Съвети за грижа за косата за всеки ден

ЕТО КАК ДА ПОДДЪРЖАТЕ КОСАТА СИ КРАСИВА И ЗДРАВА

Независимо дали е къса, дълга, къдрава или права, ние искаме най-доброто за косата си. Предпоставката за красива и здрава коса е грижа, съобразена с нуждите на косата ви.

Миене, сушене, стилизиране: идеалната грижа за коса

Не всички типове коса имат еднакви нужди. Определянето на типа на косата е полезно, за да можете да адаптирате грижите си към структурата на косата си. Следните съвети обаче са приложими за грижата за косата като цяло.

Съвети за грижа за къдрици и обем

Не само тялото и лицето се нуждаят от хидратация; косата също има нужда от нея, иначе става суха и изтощена. 
Затова винаги трябва да адаптирате грижите за косата си към нейния тип, например със специалните продукти за грижа за косата от NIVEA.По принцип къдриците се нуждаят от повече хидратиращи липиди в сравнение с правата коса. Така че използвайте хидратираща маска за коса веднъж седмично. 

Можете лесно да си направите маска сами.
Смесете малко намачкано авокадо с една супена лъжица кисело мляко и една лъжица масло от жожоба и масажирайте косата с получената смес. След един час отмийте маската изцяло. Косата ви веднага ще изглежда по-блестяща и гладка. В допълнение, трябва да си изработите собствена рутина за грижа за косата. След всяко измиване нанасяйте балсам и си почивайте от използването на сешоар колкото се може по-често. Прочетете повече за къдравата коса тук.

Неуправляема коса? Страхотно!

Дори и да имате плътна, неуправляема коса, не се отчайвайте! Защото с нея можете да си направите най-добрите прически. За да подхраните правилно косата си, трябва да използвате балсам всеки ден и да я оставяте да изсъхне без сешоар. За завършек можете да нанесете малко количество крем или пяна в краищата, за да загладите стърчащите кичури. 

А ако имате къдрици, които често изглеждат недефинирани заради недостиг на хидратация, специална подхранваща пяна като NIVEA Flexible Curls. Тя ще ви помогне да оформя всяка отделна къдрица и да осигурите повече еластичност на косата. Повече информация за красиви и лесни за постигане ежедневни прически можете да откриете тук.
hair_care_tips_for_everyday
Ако бързата, изсушете косата си права, в посока от корените към върховете с помощта на четка. Това ще подсили косъма.
hair_care_tips_for_everyday

Отразен блясък, свежа и лъскава коса

Пълно великолепие: блестящата коса е резултат от правилна грижа. Има страхотни продукти за грижа, не само в аптеката, но и във вашия хладилник.

Маска за коса за копринена, здрава коса

Косата изглежда здрава само когато блести и има обем. Но често й липсват подхранване и еластичност, което я прави да изглежда изтощена и лишена от блясък. 

Третирането ѝ с естествени масла може да помогне: особено добри са маслата от бадем, жожоба и арган. Преди миене, поставете няколко капки в основата на косъма и разрешете по дължината на косата. 

За да позволите на скалпа и косата изцяло да попият хранителните съставки, изчакайте час, преди да отмиете маслото. След това косата ви ще бъде копринено мека и лека за разресване. Или защо не опитате кокосов масло? Прочетете повече тук.

От пръв поглед: съвети за грижа за всеки ден

Малки съвети за всеки ден

  • Използването на правилната техника за сушене ще придаде незабавен обем на косата ви:Сушете в посока, обратна на посоката на растеж. Това повдига корените и прави косата по-обемна.  
  • Стресираната и увредена коса се нуждае от много внимание. Подхранвайте я с богати маски за коса и използвайте шампоан като Pure Detox Мицеларен шампоан за стресирана коса и скалп и се опитвайте да избягвате топлинно стилизиране. 
  • Използвайте правилните продукти за грижа! Косата ви ще остане здрава само ако я третирате с правилните шампоани и балсами.
 
hair_care_tips_for_everyday

Защо трябва да се грижа за косата си?

Правилната грижа е ключът към блестяща и здрава коса – независимо от възрастта.

How to care for your hair

Easy hair routine for beautiful tresses

Интересни съвети за теб