свържете се с нас чрез формуляра за онлайн контакт.

Интересни съвети за теб