Идеалната почивка на плажа

НАРЪЧНИК ЗА МАКСИМАЛНО УДОВЛЕТВОРЕНИЕ ОТ СЕМЕЙНАТА ПОЧИВКА НА ПЛАЖА

Почивките на море са възможност за релакс под слънцето и прекарване на качествено време със семейството или приятелите. Като следваш няколко прости съвета, ще се насладиш оптимално на почивка без грижи.

Ключът към всяка лятна почивка: подготовка

Преди да можеш да се отпуснеш и насладиш на слънцето, е важно да се увериш, че ти и семейството или приятелите ти сте добре подготвени и защитени от вредното UV-лъчение.

Цялостно нанасяне: места, които хората често пропускат

Когато нанасят слънцезащитен продукт, хората често пропускат ушите, носа, раменете, тила и горната част на ходилата. Не забравяй тези места, а ако се затрудняваш да ги достигнеш – не се притеснявай да поискаш помощ от приятели или семейството!

Един размер не винаги става за всички!

Има много различни формати слънцезащитни продукти. Независимо дали предпочиташ спрей, лосион или аерозол, със сигурност ще намериш подходящия за себе си продукт. Детски слънцезащитен водоустойчив рол-он NIVEA SUN Kids Protect & Care SPF50+ е наистина удобен за нанасяне и ефикасен – пробвай!
 

Защо е важна защитата от слънце?

Кожата е най-големият орган на човешкото тяло е много податлива на увреждане на UV светлина. Излагането на кожата на UVA/UVB лъчите може да увеличи риска от изгаряне, преждевременно стареене и дори рак на кожата.

Тук е мястото на надеждната UVA и UVB защита от NIVEA SUN. Използването на продукт NIVEA SUN пречи на UV лъчите на слънцето да достигнат до кожата и да причинят увреждания. Важно е да се използва продукт със слънцезащитен филтър дори в облачно време, тъй като UV лъчите могат да преминават през облаците.

Кожата на децата се нуждае от специална грижа

Кожата на децата не само е по-деликатна от тази на възрастните, но и децата прекарват повече времето в морето и басейните, така че трябва да са винаги защитени със слънцезащитен крем, на който можеш да се довериш, например Kids Ultra Protect & Play Детски слънцезащитен лосион SPF50+.
 

5 жизнено важни неща в подготовката за морска почивка

  • Слънчеви очила с UVA/UVB защита, за да предпазиш очите си
  • Чадър, който да ти осигури така нужната сянка по време на най-горещите часове от деня
  • Шапка за слънце, която трябва да носиш постоянно и която може да защити както лицето, така и главата ти
  • Достатъчно слънцезащитен крем, за да сте защитени със семейството си през целия ден
  • Достатъчно вода, за да сте хидратирани в топлото време
 

ПРАВИЛНО НАНАСЯНЕ НА СЛЪНЦЕЗАЩИТНИТЕ ПРОДУКТИ

Нанасяй слънцезащитен продукт внимателно и равномерно върху кожата, а ако се затрудняваш да достигнеш някои места по тялото си – затова са семейството и приятелите. Работете в екип, за да се уверите, че сте изцяло покрити със слънцезащита и подготвени за времето, прекарано под слънцето.

НАСЛАДИ СЕ НА ПАМЕТНА ПОЧИВКА

Плажът е идеалното място за семейни дейности и ако имаш добра подготовка, ти остава само да релаксираш и да се забавляваш.

ПОВТОРНОТО НАНАСЯНЕ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНО

Подобно на плуването, потенето и играта на плажа намаляват защитата на кожата, затова трябва да нанасяш слънцезащитен продукт поне на всеки 2 часа. Също така, нанеси повторно слънцезащитен продукт след плуване, подсушаване с хавлия или изпотяване.

Забавни дейности на плажа за семейството

игра на плажа, две момчета ритат топка на плажа

Плажен футбол

Чудесен начин за спорт, в който може да участва цялото семейство. Плажният футбол може да е много забавен, но не забравяй да се хидратираш редовно и да се предпазиш с допълнителни аксесоари като слънчеви очила, шапка, дрехи.
фризби, семейни игри на плажа

Фризби

Играта на фризби е по-малко натоварваща от футбола, но и в нея всеки е активен и участва с удоволствие.
Плажни игри с компания, игри на плажа с приятели, две двойки се забавляват на плажа

Други плажни игри

Мекият пясък под краката ви прави плажът идеален за игри като дърпане на въже или надбягвания.
строене на пясъчен замък, пясъчен замък

Пясъчни замъци за децата

Строенето на пясъчни замъци или скулптури е прекрасна дейност за теб и креативните ти деца, а можеш и да останеш изненадана от артистичните им идеи. Бонус: след това не е необходимо да почистваш! 
мъж и жена плуват

Плуване

Вероятно най-популярната плажна активност – плуването, може да е охлаждащо и вълнуващо в горещите летни дни. Не забравяй да нанасяш повторно слънцезащитен продукт, за да останеш защитена от слънцето.

Последваща грижа: нещата не винаги вървят по план

Дори и да се опитваш да спазваш експертните съвети и използваш винаги слънцезащитни продукти, могат да се допуснат грешки и нещата да завършат различно от очакванията ти.

В такъв случай на помощ идват продуктите за след слънце. NIVEA AFTER SUN Sensitive Гел-крем за след слънце охлажда и бързо попива в кожата, успокоява топли или увредени от слънцето места.

ЗАЩИТАТА ОТ СЛЪНЦЕ Е ОЩЕ ПО-ВАЖНА, КОГАТО СМЕ АКТИВНИ

Дейностите на плажа могат да са много забавни, но могат и да предизвикат повече потене, което отмива слънцезащитния ти крем. След дълго време в басейна трябва повторно да нанесеш слънцезащитен продукт, за да поддържаш нивото си на защита оптимално.

5 СЪВЕТА, С КОИТО ДА СЕ НАСЛАЖДАВАШ НА ПОЧИВКА БЕЗ СТРЕС

  • Опитвай се да избягваш слънцето в най-горещите часове на деня – от 11 сутринта до 3 следобед
  • Покривай кожата с лека дреха, за да я защитиш, без да я затопляш прекомерно
  • Дръж слънцезащитния си продукт на сянка
  • Грижи се за кожата си с подходящите продукти за нейния тип 
  • Не спирай да се храниш – здравословната и лека храна като плодове и зеленчуци ще те хидратира добре