въпроси за грижа за косата

Въпроси относно грижата за коса?

Открий отговорите на често задаваните въпроси за грижа за косата тук.

1. Натоварват ли стилизиращите продукти на NIVEA косата ми?

Стилизиращите продукти NIVEA не натоварват косата и скалпа! Точно обратното, те съдържат витамини и защитават косата в ежедневните ѝ премеждия – студ, вятър, влажност, слънце и т.н..

 

2. Кога да използвам пяна за коса?

Пяната за коса е особено подходяща за стилизиране с цел придаване на обем. Пените за коса обикновено се предпочитат в комбинация със сешоар и кръгла четка. Могат да се използват обаче и когато оставяш косата си да изсъхне на въздух. Пените за коса на NIVEA придават естествена визия и гъвкава фиксация през целия ден.

 

3. Кога се нуждая от лак за коса?

Лакът за коса фиксира прическата ти и ѝ придава дълготрайна и надеждна фиксация. Лаковете на NIVEA осигуряват видим блясък и държат косата във форма през целия ден, а някои от тях позволят оформяне и дооформяне без слепване. Използвай като финална щриха, за да запечаташ прическата си и знай, че са идеално допълнение към пените за коса NIVEA.

 

4. Каква е разликата между ултра силна и екстра силна фиксация?

Стилизиращите продукти са разделени на различни нива на фиксация: гъвкава, екстра силна, ултра силна, мега силна фиксация. Те означават нивото на фиксиране на прическата. Помни, че ултра силната фиксация е по-силна и осигурява по-малко гъвкавост при оформяне от екстра силната.


5. Мога ли да използвам стилизиращи продукти, дори и ако имам пърхот?

Стилизиращите продукти на NIVEA обикновено не оказват негативно влияние върху скалпа или косата. Дори и с пърхот можеш да използваш без колебание всички стилизиращи продукти на NIVEA. Пърхотът е дразнещ, но не трябва да е проблем. Препоръчваме шампоаните против пърхот NIVEA. С активната си система те се справят активно в пърхота и намаляват появата му.

 

6. Защо продуктите за грижа за косата от NIVEA съдържат силикони?

Добре формулираните и дозирани силикони имат много положителни характеристики и следователно помагат косата ти да е по-гладка, блестяща и копринено мека. Продуктите на NIVEA съдържат само силикони, които са полезни и не вредят. Силиконите са съставки, синтезирани от силиций, минерално съединение, което се среща в изобилие в природата като силициев диоксид, основна съставка на пясъка. Основното свойство на силиконовите масла в козметичните продукти е изглаждането: те придават на продуктите като кремове или гримове копринена, лесно нанасяща се, луксозна текстура, както и блясък и мекота в шампоаните и други продукти за грижа за косата.

*За идентифициране на силиконите в нашите продукти, разгледай списъка със съставките на опаковката. Те могат да бъдат намерени под имена като "диметикон", "циклометикон", "диметиконол" и "амодиметикон".

Тъй като бихме искали да ти дадем възможност да решиш дали да използваш продукти със съдържание на силикон или не, серията продукти за коса на NIVEA предлага и редица продукти без съдържание на силикон. Повече за съставките в нашите продукти ще откриеш тук.

 

Други въпроси?

Ако имаш допълнителни въпроси, свържи се с нас чрез формуляра за онлайн контакт. Ще се радваме да ти отговорим! 😊 

Интересни съвети за теб