Дневен срещу нощен крем

Кожата ти си има свой биоритъм. През деня тя се нуждае от овлажняване и защита, а нощем се нуждае от подкрепа за естествения процес на регенерация на клетките.

Дневен крем, хидратация и защита

През деня, още след като се събудиш, ти си активна и в постоянно движение, независимо дали отиваш в офиса или по магазините, навън с приятели или на среща. Всеки ден е предизвикателство за кожата ти. Ето защо тя се нуждае от защита и хидратация, в зависимост от твоя тип кожа. За да откриеш дневен крем, който ти подхожда, трябва първо да знаеш твоя тип кожа и съответните му нужди.

 

 

Освен това, независимо от времето навън, твоят дневен крем трябва да съдържа слънцезащитен фактор - той защитава кожата от вредното въздействие на слънчевата светлина, включително и от преждевременно стареене. 


Нощният крем, регенерация по време на сън

След като заспиш, процесът на регенерация на клетките на кожата започва. Знаеш ли, че той е много по-бърз през нощта, отколкото през деня? Това е така, защото хормоните, които контролират нашия метаболизъм, се възпроизвеждат много по-бързо по време на сън, като имат положителен ефект върху кожата. 

През нощта тялото ни произвежда и мелатонин. Той осигурява по-дълбок и спокоен сън, от една страна, но също така е и мощен антиоксидант, който компенсира увреждането на кожата. А това означава, че кожата ти ще изглежда толкова по-красива, колкото повече спиш. Сънят е най-добрият съвет срещу стареенето на кожата.

За разлика от дневните кремове, нощните кремове не съдържат слънцезащитен фактор. Ето защо никога не трябва да се използва дневен крем през нощта и обратно. Защитният фактор на дневния крем е безполезен през нощта и кожата се нуждае от много по-интензивна хидратация. Не забравяй, че е много важно да поставяш нощен крем със същата прецизност, с която нанесяш и дневния крем. 

Нанасяй крем, като правиш масаж против бръчки

Нашата кожа е важен показател за възрастта ни. За съжаление, не можем да избегнем следите, които времето оставя върху кожата ни, но можем да намалим някои от ефектите, като редовно активираме клетките на кожата чрез нанасяне на кремове за лице и правене на масаж на лицето против бръчки. 

Коензим Q10, естествена за кожата съставка, играе основна роля в защитата на кожата от оксидативния стрес. С течение на времето, количеството на коензим Q10 намалява, а с външни източници като продукти за грижа и храни може да се допълни.  

В допълнение към почистването и овлажняването на кожата, ключов фактор за здравето на кожата е и начина на нанасяне на крема.

НАНАСЯНЕ НА КРЕМ ПРОТИВ БРЪЧКИ

За да активираш оптималното абсорбиране на полезните съставки в кремовете на NIVEA Q10 POWER, е много важно преди нанасянето им - както сутрин, така и вечер - да масажираш кожата. Специалистите на NIVEA потвърждават, че ежедневният масаж на лицето помага за забавяне на появата на бръчки. 

 

КАК ДА НАПРАВИШ МАСАЖ СРЕЩУ БРЪЧКИ ПРАВИЛНО

За да се пребориш с бръчките, нанасяй крема за лице по различен начин върху всяка част. Препоръчителни при нанасянето на крема са кръглите движения, както и тези отдолу нагоре, с върховете на пръстите. 

Важно е да започнеш масажа на лицето против бръчки с кръгови движения по бузите, от носа към ушите. След това продължи масажа по челото, от средата му към слепоочията, а накрая масажирай шията, с движения отгоре надолу. Докато повтаряш движенията, си припомни, че кожата ти също се нуждае от малко лицева аеробика! 

Толкова е лесно да се грижиш за кожата си със серията против бръчки NIVEA Q10 POWER!