ВЪПРОСИ ОТНОСНО ГРИЖАТА ЗА УСТНИ

Открий отговорите на често задаваните въпроси за грижата за устни тук.

1. Защо се нуждая от специална грижа за устните си?

Кожата на устните е изключително тънка и чувствителна. Устните ти имат много тънък защитен слой, който да ги предпазва от външни раздразнения. Продуктите за грижа за устните запазват кожата здрава. Важно е да поддържаш нивото на хидратация оптимално. Особено важно е също така да защитаваш устните си от външни влияния като студ, вятър и слънчево лъчение. За да защитиш устните си, трябва да се грижиш за тях през целия ден, а не само когато излизаш. Зимата може да е особено жестока към устните ти, защото бързо ги изсушава. Същото е в сила и през лятото, ако прекарваш много време на климатик.

 

2. Има ли опасност да се пристрастим при редовно използване на продукти за устните?

Няма научни доказателства, че използването на продукти за устни може да предизвика физическа пристрастеност. Външно нанасяните липиди не оказват влияние върху ендогенното производство на липиди в кожата. Ако обаче се произвежда малко количество липиди, може да е необходимо да нанасяш продукт за устни няколко пъти на ден, особено през зимата, поради ниските температури и ниската влажност на въздуха. Устните, за които се грижиш редовно, ще останат по-меки за дълго време.

 

3. Напукани устни – какво да направя?

Ако устните ти станат сухи и напукани, важно е незабавно да предприемеш мерки. Най-доброто решение е продукт, който може да облекчи сухотата и спомага за възстановяване на устните и процеса на излекуване. Серия NIVEA Грижа за устни включва балсами Hydro care и Med Repair, които осигуряват първа помощ за напукани устни. Също така, винаги можеш да се довериш и на нашите пилинги за устни с Алое вера или Масло от Шипка с естествени пилинг частици и витамин Е, които се разтварят в устните и ги правят копринено гладки и меки.

 

4. Могат ли устните да изгорят?

Естественият пигмент на кожата ѝ помага да филтрира опасните UV лъчи на слънцето. За съжаление, устните не съдържат почти никакъв меланин. Затова при пряка слънчева светлина устните трябва винаги да бъдат защитени с продукт със SPF. Някои продукти за грижа за устните от NIVEA съдържат слънцезащитен фактор SPF15 . Препоръчваме задължително по-висок фактор, ако си на плажа или в планината. И не забравяй: UV лъчите оказват влияние върху кожата и устните ти дори и ако е облачно. Балсам за устни SUN Protect ще се погрижи за твоите устни със SPF30, като ги предпазва от вредното влияние на слънцето.

 

Други въпроси?

Ако имаш допълнителни въпроси, свържи се с нас чрез формуляра за онлайн контакт – ще се радваме да ти отговорим!

Интересни съвети за теб