Въпроси относно грижата за бебета?

Открийте тук отговорите на често задавани въпроси.

1. Как по принцип трябва да се нанасят продуктите за бебета?

Всички продукти NIVEA съдържат инструкции за нанасяне. Те могат да се използват ежедневно и трябва да се нанасят внимателно с чисти ръце или само с отделни пръсти.

 

2. Има ли продукти NIVEA BABY без съдържание на лайка?

Повечето от продуктите ни NIVEA не съдържат лайка. Само NIVEA Baby Нежен шампоан за коса и тяло и NIVEA Baby Нежен шампоан съдържат лайка.

 

3. Трябва ли продуктите NIVEA BABY нежен измиващ лосион и NIVEA BABY нежен шампоан за коса и тяло да бъдат измивани от кожата на бебето ми?

Да, всички продукти за измиване трябва да бъдат изплакнати нежно и обилно с вода.

 

4. На каква възраст мога да използвам слънцезащитен продукт за бебето си?

По принцип дерматолозите препоръчват бебетата и децата до 3-годишна възраст да избягват пряка слънчева светлина, защото собствената защитна система на кожата им не е напълно развита, а децата под 1-годишна възраст не трябва изобщо да се излагат на пряка слънчева светлина. Ако искате да използвате слънцезащитен продукт за допълнителна защита на детето си, гамата NIVEA Baby Sun Care осигурява най-високата защита. NIVEA Baby Слънцезащитен лосион SPF 50+ е подходящ за защита на бебета от отразена слънчева светлина след 3-месечна възраст и тъй като продуктите NIVEA Baby SUN не съдържат оцветители, консерванти и аромати, тези продукти са особено подходящи за чувствителната бебешка кожа. За защита на деца над 1-годишна възраст са подходящи и продуктите NIVEA SUN Kids, които са налични в традиционната гама NIVEA Sun.

 

5. Защо продуктите NIVEA BABY са особено подходящи за чувствителната бебешка кожа?

Ако търсите продукти без консерванти, нашите NIVEA Baby Подхранващо олио и NIVEA Baby Интензивен крем Pure & Sensitive може да са продуктите за вас.

 

6. Кои NIVEA BABY продукти не съдържат парфюми?

Ако търсите NIVEA Baby продукти без парфюми, то това са кърпичките Pure & Sensitive, Слънцезащитното мляко със SPF 50+ и Слънцезащитният крем със SPF 30.

 

7. Кои NIVEA BABY продукти не съдържат консерванти?

Ако търсите продукти без консерванти - NIVEA Baby Подхранващо олио, NIVEA Baby Защитен крем от вятър и студено време, NIVEA Baby Интензивен крем Pure & Sensitive или NIVEA Baby Нежен подхранващ крем-сапун биха били най-подходящи за вас.

 

8. Има ли бебешки почистващи кърпички без парфюми?

Нашите Кърпички Pure & Sensitive не съдържат парфюми. Поради тази причина те са специално разработени за бебета с изключително чувствителна кожа.

 

9. Мога ли да изхвърля почистващите кърпички NIVEA BABY Toddies в тоалетната? Биоразградими ли са?

Нашите потребители очакват щадящи продукти не само към тяхната кожа, но и към природата. Това е предпоставка за нас да бъде изключително важна устойчивостта на продуктите ни. Кърпичките NIVEA Baby Toddies са с доказана от външна институция "лесна биоразградимост" според Стандарт 301 на ОИСР. Тази оценка взима под внимание бързото и пълно разграждане на дадено вещество във водна среда под аеробни условия (от микроорганизми в канализацията). Кърпичките NIVEA Baby Toddies отговарят на изискванията според нормите на ОИСР и са обозначени като "биоразградими", както и могат да бъдат изхвърляни в тоалетната. Ние окуражаваме потребители си да следват инструкциите за ползване и да не изхвърлят повече от пет кърпички едновременно.

 

10. Мога да ли използвам за бебето си стандартен лосион за тяло, който използвам и аз самата?

Продуктите NIVEA Baby са разработени и тествани, специално за да удовлетворяват нуждите на чувствителната бебешка кожа. Всички продукти са дерматологично тествани и осигуряват оптимална грижа за кожата на вашето бебе, която все още се изгражда и няма същите свойства като тази на възрастните. Ето защо ние препоръчваме използването именно на продуктите NIVEA Baby за вашето бебе, а не лосионите за тяло за възрастни.


Имате ли други въпроси?

Моля използвайте формуляра ни за контакт.

Интересни съвети за теб