Бебешкият шампоан е жизненото важен за това да запазите косата и скалпа на мъничето чисти и здрави. И това не е единственото, за което е подходящ - бебешкия шампоан може да се използва за повече неща, отколкото бихте могли да предположите!

Всичко за бебешкия шампоан

Как да използвате ефективно бебешки шампоан
Бебешкият шампоан е жизненото важен за това да запазите косата и скалпа на мъничето чисти и здрави. И това не е единственото, за което е подходящ - бебешкия шампоан може да се използва за повече неща, отколкото бихте могли да предположите!

Всичко, което трябва да знаете за бебешкия шампоан

Главата на бебето ви заслужава най-доброто - направете така, че да проучите какво търсите в един бебешки шампоан и изберете продукт, който ще е нежен към бебето ви.

По какво бебешките шампоани се различават от нормалния шампоан?

Винаги помнете, че косата и скалпът на бебето са по-раними от вашите. Бебешки шампоани като *NIVEA Baby Нежен шампоан* с ултра леката си формула с лайка почистват косата и скалпа, докато нежно ги успокояват. Той поддържа естественото pH-ниво на скалпа и прави косата особено мека и нежна. Най-доброто нещо е, че не дразни очите. Край на сълзите по време на баня. Опростете времето за къпане за вас и бебето като изберете бебешки шампоан с формула, специално създадена за бебета.

Бебешкият шампоан не е само за бебета

Майката също може да има ползва от използването на бебешки шампоан. Много възрастни откриват, че мекотата на бебешките шампоани прави косата им дори по-мека и податлива на стилизиране от обикновено.

5 употреби на бебешкия шампоан, които могат да ви изненадат

  •  Миене на чинии
  •  Лъскане на обувки
  •  Почистване на килими
  •  Къпане на куче
  •  Отстраняване на петна от дрехи

Най-добрите начини за измиване и грижа за косата на бебето

Намирането на добър бебешки шампоан е наистина важно за това косата и скалпа на бебето да получат грижата, от която имат нужда. Важното е да търсите продукт, който запазва естественото за бебешката кожа pH, така че да не влоши и без това високо чувствителната бебешка кожа. Опитайте да използвате бебешки шампоан от NIVEA като *NIVEA Baby Нежен шампоан*, чиято формула е специално създадена за бебешката кожа. 
Измиването на косата на бебето всеки ден или през ден не е необходимо и дори може да изсуши деликатния скалп на бебето ви. Най-добрият подход е да миете косата както и когато е необходимо. Винаги можете да използвате кърпа всеки ден, с която нежно да забърсвате замърсяванията и да направите така, че зоната на главата отново да се чувства чиста.

Нежни бебешки шампоани за грижа за косата и скалпа на бебето.

Бебешкият скалп - основите

Бебешкият скалп има нужда от специална грижа за растежа на здрава коса и за да се справи със състояния като крустите.

Крустите опасни ли са бебето ми?

Крустите са безвредни и като цяло ще изчезнат сами когато детето е между шест и осем месеца. Ако ви тревожат, опитайте нежно да масажирате *NIVEA Baby Подхранващо олио* в скалпа, за да омекотите коричките и ги изчеткайте с мека бебешка четка, преди да измиете със шампоан.

Защо бебешкият скалп има нужда от нежна грижа

Когато бебетата са много малки, кожата на скалпа им не е напълно развита и може да бъде лесно ранима и чувствителна. Скалпът е важен не само за защита на главата и мозъка, много е важен и за растежа на косата на бебето и може да бъде податлив на инфекции през ранния етап от живота. 
Растежът на косата може да е много спорадичен и нередовен при малките бебета и загубата на коса не е рядко срещано явление. Причината за това все още не е ясна, но е полезно да се знае, че някои бебета нямат косичка дори на годинка. Цветът и текстурата могат също да се променят през ранните етапи, което не трябва да ви притеснява. Основното нещо, за което трябва да внимавате, е здравият скалп.  
Много бебета развиват крусти (форма на себореен дерматит) върху скалпа. Това се изразява в мазни, белещи се участъци от кожата, и се смята, че се причинява от производството на излишни мазнини или  по-високи нива на хормони. Важно е да запомните, че крустите не са заразни.
Нашите препоръки към теб