Оттърви се от хаоса

СЪВЕТИ ЗА ПОДРЕЖДАНЕ

Домовете ни са претрупани с вещи, които сме събирали през годините - време е да разчистим и подредим! Колко лесно може да бъде и как да започнеш: разбери сега!

Минимализъм с NIVEA

Ще ти покажем колко лесно можеш да се отървеш от излишните вещи у дома.

ОСВОБОДИ МЯСТО В ЖИВОТА СИ

С течение на годините домовете ни се трупат с всякакви вещи - подаръци, чинии и чаши, снимки, различни декорации за всеки сезон...

Неща, от които може да се нуждаеш някой ден, и неща, които определено никога няма да ти потрябват отново.

Когато имаш толкова много натрупани вещи навсякъде вкъщи, е по-лесно да ги пренебрегнеш и да ги оставиш там, където са. Но... не би ли бил домът ти още по-красив, ако не бе така претрупан?

Ще ти помогнем да се отървеш от нещата, от които нямаш нужда и в същото време да подредиш тези, от които се нуждаеш!

Прочети надолу за лесните съвети и трикове, с които да освободиш дома си от излишните вещи и да се наслаждиш на страхотните резултати веднага.

НАСТРОЙ СЪЗНАНИЕТО СИ ПРАВИЛНО, ПРЕДИ ДА СЕ ЗАЕМЕШ С НЕПОТРЕБНИТЕ ВЕЩИ

НЕ СЕ ПРЕТОВАРВАЙ!

НЕ СЕ ПРЕТОВАРВАЙ!

Да започнем отначало: не е нужно да приключваш с подреждането тази вечер или дори утре! Отдели си време. Не се стресирай за това, което притежаваш. Отначало ще откриеш, че в дома ти наистина има твърде много неща. Не се притеснявай! Просто започни стъпка по стъпка и отдели достатъчно време.
ЕМОЦИОНАЛНА ПРИВЪРЗАНОСТ

ЕМОЦИОНАЛНА ПРИВЪРЗАНОСТ

Повечето от нещата, които имаме в дома си, събуждат някакви спомени и емоции в нас. Стари снимки, подаръци или неща от миналото ни. Не се привързвай към тях. Задай си следния въпрос: Това нещо прави ли ме щастлива? Ако отговорът е не: изхвърли го. И не се чувствай виновна, че се отърваваш от ненужните подаръци!

КАК И КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ С ПОДРЕЖДАНЕТО

ЗАПОЧНИ С ЛЕСНИТЕ НЕЩА

ЗАПОЧНИ С ЛЕСНИТЕ НЕЩА

Започни с лесните неща! Ако започнеш с предметите, към които си обвързана емоционално, може да блокираш в спомени и да загубиш смелостта да се разделиш с ненужните вещи. Дрехите са чудесно начало. Кога за последен път носи тази рокля? Дали този пуловер все още е в твой стил? Направи голяма купчина и вземи решение за всяка дреха по отделно.

КАК ДА РАЗЧИСТИМ ДОМА СИ ЗА УИКЕНД

 • Направи списък на всички стаи в дома си и прецени колко време ще ти е необходимо за всяка стая поотделно. По този начин няма да блокираш, а ще продължаваш да се движиш от една стая в друга.
 • Подготви се - големите торби за боклук и празните кутии са от съществено значение! Плюс: Вземи си таймер, за да можеш да засечеш колко време прекарваш във всяка стая.
 • Избери какво остава и какво не - Направи две големи купчини, една за ОСТАВА и една за НЕ ОСТАВА. Ако не можеш да решиш за даден предмет веднага, го остави настрана и се върни към него по-късно.
 • Сортирай купчината ОСТАВА и я раздели на три различни подгрупи - ИЗХРЪРЛЯНЕ/РЕЦИКЛИРАНЕ, ПРОДАВАНЕ и ДАРЯВАНЕ.
 • Прибирай вещите, които искаш да запазиш, старателно. Използвай кутии, за да поддържаш чекмеджетата си красиви и подредени.

