Как да тонизираш кожата на лицето си с подходящите упражнения

Тренирай кожата на лицето си с тези упражнения за лице, за да запазиш красивия ѝ, стегнат вид.

Как действат тонизиращите упражнения за лице?

Разбери как упражненията за лице могат да направят кожата ти по-стегната и сияйна.
exercise

Колко често трябва да правиш упражнения за лицето?

Фитнес процедурите за лице от три до пет пъти седмично за около 20 минути са най-бързият начин да видиш резултатите и би трябвало да започнеш да забелязваш положителните промени  само след няколко месеца.

5 предимства на упражненията за лицето

  • Укрепва мускулите на лицето ти.
  • Намалява появата на бръчките и фините линии.
  • Повишава се кръвообращението.
  • Освобождава се напрежението в лицето и шията.
  • Стягат, изглаждат и опъват кожата на лицето.

Целта на упражненията за лице

Лицето ни съдържа над 50 различни мускули и за разлика от повечето части на тялото ни, много от тези лицеви мускули се използват рядко. Изпълнявайки редовно упражнения за лице, ускоряваш кръвообращението в различните зони на лицето, като по този начин попълваш запасите от кислород в мускулите и кожата. Това ще направи тена сияен и красив, със здравословен блясък.

Честото изпълнение на упражнения за лице ще поддържа мускулите на лицето ти в добра форма за дълго време. Освен това, редовните упражнения за лицевите мускули подобряват притока на кръв и по този начин снабдяват кожните клетки с хранителни вещества, което води до стимулиране на регенерацията на кожните клетки и предотвратяване на появата на бръчки.


Различни упражнения за лице за подобряване на тена

Независимо дали си на работа, пътуваш със самолет или релаксираш у дома, ето няколко лесни упражнения за фитнес на лицето, които можеш да опиташ навсякъде.
exercise

5 лесни за изпълнение упражнения за стягане на лицето

Повдигни фините линии около носа си

Усмихни се възможно най-широко и натисни с върховете на пръстите си гънките между носа и устните. Повдигни мускулите, като същевременно натискаш с върховете на пръстите си върху мускулите за съпротива. Това ще укрепи мускулите на бузите ти, за да ги направи закръглени и гладки - класически знак за младост.

exercise

5 лесни за изпълнение упражнения за стягане на лицето

Стегни кожата на шията

Шията често е едно от първите места, на които се проявяват признаци на стареене. За да противодействаш на това, просто докосни с върха на езика си небцето в устата си. След това погледни нагоре с брадичката към тавана, усмихни се и преглътни. Продължи да правиш това в продължение на 30-60 секунди.

exercise

5 лесни за изпълнение упражнения за стягане на лицето

Изглади линиите по челото си

За да стегнеш кожата на челото, първо се намръщи възможно най-силно, опитвайки се да приближиш веждите си над очите колкото се може повече върху клепачите. След това направи обратното - повдигни веждите си възможно най-високо, широко отваряйки очите си. Повтори тези движения пет пъти.

exercise

5 лесни за изпълнение упражнения за стягане на лицето

Тренирай мускулите около устните

Седни и наклони главата си назад. Плътно издърпай устните си и ги избутай напред. Задръж така за 8-10 секунди и повтори пет пъти, за да тонизираш зоната около устните.

exercise

5 лесни за изпълнение упражнения за стягане на лицето

За повдигнати мускули на бузите

Затвори устните си и внимателно се усмихни, преди да засмучиш бузите си, доколкото можеш. Задръж в тази позиция за 8-10 секунди, преди да отпуснеш и повтори това упражнение пет пъти.

Какво е йогата за лице?

За разлика от някои упражнения за лице, йогата за лице е фокусирана върху отпускането и тонизирането на лицето. По същия начин, по който познатата йога действа в областта на мускулното напрежение, йогата за лице има за цел да противодейства на ефектите от напрегнатите изражения на лицето, за да остави мускулите и кожата релаксирани и подмладени.

Пример за упражнение за йога на лицето е просто да разтриеш ръцете си, за да ги загрееш, преди да поставиш дланите си върху затворените си очи и да ги оставиш там поне за няколко минути, докато дишаш дълбоко. Това ще облекчи всяко напрежение в областта на очите.

Съвети за правилните упражнения за лице

  • Изпълнението на упражнения за тонизиране на лицето в легнало положение е най-ефективно.
  • Увери се, че ръцете ти са чисти, преди да ги поставиш върху лицето си.
  • Опитай се да правиш рутинната си фитнес програма по едно и също време всеки ден, за да не забравяш.
  • Никога не дърпай и не опъвай кожата си агресивно - това може да подчертае бръчките.
  • Комбинирай упражненията за лице с кардио упражнения, за да дадеш на тена си възможно най-добър заряд.

exercise

5 упражнения за лице за третиране на околоочната зона

Борба с фините линии под очите

Частично намигай само с едното око, като държиш другото отворено. Задръж тази позиция за една секунда, като същевременно се увериш, че свиваш всички мускули около окото. След това отпусни и повтори 20-25 пъти.

exercise

5 упражнения за лице за третиране на околоочната зона

Прогони пачия крак

Това упражнение е идеално за намаляване на появата на фини линии в ъгълчетата на очите. Първо отпусни лицето си, след това задръж очите си отворени и повдигни долните клепачи, без да движиш горните. Задръж 1-2 секунди, преди да освободиш и повтори 20-25 пъти.

exercise

5 упражнения за лице за третиране на околоочната зона

Стимулиране на КРЪВООБРЪЩЕНИЕТО

Постави трите пръста в средата на ръката си под всяко око и внимателно издърпай надолу, за да отвориш всяко око повече. Докато правиш това, опитай се да затвориш очите си, като задействаш всички мускули около тях. Задръж за период от 8-10 секунди, преди да отпуснеш и повтори пет пъти това упражнение.

exercise

5 упражнения за лице за третиране на околоочната зона

Тренировка на горния клепач

Започни с помощта на върховете на пръстите си, за да повдигнеш внимателно веждите си нагоре и навън. След това използвай мускулите си, за да се опиташ да противодействаш на това движение, като притиснеш веждите назад и надолу, задържайки 8-10 секунди. Повтори това упражнение пет пъти за естествен лифтинг на веждите.

exercise

5 упражнения за лице за третиране на околоочната зона

Нежно тонизиране за цялата околоочна област

Натисни с два пръста върху слепоочията си и бързо отвори и затвори клепачите си с мигащо движение за период от 8-10 секунди. Почини и повтори това пет пъти.


ЙОГАТА ЗА ЛИЦЕ ТИ ВЪЗДЕЙСТВА ДОБРЕ

Йогата има добро въздействие върху тялото и душата ти, но знаеш ли, че тя постига завидни резултати и при поддържането на младежкия вид на лицето ти? Виж 4 лесни йога упражнения за лице във видеото по-долу и се увери сама в ефектите.