Въпроси относно грижата за устни?

Открийте отговорите на често задаваните въпроси тук.

1. Защо се нуждая от специална грижа за устните си?

Кожата на устните е изключително тънка и чувствителна. Устните ви имат много тънък защитен слой, който да ги предпазва от външни раздразнения. Продуктите за грижа за устните запазват кожата здрава. Важно е да поддържате нивата на хидратация. Особено важно е също така да защитавате устните си от външни влияния като студ, вятър и слънчево лъчение. За да защитите устните си, трябва да се грижите за тях през целия ден, а не само когато излизате. Зимата може да е особено жестока към устните ви, защото бързо ги изсушава. Същото е в сила и през лятото, ако прекарвате много време на климатик.

 

2. Има ли опасност да се пристрастим при редовно използване на продукти за устните?

Няма научни доказателства, че използването на продукти за устни може да предизвика физическа пристрастеност. Външно нанасяните липиди не оказват влияние върху ендогенното производство на липиди в кожата. Ако обаче се произвежда малко количество липиди, може да е необходимо да нанасяте продукт за устни няколко пъти на ден, особено през зимата заради ниските температури и ниската влажност на въздуха. Устните, за които се грижите редовно, ще останат по-меки за дълго време.

 

3. Напукани устни – какво да направя?

Ако устните ви станат сухи и напукани, важно е незабавно да действате. Най-доброто решение е продукт, който може да облекчи сухотата и спомага за възстановяване на устните и процеса на излекуване. Гамата The NIVEA Lip Care включва балсами SOS Lip Balm и Med, които осигуряват първа помощ за напукани устни. Серията NIVEA Lip Care предлага и балсам за първа помощ при напукани устни Med Protection.

 

4. Могат ли устните да изгорят?

Естественият пигмент на кожата ѝ помага да филтрира опасните UV лъчи на слънцето. За съжаление, устните не съдържат почти никакъв меланин. Затова при пряка слънчева светлина устните трябва винаги да бъдат защитени с продукт със SPF. Някои продукти NIVEA Lip Care съдържат SPF15 . Препоръчваме по-висок фактор, ако сте на плажа или в планината. И не забравяйте: UV лъчите оказват влияние на устните ви дори и ако е облачно. Гамата NIVEA Lip Care съдържа продукти за защита от слънце със SPF30. Сред балсамите за устни на NIVEA ще намерите и продукти за защита от слънце със SPF 30.


Други въпроси?

Моля, свържете се с нас чрез формуляра за онлайн контакт.

Интересни съвети за теб