ОЩЕ СЪВЕТИ

ПРОФЕСИОНАЛЕН СЪВЕТ: ЕДНО ОСТАВА, ЕДНО НЕ

ПРОФЕСИОНАЛЕН СЪВЕТ: ЕДНО ОСТАВА, ЕДНО НЕ

Ето един професионален съвет от нас: Придържай се към правилото ЕДНО ОСТАВА - ЕДНО НЕ. Вземи за пример чашите: ако купиш нови или получиш такива като подарък, отърви се от други. По този начин винаги ще запазиш нужното количество чаши у дома и ще можеш да поддържаш кухнята си незатрупана и подредена!
WABI SABI

WABI SABI

Wabi Sabi е японска тенденция, която може да се вземе предвид при обзавеждането на дома. Целта е по-малко вещи, с добро качество и откриване на красотата в несъвършенството. Това също означава да придадеш смисъл на декоративните предмети. Имаш сладка кошница? Направи я полезна, като съхраняваш в нея одеала или списания!

ПОДРЕДИ ГАРДЕРОБА ПО ПРАВИЛЕН НАЧИН

КАК ДА ПОДРЕДИШ ГАРДЕРОБА СИ БЕЗ СТРЕС

 • Извади всичко от гардероба си, за да видиш колко неща имаш наистина. Събери ги на куп на пода на спалнята или върху леглото си.
 • Настрой се на вълна за подреждане. Силна музика, кафе, шоколад - направи каквото ти помага, за да продължиш напред.
 • Започни с това: Отърви се от всичко с дупки, чорапи, които вече не са в чифт, всичко, което е избледняло и/или е смалено.
 • Задай си този въпрос: Носила ли съм това през последните шест месеца? Не? Време е да го махна от гардероба си.
 • Следващ въпрос: Бих ли купила това, ако бях в магазина в момента? Ако не -  знаеш какво да правиш...
 • Сега е време да сгънеш и примереш дрехите си обратно в гардероба.
 • Премести дрехите и аксесоарите за специални случаи в далечния ъгъл на гардероба си. Запази ги, но ги дръж далече от погледа си.
НЕ СЕ РАЗСЕЙВАЙ

НЕ СЕ РАЗСЕЙВАЙ

Знаем какъв е проблемът: Когато пазаруваме и видим големите табели за РАЗПРОДАЖБА, сме склонни да забравяме какво ни харесва и да купуваме евтини неща, дори и дрехите да не съответстват изобщо на стила ни. Опитай се да се придържаш към дрехите и цветовете, които ти подхождат, и не поддавай на изкушението да купуваш дрехи, само защото са на разпродажба. 

СЪЩИТЕ ДРЕХИ, РАЗЛИЧНИ ПОВОДИ

ИДЕЯ ЗА АУТФИТ: BUSINESS CHIC

ИДЕЯ ЗА АУТФИТ: BUSINESS CHIC

Ще ти покажем как можеш да преобразиш ежедневните дрехи, като ги комбинираш по изцяло нов начин! Ще вземем например една зелена рокля. За да я превърнеш в елегантен аутфит, избери подходящо яке, чанта и аксесоари. Ще се изненадаш колко лесно е да придадеш различен стил на една дреха по този начин!
СИВ БЛЕЙЗЪР, ЗА ПОДЧЕРТАВАНЕ НА РОКЛЯТА ТИ

СИВ БЛЕЙЗЪР, ЗА ПОДЧЕРТАВАНЕ НА РОКЛЯТА ТИ

Бизнес стилът не трябва да е консервативен и сериозен. Тъмните цветове като сивото и черното определено подчертават този тип стайлинг! Черна бизнес чанта в комбинация със сив блейзър дава това елегантно усещане. В комбинация с роклята в зелен цвят, ще си облечена подходящо за всеки повод. 
ПОДБЕРИ ПРАВИЛНО АКСЕСОАРИТЕ

ПОДБЕРИ ПРАВИЛНО АКСЕСОАРИТЕ

Златните аксесоари са чудесен избор, когато става въпрос за подчертаване на бизнес стайлинг. Избери подходящи обеци и ги комбинирай с елегантно колие и гривна.
 
