СЪВЕТИ И ОБУЧЕНИЕ ЗА УПОТРЕБА НА ГЪРНЕНЦЕТО

Как да започнеш обучението за употреба на тоалетната Експертни съвети относно кога мъничето ти е готово да зареже пелените и как да го научиш да използва гърненцето.

Твоят наръчник за обучение на детенцето да използва гърненцето

Новите родители могат да сметнат, че урока за тоалетната е най-голямото предизвикателство - ето тук ще откриеш как да се справиш с него!
the-right-age-for-potty-training

На каква възраст повечето родители започват да обучават децата си да използват гърненцето?

Когато решиш кога да научиш детето, е важно да запомниш, че повечето деца не са физически и емоционално готови да се научат да използват гърненцето, докато не са на възраст от една и половина до три години. Момчетата обикновено научават по-късно от момичетата.

Как да започнеш обучението за гърненцето

Може детенцето ти да е усвоило изкуството на пелените отдавна, но това не означава непременно, че е готово да започне обучението за употреба на гърненцето. Важно е да работите по собствено темпо, тъй като няма да можеш да го принудиш да го използва насила. Постепенно го въвеждай в идеята, като му представяш гърненцето и говориш с детенцето за това, което правиш, докато сменяш пелените му.

Не забравяй, че децата се учат, като гледат и копират - това е моментът, в който по-големите брат или сестра могат да бъдат наистина полезни, за да дадат добър пример. Внимавай за признаците, че детето е готово да започне. Например, то е наясно кога пелените му са мокри или мръсни или винаги ти казва предварително, преди да започне да ги използва.

Дръж гърненцето в банята, за да научиш детето, че това е средата, в която да свърши тази дейност. Насърчавай го да седне на него след хранене или по времето, когато редовно прави това. Обикновено е по-лесно за момчетата първо да започнат да седят на гърнето, преди да се научат да стоят прави. 


Обучението за използване на гърненцето: Лесни съвети и трикове

Тук ще откриеш няколко полезни съвета за успешно обучение на мъничето ти да ходи до тоалетна

Не стресирай малкия човек!

Винаги помни, че всяко дете е различно и е добре, ако твоето мъниче още не е готово за тази стъпка. Най-важното е да се увериш, че не се чувства притиснато. Може да е трудно да си спокойна, когато детето има малка злополука на новия ти килим, но ако се ядосаш, твоето дете също ще се разсърди. А ако не обърнеш внимание, ще му дадеш шанс да бъде по-внимателно следващия път и да успее. Покажи спокойствие и изчисти бъркотията с усмивка. 

patience-praise-and-persistence

Помнете трите ключови думи

Търпение, похвала и упоритост. Твоето дете ще бъде удоволетворено, когато успее, и похвалата ти може да продължи дълго време до изграждането на самочувствието му. Може да не изглежда така сега, но ако си положително настроена и упорита, скоро обучението за употреба на гърненцето ще е в миналото!
Награди мъничето си
Важни съвети за обучението за използване на гърненцето при нови родители

Награди мъничето си

Създай система за възнаграждения, която да мотивира детето да продължи напред. Етикет със звезда за всяко успешно гърненце и пътуване до магазина за детски играчки за всеки десет събрани звезди ще даде на детето стимулите, от които се нуждае.
Накарай мъничето да участва
Важни съвети за обучението за използване на гърненцето при нови родители

Накарай мъничето да участва

Вземи детето си на специално пазаруване, за да избере собственото си гърненце или седалка за тоалетната, така че да се чувства комфортно с тях и дори да очаква да ги използва. Ако детето ти е по-щастливо да седи на седалка с динозаври, това е то!
Няма друго място като у дома
Важни съвети за обучението за използване на гърненцето при нови родители

Няма друго място като у дома

Избягвай дългите пътувания или посещаването на приятели и роднини през първите дни от обучението за употреба на гърненцето. Остани в близост до дома и това ще ти помогне да се справиш с малките злополуки, без да причиняваш твърде много стрес за себе си или твоя малък човек.
Каквато майката, такова и бебето!
Важни съвети за обучението за използване на гърненцето при нови родители

Каквато майката, такова и бебето!

Някои родители избират да пропуснат урока за гърненцето и да преминат директно към тренировка за употреба на тоалетната с подходяща седалка. Повечето малки деца обичат да копират родителите си, така че като им позволиш да използват една и съща тоалетна, би могло да бъде ключът към бързия успех. Плюс това ще имаш по-малко да чистиш!
read-a-book-while-potty-training
Важни съвети за обучението за използване на гърненцето при нови родители

Мъничетата, търсещи внимание

Няма нищо, което твоето малко дете да желае повече, отколкото цялото ти внимание, така че използвай обучението за употреба на гърненцето като възможност да му дадеш точно това. Чрез игра, четене на книга или пеене на песен заедно, урока за гърненцето ще изглежда по-малко скучен и повече като скъпоценно време за свързване, прекарано ползотворно.
Деликатната кожа изисква деликатна грижа
Важни съвети за обучението за използване на гърненцето при нови родители

Деликатната кожа изисква деликатна грижа

NIVEA Toddies са идеални за деца, които се учат да използват тоалетната, разработени в сътрудничество с дерматолози и педиатри и предлагат леко почистване на кожата на твоето детенце, а след употреба могат просто да се изхвърлят в тоалетната.
product-stage-bg