Открийте NIVEA

Търся информация или продукти за

Поръчай любимите си NIVEA продукти директно до твоя дом, с помощта на нашите онлайн партньори!

Бебешкият шампоан е жизненото важен за това да запазите косата и скалпа на мъничето чисти и здрави. И това не е единственото, за което е подходящ - бебешкия шампоан може да се използва за повече неща, отколкото бихте могли да предположите!

Всичко за бебешкия шампоан

Как да използвате ефективно бебешки шампоан

Бебешкият шампоан е жизненото важен за това да запазите косата и скалпа на мъничето чисти и здрави. И това не е единственото, за което е подходящ - бебешкия шампоан може да се използва за повече неща, отколкото бихте могли да предположите!

Всичко, което трябва да знаете за бебешкия шампоан

Главата на бебето ви заслужава най-доброто - направете така, че да проучите какво търсите в един бебешки шампоан и изберете продукт, който ще е нежен към бебето ви.

По какво бебешките шампоани се различават от нормалния шампоан?

Винаги помнете, че косата и скалпът на бебето са по-раними от вашите. Бебешки шампоани като *NIVEA Baby Нежен шампоан* с ултра леката си формула с лайка почистват косата и скалпа, докато нежно ги успокояват. Той поддържа естественото pH-ниво на скалпа и прави косата особено мека и нежна. Най-доброто нещо е, че не дразни очите. Край на сълзите по време на баня. Опростете времето за къпане за вас и бебето като изберете бебешки шампоан с формула, специално създадена за бебета.

Бебешкият шампоан не е само за бебета

Бебешкият шампоан не е само за бебета

Майката също може да има ползва от използването на бебешки шампоан. Много възрастни откриват, че мекотата на бебешките шампоани прави косата им дори по-мека и податлива на стилизиране от обикновено.

5 употреби на бебешкия шампоан, които могат да ви изненадат

  •  Миене на чинии
  •  Лъскане на обувки
  •  Почистване на килими
  •  Къпане на куче
  •  Отстраняване на петна от дрехи

Най-добрите начини за измиване и грижа за косата на бебето

Намирането на добър бебешки шампоан е наистина важно за това косата и скалпа на бебето да получат грижата, от която имат нужда. Важното е да търсите продукт, който запазва естественото за бебешката кожа pH, така че да не влоши и без това високо чувствителната бебешка кожа. Опитайте да използвате бебешки шампоан от NIVEA като *NIVEA Baby Нежен шампоан*, чиято формула е специално създадена за бебешката кожа. 
Измиването на косата на бебето всеки ден или през ден не е необходимо и дори може да изсуши деликатния скалп на бебето ви. Най-добрият подход е да миете косата както и когато е необходимо. Винаги можете да използвате кърпа всеки ден, с която нежно да забърсвате замърсяванията и да направите така, че зоната на главата отново да се чувства чиста.

Нежни бебешки шампоани за грижа за косата и скалпа на бебето.

Бебешкият скалп - основите

Бебешкият скалп има нужда от специална грижа за растежа на здрава коса и за да се справи със състояния като крустите.

Кога ще порасне косата на бебето ми?

Кога ще порасне косата на бебето ми?

Ако на бебето му отнема време да пусне коса, огледайте скалпа за отговори. Ако е мек и няма лющене или зачервявания, вероятно няма за какво да се тревожите. Растежа на коса може да отнеме време и е различен за всяко бебе.

Защита за косата и скалпа през летните месеци

Защита за косата и скалпа през летните месеци

Когато през летните месеци слънцето е най-силно, е жизнено важно да защитите деликатната коса и скалп на бебето, като му слагате шапка и избягвате пряката слънчева светлина колкото се може повече.

Крустите опасни ли са бебето ми?

Крустите опасни ли са за бебето

Крустите са безвредни и като цяло ще изчезнат сами когато детето е между шест и осем месеца. Ако ви тревожат, опитайте нежно да масажирате *NIVEA Baby Подхранващо олио* в скалпа, за да омекотите коричките и ги изчеткайте с мека бебешка четка, преди да измиете със шампоан.

Защо бебешкият скалп има нужда от нежна грижа

Когато бебетата са много малки, кожата на скалпа им не е напълно развита и може да бъде лесно ранима и чувствителна. Скалпът е важен не само за защита на главата и мозъка, много е важен и за растежа на косата на бебето и може да бъде податлив на инфекции през ранния етап от живота. 
Растежът на косата може да е много спорадичен и нередовен при малките бебета и загубата на коса не е рядко срещано явление. Причината за това все още не е ясна, но е полезно да се знае, че някои бебета нямат косичка дори на годинка. Цветът и текстурата могат също да се променят през ранните етапи, което не трябва да ви притеснява. Основното нещо, за което трябва да внимавате, е здравият скалп.  
Много бебета развиват крусти (форма на себореен дерматит) върху скалпа. Това се изразява в мазни, белещи се участъци от кожата, и се смята, че се причинява от производството на излишни мазнини или  по-високи нива на хормони. Важно е да запомните, че крустите не са заразни.

Нашите препоръки към теб