Как да смениш пелената?

Съвети и трикове за смяната на пелените Смяната на пелените не трябва да те плаши. С известна тренировка и практика ще сменяш мъничето си, без дори да се налага да мислиш за това.

Твоето ръководство за смяна на пелените

Стани експерт в смяната на пелени за нула време с нашите удобни съвети за отстраняване на мръсни пелени.
Време е за почистване!
Ръководство стъпка по стъпка: Как да смениш пелена

Време е за почистване!

С помощтта на подходящи кърпички за бебета като NIVEA Baby Soft & Cream Бебешки почистващи кърпички, почисти всички области около предната и задната част на седалището, като не забравяш за гънките около бедрата. За да стигнеш до дупето, вдигни краката на бебето или внимателно го завърти настрани.

 

 
Махни мръсната пелена
Ръководство стъпка по стъпка: Как да смениш пелена

Махни мръсната пелена

Постави бебето си върху масата за смяна. Разгъни старата пелена и издърпай предната част. Сега използвай предната половина на пелената, за да изтриеш по-голямата част от дупето, преди да я сгънеш наполовина под бебето, за да го повдигнеш.

 

 

Нека кожата да диша
Ръководство стъпка по стъпка: Как да смениш пелена

Нека кожата да диша

Сега остави кожата на бебчето да изсъхне за няколко минути и нанеси NIVEA Baby My First Cream, за да предпазиш деликатната област на седалището от триене. Говори с бебето си, докато го сменяш, и го гледай в очите - това е прекрасно време за укрепване на връзката родител-дете.

 

 
Постави чиста пелена
Ръководство стъпка по стъпка: Как да смениш пелена

Постави чиста пелена

Вземи чиста пелена и постави задната ѝ част под дупето на бебето. След това издърпай предната част нагоре, за да покриеш областта на корема. За новородените никога не покривай пъпната връв, докато тя не падне.

 

 

Закрепи пелената
Ръководство стъпка по стъпка: Как да смениш пелена

Закрепи пелената

Увери се, че няма усуквания между краката на бебето, които биха могли да причинят прищипване или протриване. След това използвай крилцата от всяка страна, за да закрепиш пелената, като внимаваш да не ги залепиш върху кожата на бебето. Пелената трябва да е достатъчно здраво затегната, за да не изтича от нея, но не толкова здраво, че да причинява неудобство.
Какво ти е нужно, преди да смениш пелената

Какво ти е нужно, преди да смениш пелената?

Преди да започнеш, се увери, че си набавила елементите, от които се нуждаеш - чиста пелена, бебешки мокри кърпички, крем срещу подсичане,торбичка за мръсни пелени и чисти бебешки дрешки, за да преоблечеш мъничето след процедурата по смяна на пелените.

Какви са основните проблеми при смяната на една пелена?

Не е изненада, че смяната на пелената е най-малко любимата работа на родителите, но това не е толкова неприятно, колкото си мислиш! Стига да поддържаш редовна рутинна смяна на бебето преди или след всяко хранене или веднага, след като се е замърсила пелената, и  да избягваш раздразнената, зачервена кожа.

Малките бебета понякога се налага да се сменят по-често от по-големите и това също ще зависи от това колко чувствителна е тяхната кожа. Бебетата с много деликатна кожа може да се нуждаят от чиста пелена веднага след уриниране, докато други могат да чакат до следващото хранене.

Ако установиш, че мъничето ти се гърчи или се опитва да се измъква по време на смяната на пелените, остани спокойна и се опитай да го разсееш с любимата играчка или да попееш. Това трябва да отклони вниманието му от смяната на пелените достатъчно дълго, за да приключиш.


NIVEA Baby продукти за грижа за кожата на твоето мъниче

Полагането на добра грижа за дупето на бебето е от съществено значение за предотвратяване на дразнещия обрив от пелената.
Бебешки кърпички

Бебешки кърпички - кожата на бебето заслужава най-доброто

Избери  бебешки кърпички за меко почистване без дразнене. NIVEA Бебешки кърпички Soft and Cream са напоени с нежен грижовен мек крем, за да почистят нежно зоната и да осигурят на раздразнената бебешка кожа незабавно успокояващо облекчение, като същевременно запазват естествената стойност на рН баланса.

4 съвета за смяна на пелените и грижа за твоето бебе

  • Никога не оставяй бебето без надзор върху подложката за смяна на пелени.
  • Винаги изтривай момиченцата отпред назад, за да избегнеш бактериални инфекции.
  • Ако не обичаш да използваш бебешки кърпички, купа с топла вода и кърпа могат да свършат работа също толкова добре.
  • Винаги поставяй бебето на сигурно място, преди да започнеш да почистваш подложката за смяна на пелени.

Значението на почистването и грижата за кожата на бебето

Подсичането е много често срещано сред бебетата и може да предизвика дискомфорт, ако не се лекува. За да предотвратиш появата на обрив, важно е да поддържаш областта на седалището на ангелчето си чиста и суха. Един добър крем срещу подсичане е супер ефективен за поддържане на суха кожа и успокоява всяко дразнене. NIVEA Baby My First Cream има допълнителна мека текстура, която създава дишаща бариера за облекчаване на зачервяването и болезното усещане, тъй като защитава. 

 
background

NIVEA Baby продукти за грижа за кожата на твоето мъниче

Интересни съвети за теб