ЧЕРНИ ОБУВКИ

ЧЕРНИ ОБУВКИ: ПРЕКРАСЕН НАЧИН ДА ЗАВЪРШИШ БИЗНЕС СТАЙЛИНГА СИ

Какъв по-добър начин да допълниш своя бизнес аутфит, от класически черни обувки? Не само ще подобрят стойката ти, но и ще придадат на зелената рокля елегантния завършек, който тя заслужава. Бъди зашеметяваща на следващата ти бизнес среща!
 
АУТФИТ ИДЕЯ: WEEKEND CASUAL

АУТФИТ ИДЕЯ: WEEKEND CASUAL

За контраст, вторият ни повод е напълно противоположен на първия. Представи си - уикенд е, пазаруваш, не трябва да работиш, а да се забавляваш с приятели! Можеш да го направиш със същата рокля, но в различна комбинация, за да бъде подходяща за друг повод. Лесно, нали?
DENIM ВИЗИЯ

DENIM ВИЗИЯ

Вкарай по-смели цветове в ежедневния си стайлинг. Какво ще кажеш за дънково яке или дънкова риза? Синьото си подхожда доста с твоята зелена рокля. Плюс това можеш да комбинираш със синя раница, вместо дамска чанта, в тон с дънковото ти яке. Раницата се вписва много повече в този стил от дамската чанта, а и ще имаш всичко необходимо под ръка за уикенда!
АКСЕСОАРИ ЗА CASUAL ВИЗИЯ

АКСЕСОАРИ ЗА CASUAL ВИЗИЯ

Време е да избереш аксесоарите си! Докато златото си подхожда добре с бизнес стайлинг, какво ще кажеш за сребро през уикенда? Геометричните форми като триъгълници са тренд в момента. В комбинация с кръгли слънчеви очила и голям пръстен, тези аксесоари ще те откроят сред останалите!
CASUAL КЕЦОВЕ ЗА CASUAL АУТФИТ

CASUAL КЕЦОВЕ ЗА CASUAL АУТФИТ

Почти си приключила с небрежния си уикенд аутфит. Какво ще кажеш за сивите маратонки, които да завършат този стайлинг? С тях няма да имаш рани на краката след цял шопинг ден с приятелите си. Тези кецове ще са ти супер удобни през целия ден, дори и да танцуваш цяла нощ след това…

ЕТО И НЯКОЛКО ИДЕИ, С КОИТО ДА СЕ ПОГРИЖИШ ЗА СЕБЕ СИ ПРЕЗ СВОБОДНОТО ТИ ВРЕМЕ

stay-home

ГЛАДКА КОЖА С ЙОГА ЗА ЛИЦЕ

Точно така - йога упражненията са полезни не само за тонуса на тялото ти и за вътрешната ти хармония, но и за стегнатия вид на кожата ти! Лесно можеш да имаш по-гладка и стегната кожа с няколко прости, но ефективни йога упражнения за лице! Открий ги в статията и се наслади на ефекта им. 
stay-home

СПОРТ У ДОМА? КАЖИ ДА!

За да се чувстваш добре вкожата си, е важно да се чувстваш добре, както външно, така и вътрешно. А това значи балансирано хранене и тренировки! Да се погрижиш за себе си и физическо си здраве е по-лесно, отколкото си мислиш и  не винаги отнема много време - виж нашите съвети за здравословна диета и упражнения вкъщи! 
ДОМАШНИ МАСКИ ЗА ЛИЦЕ

ДОМАШНИ МАСКИ ЗА ЛИЦЕ

Авокадо, кисело мляко, мед, банан – знаеш ли, че тези вкусни храни са също и чудесни съставки в домашно приготвените маски за лице? Изпробвай нашите лесни рецепти и виж ефекта им върху кожата си!

 

ИНТЕРЕСНИ СЪВЕТИ ЗА ТЕБ